Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kasia_a_24

Czterolatki

Polecane posty

Gość kasia_a_24

Witam wszystkich, właśnie przeglądam sobie forum w poszukiwaniu treści dot 4 letnich dzieci. Mój synek skończył miesiąc temu 4 lata, niedługo pójdzie do przedszkola albo do szkoły a ja nie bardzo wiem co dzieci w tym wieku powinny wiedzieć, umieć. Nie mam porównania (mieszkam za granicą i nie mam tutaj koleżanek z dziećmi w podobnym wieku). Napiszcie czy wasze 4 latki znają już literki, do ilu liczą, co potrafią narysować itd. Dzięki

Gość zxcfvgh
mój czterolatek potrafi pisac cyfrki zna alfabet morsa ( jego tata jest marynarzem), liczy ułamki ( ja jestem matematyczką), pisze piękne wypracowania na 2 strony ( zasługa babci polonistki) i potrafi też naprawiać drobny sprzęt RTV i AGD ( dziadek jest elektronikiem)

Gość halllllllooo
a moja córcia ma 4,5 roku. ja jakoś nie uczę jej niczego na siłe byle by umiała.Wychodze z założenia,że teraz ma czas na zabawę.Niedługo zerówka i wtedy będzie czas na naukę.Jedyne co to chodzi na angielski godzine w tygodniu.I świetnie sobie radzi.Poza tym to tak normalnie chyba.Zna trochę liter,parę wyrazów umie napisać,policzyć.

Gość halllllloooo
pytałaś jeszcze o rysowanie.Potrafi pięknie rysować.W ogóle zajęcia plastyczne lubi.Ale to myślę kwestia talentu raczej niż wieku.Niektórych ludzi nigdy nikt nie nauczy rysować:)