Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Siomone de Beauvoir

dlaczego kobiety w naszym kraju sa tak malo wyemancypowane

Polecane posty

Gość Siomone de Beauvoir

no wlasnie dlaczego?

Gość ewfrewr32332
A co to znaczy wyemancypowane? Coś z nich emanuje? Jakiś orgon, czy cuś?

Gość może dlatego że nam za mało
może dlatego że nam za mało płacą, gdyby kobieta zarabiała tyle co przeciętny facet nie potrzebowałaby faceta by sama się utrzymywać a tak ciagle jesteśmy skazani na model 1+1 plus ewentualne dzieciaki

Gość Ja jestem feministka
od urodzenia i do smierci. Nie nawidze facetow:o

coz.. tego nie lubie. Nie ladnie jest uogolniac bo tak na prawde kazdy facet jest inny. Ale Twoj wybor :)

Gość walerryja
Bo to się nie dzieje tak hop-siup. Jestesmy trochę w tyle za zachodem w tym temacie, ale już nasze dzieci czy wnuki będą miały tak, jak oni teraz

Gość abcdefghijklmnop
bo jeszcze zachowaly odrobine zdrowego rozsadku :o

Gość kleis
Na zachodzie młodsze pokolenie kobiet, ku zgorszeniu pierwszych - obecnie już starych - zagorzałych feministek - znów docenia wartości rodziny, dzieci.. Obrzydliwość prawda? Tak samo są tym obrzydzone te stare feministki:)

Gość niestety to prawda
w naszym kraju jak kobieta ma 30 lat i jeszcze nie ma meza i dzieci to od razu uwazana jest za starapanne :o Boje sie nawet pomyslec jak to jest jak ktos mieszka w malej wsi zabitej deskami....eeeee nawet nie bede probowala bo strace humor:o

Gość kotolor
to nie prawda, nikt nie uważa że stara panna,chyba na wsi u ciebie

może dlatego że nam za mało może dlatego że nam za mało płacą, gdyby kobieta zarabiała tyle co przeciętny facet nie potrzebowałaby faceta by sama się utrzymywać a tak ciagle jesteśmy skazani na model 1+1 plus ewentualne dzieciaki Nie pieprz głupot, bo kobiety zarabiają tyle samo co faceci i łatwiej im znaleźć pracę biurową.

Ja jestem feministka od urodzenia i do smierci. Nie nawidze facetow i samotna z zasuszoną cipą umrzesz. Oby jak najszybciej, bo z punktu widzenia natury jesteś nieprzydatna dla podtrzymania gatunku.

Gość do vb
ale ty to teraz pieprznelas o tych zarobkach

ja mysle ze wiele kobiet w naszym kraju jest bardziej wyemancypowanych niz te na zachodzie. A mieszkam na zachodzie,w iec porownanie mam z pierwszej reki :D W PL to, ze kobieta pracuje jest absolutna norma od dziesiecioleci. Tu, gdzie meiszkam, jeszcze 20 lat temu znaczna wiekszosc kobuiet pracowala do urodzenia pierwszego dziecka, po czym zawieszala prace na kolku i przystepowala do zajmowania sie domem i rodzina. PO 13-15 latach, jak juz odchowala dzieci, i bardzo sie przy tym upierala, mogkla wrocic do pracy,. Jako sekretarka albo technik. A pisze o kobietach wyksztalconych...

Ja jestem feministka od urodzenia i do smierci. Nie nawidze facetow I ogólnie coś Ci się popierdoliło pod deklem. Jak nienawidzisz facetów, to jesteś wściekłą lesba, a nie feministką. Zresztą w dzisiejszych czasach bez zasad, gdzie kazdy robi co chce, feministki nie maja racji bytu. Przez feministki dzisiejsze gówniary są rozwydrzone i gorsze od chłopaków. Kobiety nie wiedzą co to umiar, dlatego trzeba je stopować. To kobiety częściej się buntują, nie przestrzegają prawa i zasad. właśnie dlatego nie mozna im na wszystko pozwalać, bo wejdą na głowę i zrobią anarhię i haos. Kobiety sa nielogiczne. kierują się emocjami, jak wariaci, a nie logiką i planowaniem. Kobiety nie moga mieć pełnych swobód bo przynoszą jedynie zamęt i zniszczenie. Upadek moralności i obyczajów. Dziś więcej piją, pala, wiecej zdradzają. większość kobiet ma w sobie dziwkę. wszystko się odwróciło. Kiedy dano kobietom wolność, zaczęły robić to co mężczyźni ze zdwojoną siła - niestety zwykle były to złe rzeczy, a nie te dobre. baby są kłórliwe, jedna drugą utopiła by w łyżce wody, sa konfliktowe w miejscu pracy i nie wiedzą co to prawdziwa przyjaźń. Moze je smiertelnie skłócić chłopak, albo głupia sukienka. I takie upośledzone stworzenia chcą być na równi z mężczyznami. To mężczyźni stworzyli cywilizację, a nie kobiety. Kobiety jedynie ją przyozdobiły.

Gość zachcialo sie wam emancysracji
glupie cipy

do vb ale ty to teraz pieprznelas o tych zarobkach Jestem facetem pomarańczo. Pracuję w firmie zatrudniającej tylko w moim miejscu ponad 1000 osób. Mieszkam od urodzenia w Warszawie i pracowałem w wielu firmach. Opieracie się na paru przykładach, gdzie kobieta dostaje mniej i powielacie mity. pozatym, kobiety częściej chodzą na chorobowe, macieżyński, opiekę nad dzieckiem itp. Miewają humory, powodują konflikty w pracy, są mniej produktywne i połowę czasu poświęcaja na plotkowanie i picie kawki. takze kobiety maja opory przed podejmowaniem trudnych decyzji - choć nie wszystkie, niektóre są ambitne, ale w tedy z kolei są konfliktowe i idą po trupach. Nie potrafią znaleźć złotego środka. Niestety kobiety w pracy, to ogólnie nizsza wydajność dla firmy. jedyne działy dla kobiet, to papierkowa robota: Księgowość, HR.

VB- golym okiem widac ze jestes facetem. Tak ograniczone poglady wlasnei o tym swiadcza, moj zesz ty cwyilizowany czlowieku co stworzyl kulture i swiatle obyczaje... Masakra :(

Bo sa niedoksztalcone, zastraszone, bo w naszym kraju panuje stereotyp, ze niewazne jaki facet, byleby byl, a kobieta musi zasluzyc, by byc wartosciowa, bo w naszym kraju bycie feministka kojarzy sie z tym, ze nienawidzisz facetow, jestes brzydka i masz wasy ;)

kazdy facet uważa, że samotna kobieta po 30-ce to stara panna. Zegar biologiczny tyka. Kobieta po 30-ce zaczyna więdnąć i się zmieniać. szybciej niż mężczyźni o jakieś 10 lat. do tego im później urodzi dziecko, tym większe pradopodobieństwo wad genetycznych. No i w końcu jaki facet chciałby się krótko cieszyć przemijającą urodą wybranki?

kraju bycie feministka kojarzy sie z tym, ze nienawidzisz facetow, jestes brzydka i masz wasy Tak się właśnie przedstawiają feministki na wiecach i na Kafeterii. Przeczytaj wpis takiej powyżej.

Gość odezwala sie 30 letnia stara
panna:D

jak ja sie ciesze, ze znam samych normalnych i znormalnie myslacych facetow, ktorzy szanuja kobiety i sami zasluguja na szacunek, w przeciwienstwie do osobnika o tak ograniczonych mozliwosciach intelektualnych jak vb - ktory najwyrazniej ma potezny problem sam ze soba, i mysli ze jak poryczy i poubliza innym to mu pozycja spoleczna wzrosnie :)

Gość stara ale energiczna
:D🖐️

nie-pomalowana VB- golym okiem widac ze jestes facetem. wyobraź sobie, ze w przeciwieństwie do kobiet, ja mam szeroko otwarte oczy i widzę co się dzieje na około. Takze przewiduję konsekwencje. Kobiety nic nie widzą poza czubkiem własnego nosa. Tylko one i zeby im było dobrze, a reszta ludzi do okoła ich nie obchodzi. Nie przewidują konsekwencji swoich działań i nie zastanawiają się nad tym co robią. Nie ma sensu zebym z tobą dyskutował. spróbuj 5 letniemu dziecku wytłumaczyć całki krzywoliniowe. Jest między nami przepaść, więc daruj sobie komentowanie czy jestem ograniczony, czy nie, bo swoim rozumkiem nie ogarniasz nawet 1/10 tego co ja.

Gość tak jest VB
chca zmieniac nature ale same siebie oszukuja

A co do pozycji społecznej, to mam wyższa od Ciebie. Mam 2 fakultety. Ukończone studia na których trzeba się uczyć na pamięć - handel Zagraniczny i studia na których trzeba myśleć i mieć wysokie IQ - Wydział Elektroniki i Technik Informatycznych - Techniki Multimedialne na Politechnice warszawskiej. Do tego mam potwierdzone testy na IQ = 156. Mam stanowisko menadżerskie w bardzo dużej firmie. A co Ty sobą reprezentujesz? Ukończyłaś studia na których trzeba mysleć, a nie tylko się uczyć formułek na pamięć?

nie-pomalowana VB- golym okiem widac ze jestes facetem. Tak ograniczone poglady wlasnei o tym swiadcza, moj zesz ty cwyilizowany czlowieku co stworzyl kulture i swiatle obyczaje... Masakra Może dziewczynko nie wiesz, ale to mężczyźni stworzyli prawo i to mężczyźni są głównie wynalazcami. Praktycznie 99% luksusów zawdzięczasz dziś mężczyznom.

Gość tak jest VB
i to my jestesmy panami tego swiata:classic_cool: a wy narzedziami w naszych rekach:D🖐️