Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kameleonka

PROSZĘ O RADĘ ! Problem .

Polecane posty

Gość kameleonka

Witam. Otóż 5 dni temu kochałam się z chłopakiem, a rano po wszytkim jak się myłam wsadziłam palce do pochwy i wyciągnęłam z niej białe grudki. Przestraszona natychmiast wpisałam hasło w google i co mi wyskoczyło "grzybica". Jednak żadnego pieczenia, zaczerwienienia czy swędzenia nie ma ! Więc czekam. Wszystko przeszło. Miałam normalny śluz i w ogóle, a wieczorem znów uprawiałam seks. Ponieważ używam tabletek antykoncepcyjnych, mój facet spuszcza mi się do środka i jak się potem myłam zauważyłam jeszcze kilka takich grudek, które wypłynęły razem z spermą. A na na następny dzień nic, aż do dziś, nie mam żadnych dolegliwości , śluz jest przeźroczysty wszystko ok, w środku nic nie ma. I od 2 dni nie uprawiałam seksu, a wczoraj w nocy chłopak powiedział mi,że właśnie po tamtym razie miał kilka takich grudek właśnie i czerwonego penisa, który na początku go bolał ,ale stwierdził, że teraz nie ma już po tym śladu i wszystko jest ok.. tyko się przestraszył i głupio mu było o tym mówić..Tłumacze sobie ,że te grudki to mogła być jakaś zaschnięta sperma...była bialutka i bez zapachuu, w takim razie skąd ból.. czy to naprawde grzybica czy jakaś jednorazowa infekcja.. Wiem,że istnieją tabletki któe regulują ph w pochwie i zawierają kwas mlekowy, czy zażywanie ich wystarczy? Czy w ogóle jest konieczne, skoro już wszystko w porządku . Chciałabym też uniknąć wizyty u ginekologa.. Proszę o rzeczowe porady.

Gość polka_i_spolka
ginekolog sie klania

Myślę że problemem jest jakaś infekcja u twojego chłopaka. Powinien zażyć antybiotyk. Powstrzymajcie się od seksu na 2 tygodnie.

komediant zwracam sie z powtórną prośbą, byś nie wypowiadał sie na tematach o których nei wiesz za wiele, bo mozęsz wprowadzic kogość w błąd!!!!! autorko idz do ginekologa, on wszystko ci wytlumaczy

Gość kameleonka
jestem, od 2 tygodni w nowym mieście. nie znam tu żadnego ginekologa, na prywatnego mnie aktualnie nie stać ,a nie mam tu jeszcze papierów przeniesionych z poprzedniego miasta... nie wiem czy jest sens skoro ani mnie, ani jego nic nie piecze, swędzi, nie ma zaczerwień , nie ma dziwnych wydzielin.. wszystko jest po prostu w porządku.. nie wystaczą jakieś tabletki bez recepty , które aplikuje się do pochwy ?

Jeśli to grzubica, musicie sie obydwoje leczyć, ale nie antybiotykiem, jak poradził ginekolog komediant :O Najlepeij, żeby ginekolog to zobaczył, bo tylko on moze to poprawnie zdiagnozowac. Ale moze idź do apteki i powiedz w czym jest problem. Jest maść bez recepty, nie pamietam nazwy. Mozę jej spróbujecie na początek?

Gość poprawka
CLOTRIMAZOL- maść bez recepty dla faceta i dla kobiety ale lepiej przejdź się do gina, w końcu to fachowiec!

Gość kameleonka
a czy tą maść stosuje się wewnątrz pochwy czy zewnątrz?

Gość poprawka
z tego co pamiętam to pisze na ulotce jak stosować, ja smarowałam na zwenątrz (przy wejściu) i tak ja wiem 2-3cm w środku a leki dopochwowe są TYLKO na receptę ;/ chyba, że coś sie pojawiło w aptece, zapytaj w okienku ":)

Gość smaruj się smalcem