Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość oddawaliscie krew

oddawaliscie honorowo krew? mam 1 pytanie

Polecane posty

Gość oddawaliscie krew

czy ta igla jest serio duzo wieksza od tej standardowej przy pobieraniu krwi do badan? ogolnie ukojcie moje leki jesli mozecie bo brak mi odwagi ;)

Gość sdfsdfsdfsdfsdf
jest duzo.. wieksza. gruba. nie patrz na nia, nie boli. ja jak oddawalam t nagle spadl mi wacik ktory przykrywal igle i jak tylko spojrzalam na nia, i zobaczylam te grubosc to myslalam ze sie poplacze:D ale u ciebie bedzie lepiej:D:D:DD

Gość ola i ala
moze dadza Ci czekolade

Gość zaqa
no jest dluzsza i grubsza, ale jest to do przejscia:)

Gość w dupie mam czekolade
ja chce oddac krew, ale ta igla mnie jedynie przeraza. jeszcze jedno pytanie - ile twra takie pobieranie samo? serio nie boli bardziej niz normalne pobieranie?

Gość asdasdasdas
nie boli. czuc mozesz lekkie cisnienie w rece gdzie igla wbita. ja oddawalam z 10-15 min ale bylam ewenementem bo slabo lecialo.

Gość minikoliko
nie boli bardziej. igła jest trochę większa i grubsze, bo krew musi jakoś przez nią płynąć. Trwa to około 10 -15 min zależy. Poza tym po wbiciu nic już nie czujesz. Nie masz czego się bać. Pomyśl że uratujesz komuś życie. Ja oddawałam, jednak mam obecnie za mało hemoglobiny i poważnie zastanawiam się nad oddaniem szpiku kostnego. Szpik oddaje niestety bardzo mało ludzi.. a tak wielu z tego powodu umiera.

Gość fajnie ale ja pewnie nie bede
mogla oddac krwi z moja anemia ech a mialabym darmowe przejazdy komunikacja miejscka (wiem, niezbyt patetyczna motywacja, ale cel najwazniejszy nie?)

fajnie ale ja pewnie nie bede mogla oddac krwi z moja anemia ech a mialabym darmowe przejazdy komunikacja miejscka (wiem, niezbyt patetyczna motywacja, ale cel najwazniejszy nie?) taki przywilej chyba po oddaniu 12 litrów jest dopiero, ale nie jestem pewna

Gość hrhryj sylwia
jest dużo grubsza ale nie boli :D ja oddawałam juz 5 razy honorowo :D

Gość no ale kiedys bym miala gratis

Gość grunt to
nie patrzeć na nią :) mnie też się słabo robi jak widzę tą iglicę a krew oddaje od kilku lat :) chociaż moja jest mało pożyteczna, mam ab+

Gość wiwjana
hahah darmowe przejazdy :D na darmowe przejazdy mpk to może byś uzbierała po 10 latach oddawania tej krwi

Gość wiwjana
ale dają 8 czekolad po oddaniu, może na to też polecisz

Gość ale święci niektórzy
o jejku wg mnie każda motywacja jest dobra, nawet jak ktoś pójdzie bo czekolade dostanie - ważne że odda krew i komuś to pomoże. Skoro takie naskakiwanie że ktoś idzie tylko po to żeby dostać czekolady to po cholere biora je ci tacy bezinteresowni zawsze. Czasem ludzie szli na labe i chcieli miec uspr, wiec stwierdzili ze pójdą oddac najpierw kreew i trzy pozytywy z tego będą: że uratują komuś życie, dostaną czekolady i uspr beda mieli, i co w tym złego?? Ważnyu jest fakt że ktoś chce oddać. Jakby wszyscy tacy świeci byli to po cholere by te wszystkei czekolady brali. Jedna by nie wystarczyła??