Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ciekawe książki

ciekawe ksiązki

Polecane posty

Gość ciekawe książki

ostatnio w bibiotece bładze miedzy pólkami i nie wiem co wybrac. poleccie cos ciekawego tylko błagam nie Paulo Coelho. W młodosci zaczytywałam się w Jeżcyjadzie. Lubie ksiazki Kinga (thrillery), Agaty Christie (kryminały), Mastertona (horrory i thrillery), Carrolla (kraina chichów), lubie babskie ale z jajamia cos z stylu dziennika BJ. Lubie ksiażki Grocholi, Izabeli Sowy, ostatnio czytałam Żurakowską i jeje muchy w zupie. chciałabym cos ciekawego nie ckliwego i jakies głupie romansidła. Co polecicie? i napiszcie w dwóch słowach o czym jest ksiązka:)

Gość ciekawe książki
up:) no dalej nic nie czytacie w jesienne popołudnia??:)

Gość haflqeh
Pat Conroy - "Muzyka plaży", "Książę przypływów", "Wielki Santini" Małgorzata Kalicińska - "Dom nad rozlewiskiem", "Rozlewisko", "Powroty nad rozlewiskiem" "Jedz, módl się i kochaj" - zapomniałam autorki

Gość ruchome piaski przeczytaj

Gość ciekawe książki
do domu nad rozlewiskiem zniechecił mnie juz serial lecący na tvp1. a pozostałe rozwaze, dziekuję:)

Gość denerwuje mnie jak ktos
pyta o cos, chce zeby mu cos polecic i czekajac na wpisy pisze ''no dalej'' i pogania innych zeby cos napisali bo sam nie mzoe poszukac np ciekawych ksiazek z recenzjami w necie, zalosne

Gość ciekawe książki
a mnie denerwuje jak ktos sie madrzy nie majac nic ciekawego do powiedzienia. szukałam w internecie ale pytam tez tu chyba od tego jets forum dyskusyjne nie?

Gość haflqeh
Co do domu nad rozlewiskiem, to serial beznadziejny. Cieszę się, ze czytałam ksiązkę. Gdyby było odrotnie, pewnie niestety tez nie sięgnęłabym po nią, a naprawdę warto :)

Gość ale pytasz malo kulturalnie
i popedzasz ludzi,zeby ci odpowiedzieli ,a przeciez nie msuza, wiec moze troche kultury? i cierpliwosci kaprysna panno

jeśli lubisz kryminały to mogę Ci polecić wszystkie kryminały Henninga Menkella. Teraz w listopadzie do księgarń wchodzi też jego nowa książka "Chińczyk". Ja już nie mogę się doczekać. "W styczniu 2006 roku w odludnej wiosce zostaje brutalnie zamordowanych kilkanaście osób, w Szwecji wybucha medialna gorączka, a dochodzenie w zagadkowej sprawie nie prowadzi do jej wyjaśnienia. Tymczasem Birgitta Roslin, doświadczony sędzia, odkrywa, że jest spokrewniona z dwiema ofiarami i rozpoczyna prywatne śledztwo. Niebawem wpada na trop Chińczyka, który może być odpowiedzialny za masakrę. Ten ślad prowadzi do stolicy Chin i Birgitta wybiera się na wycieczkę do Pekinu. Szukając mordercy, poznaje rodzeństwo, które symbolizuje wewnętrzne rozdarcie tego kraju: komunistkę Hong Qui, która sprawuje nad cudzoziemką dyskretną opiekę, i jej brata Ya Ru, reprezentującego frakcję „kapitalistyczną". Rozgrywki polityczne w Chinach nieoczekiwanie splotą się z wydarzeniami w szwedzkiej wiosce... Birgitta Roslin chce rozwiązać zagadkę masakry, choć sama znajdzie się w śmiertelnym niebezpieczeństwie."

ja tez czytam Dom nad rozlewiskiem - wlasciwie juz koncze :) ciekawa jestem czy pozostale czesci sa tak ciekawe :) ps. Serial to badziew

babskie,ale fajne to polecam Katarzynę Michalak, 1. Poczekajka 2. Zachcianek. jeśli podobały Ci się te polskie, co wymieniłaś, to te też powinny. może jeszcze Socha (nie pamiętam imienia). lekkie,ale nie prostackie, z dobrym humorem. z tych z dreszczykiem to świetni są (poza tymi co wymieniłaś) Tess Gerritsen, David Morrell, Frank Thilliez. Gerritsen to takie thrillero-sensacje, często medyczne,ale nie w takim stopniu jak Cook, Morrel to chyba najbardziej thrillery psychologiczne, a Thilliez - horrowate.

Bazyliowa: na ponure i jesienne dni mogę Wam polecić coś wesołego: Simon Tofield "Kot Simona. Sam o sobie". Ksiażka o kocie, którego chyba wszyscy kojarzymy z filmików krążących po necie

Gość evonne
Ja polecam trylogie Diany Gabaldon.Szkoda tylko,że czwartą część nie przetłumaczyli na polski.Grube tomiska ale warto.Osobiście czytałam dwa razy.

evonne: nie przejmuj się i poczekaj, pewnie przetłumaczą. Ja na "Chińczyka" też się naczekałam, a już teraz w tygodniu go kupię :) Z Tobą pewnie będzie podobnie :)

ja polecam : -kazda ksiazka Harlana Cobena - kryminal, mnowstwo zagadek, kazda ksiazka w ciaga do ostaniej kartki i na koncu zawsze zaskoczenie -Wybacz, Ale Będę Ci Mówiła Skarbie - Federico Moccia - o milosci 17 latki do 30-paro letniego mezczyzny -Millennium (3 czesci) Steiga Larssona - 1 czesc troche nudna ale 2 i 3 swietna

Gość manikaa
Eliade: Szamanizm i archaiczne techniki ekstazy Malinowski: Życie seksualne dzikich Kerenyi: Eleusis zwłaszcza pozycja druga jest szalenie wciągająca ;)))

Gość manikaa
a z beletrystyki polecam Zafona, Vargasa Lossę, Huberatha albo Kosińskiego.

Kto ma w dzisiejszych czasach czas na książki?? MOja ostatnia to Angielski Pacjent.. Za Wzgórza Toskanii biorę się od miesiaca:) jedyna na co mam chęci i wzrok mi jeszcze pozwala to Tv, jakieś discovery, planete czy czasem AXN!