Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość tak sie zastanawiammmm

Zmarszczki na szyi - pomóżcie!!!

Polecane posty

Może macie jakiś sprawdzony krem? żel? serum? który wygładzi szyję? Na twarz nakładam krem nawilżający i jest ok, ale skóra szyi nie wygląda już tak fajnie... mam 28 lat.

Gość llena25
w tym wieku??? Musialas chyba niezle sie opalac lub chodzic na solarium.

no w tym wieku. jakichś strasznych zmarszczek nie ma znowu, ale skóra nie jest tak napięta jak była. I żadnego solarium czy opalania mocnego nie było, tak mam i już.

nie chcę dopuścić do sytuacji, że się zrobi właśnie źle, lepiej zapobiegać, prawda? ;)

Gość madllen 36
Taki problem w tak młodym wieku? szok... ale wiesz co wydaje mi się, że nie powinnaś tego dłużej lekceważyć! Najlepiej będzie jak skontaktujesz się ze specjalistą w tej dziedzinie a on oceni stopień zaawansowania i zaproponuje jakieś rozwiązanie. Zresztą nie o takich rzeczach się słyszało, są gabinety kosmetyczne, villa park w Ciechocinku, serie zabiegów powinny pomóc na te straszliwe zmarszczki, więc głowa do góry

Gość awika.sa
Umómy się, skóra wiotczeje, jeśli jej nie naciągnąć to nie ma rady na zmarszczki i tyle, jedyny sposób to operacja, ja tak zrobilam (u dr Jamonta) i na jakis czas znów mam ładną gładką skórę na szyi

Gość Michalina78
W Twoim wieku wiele zależy od postawy ciała. Zwróć uwagę na to, jak siedzisz przy komputerze (być może ze stale pochylona głową - jak ja:), w jakiej pozycji czytasz książki/gazety, w jakiej pozycji śpisz (jeśli na boku, to bardzo szybko tworzą się niestety zmarszczki pionowe na dekolcie). Kontrolowanie garbienia się i uważanie na to, by nie pochylać często głowy - to już jest zapobieganie zmarszczkom na szyi. Do jej pielęgnacji wystarczy standardowy krem na noc, może być ten sam, którego używasz do twarzy. A jak już zrobią Ci się głębokie zmarszczki, to najlepsze wydają się na chwilę obecną nici liftingujące. W tym artykule: http://www.uroda.senior.pl/168,0,5-sygnalow-starzenia-sie-twarzy,19608.html znajdziesz dużo przydatnych informacji jak o siebie dbać, by starzeć się znacznie wolniej.

Ja miałam taki problem, stosowała różne kremy na wygładzenie zmarszczek na szyi ale nic nie pomogło,;-/ dopiero gdy pojechałam do ziko dermo , Panie z apteki doradziły mi który krem będzie najlepszy na wygładzenie zmarszczek, nawet był w przecenie krem więc nie wyszło tak drogo:-)