Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

gokart

Powiększajaca się torbiel na jajniku

Polecane posty

Witam otóż wczoraj byłem z Żoną na usg 3D i po raz pierwszy zobaczyłem i usłyszałem bicie małego serduszka :). Ale mam problem jak zwykle nie moze wszystko być ok. Otóż przy pierwszym usg w 5 tygodniu okazało się że jest Torbiel na jajniku wielkości 3 cm lekarka zaleciła 2 razy dziennie duphaston. Wczoraj bylismy na 2 usg to jest 7 tydzien ciązy no i torbiel się powiekrzyła do 4,5 cm wiec lekarka zwiekszyła dawke tabletek do 3 dziennie. Czy ten torbiel zniknie ? Dlaczego się powieksza ? Słyszałem ze do 12 czy 13 tygonia powinna zaniknąc ? wogóle czy móglbym prosic o jakieś przykłady z życia na nasz przypadek. Dlaczego pomimo brania tabletek nadal rośnie. Dziękuje za odpowiedź

hej moze byc ze sam sie wchłonie:) moja kolezanka tak miala kilka razy dopoki nie jest wielkosci pięści to chyba sie nie usuwa bedzie dobrze

Gość ja mialam taki wielkosci piesc
i i mi usuneli.wszystko odbylo sie bez komplikacji

Nie wiem jak to jest w ciazy. Ja miałam po ciazy. Brałam leki i na szczęście już jej nie ma, a była dość spora. Nie doradze, ale życzę, aby wszystko było dobrze :)

Gość malinka5561
Ja miałam torbiele już przed ciażą ale zawsze zniknały. W ciaży wyszła mi kolejna - w 3 tygodniu od zapłodnienia miała ok 3,5 cm. Brałam duphaston. Dwa tygodnie później zrobiła się druga i tak jakby zlały się w jedną torbiel dwukomorową - jedna komora miała 3,5 cm, druga ok 2,5 wiec razem tworzyły giganta ok 6 cm, ale lekarka mowila ze nie ma sie co niepokoić. Ja sie co prawda martwiłam że sie powieksza a nie zmniejsza ale czekałam dalej. Po kolejnych 3 tyg na usg wyszło że ta dwukomorowa torbiel ma zapadające się boki i maleje. Miała ok 4 cm już. Na kolejnej wizycie, jakoś w 11 tygodniu już jej nie było:) Do tej pory się nie odnowiła. Jestem w 36 tygodniu ciazy.

No fajnie słyszeć, że w brew obawom wszystko może się skończyć dobrze ale niepokój zawsze zostanie ażto paskudztwo zniknie