Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wejdź i pomóż

problem z włosami

Polecane posty

Gość wejdź i pomóż

Może to głupie, ale strasznie denerwujące. Chodzi o problem z włosami- kiedyś były długie, gęste i błyszczące. I nie wiem, czy moje zaniedbania, zła stylizacja , farbowanie czy brak witamin, ale stan ich jest dosyć krytyczny. Zaczęly wypadać, zmatowiały...więc ratuje się suplementami i co jakiś czas ampułki przeciw wypadaniu. No i jest lepiej, choć nadal są suche. Aktualnie używam szamponu , odżywki i 1 raz w tyg.maseczki na suche i zniszczone. Moim problemem jest podrażniona skóra głowy. Nie wiem czy to łupież, choć na to wygląda. Ale ja mam normalnie suche platy na skórze, aż robią się strupki. Rano umyłam włosy, znów mnie skóra swędzi , wiec automatycznie zaczęlam się drapać i efekt taki, że wyglądaja jak posypane mąka... Juz nie wiem , co robić. Myślalam ,że łupież na tłustych włosach... A może szampon nie taki ?? Chociaż zmieniam co jakieś 3 m-ce, a nic się nie zmienia. Może jakieś maseczki , nie wiem domowe sposoby ?? bo już nie umiem wytrzymać ... Aha, w pracy noszę nakrycie głowy, może to ma jakiś wpływ ??

Gość wejdź i pomóż
up up

Gość wejdź i pomóż
ale on nie jest tłusty!! mam suchą skóre głowy i łupież jest biały , jak mąka taki drobny

Po pierwsze zmień szampon i idź do dermatologa, albo do dobrego fryzjera, który poradzi Ci dobry środek.

Gość wejdź i pomóż
właśnie zamierzam iść do apteki. Ratuje się nim od czasu do czasu, a mimo to skóra swedzi, drapie sie, mam strupy i jest podrażniona. Jakieś maseczki z domowych skladników ??

Gość wejdź i pomóż
szmpon zmieniam co jakiś czas. Staram się myć włosy tak jak zalecają- dużo wody, na koniec strumień zimnej. Suszarka bardzo rzadko, prostownicy juz raczej nie używam, lakireów , pianek, żeli też nie. Farbowałam z miesiąc temu.... Wstyd mi nawet do tej apteki iść z tymi włosami

Gość wejdź i pomóż
co to za maska i ile kosztuje ??

Gość wejdź i pomóż
ale troche czasu minie nim się tam dostane. Potrzebna mi pomoc teraz , chociażby doraźna. Ehh ide do tej apteki, najwyżej czapke też założe...

Gość wejdź i pomóż
na o ta wax bo nie bardzo w google widze ??

Gość wejdź i pomóż
no ok, mam ciemne włosy, domyślam się że istneje wersja dla szatynek. Ale nie sądzę, by ukoiła podrażniona skóre głowy... mimo wszystko , dzieki za rady i sugestie

Gość wejdz i pomoż
DOBRA, kupiłąm ten nizoral, tego VAX nie było. Pani farmaceutka , nawet nie bardzo wiedziała o co mi chodzi. Umyje zaraz włosy. 2 raz dzisiaj. Ale nadal czekam na jakieś propozycje na podrażnioną skórę głowy i te obrzydliwe strupki