Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

boogie woogie

smarowanie siusiaczka w pierwszych trzech dniach zycia...

Polecane posty

są rózne opinie na temat obchodzenia sie z peniskiem nowonarodzonego dzidziusia. ostatnio na wykładach słyszałam ze w pierwszych trzech dniach zycia chłopca trzebaściągać skurkę, myć i oszuszac a nasttępnie smarowac np. sudokremem (wypowiadała sie kompetentna osoba), co ma zapobiec przyrośnieciu skórki do naoletka i zapobiegnanie operacji w dalszym etapie życia... ale sa też głosy ze lekarze zabraniają tego robic??? za 6 tygodni bede mamą chłopczyka i nie wiem kogo słuchać :( prosze o posty mam chłopczyków i co one w tych pierwszych dniach robiły.

Gość mama chlopczyka323
nie sciagac - anatomicznie jest normalne ze napletek przylega , w poczatkowym okresie. Sciagajac powodujesz rane - ktora sie zrasta - wieksze ryzyko zabiegu chirurgicznego w przyszlosci. To stara metoda z tym sciaganiem od ktorej sie odchodzi! A mowienie ze w srodku sie gromadza bakterie jest debilizmem, poniewaz w stanie naturalnym i tak sa bakterie ( tez pozyteczne tez) a penis oczyszcza sie podczas siusiania. U malych dziewczynek nie szoruje sie w srodku waginy, przecinajac blone dziewicza zeby tylko czysta byla....prawda? napletek bedzie sam sie odslanial - na ogol dzieje sie tak po masturbacji albo pierwszym stosunku. Zostaw siusiaczka w spokoju.

Gość nie ruszać
nie ruszaj siusiaka, napletek jest naturalnie przyklejony przynajmniej do końca pierwszego roku, odklejanie na siłę prowadzi to powstania blizny i może spowodować stulejkę nie wolno smarować sudocremem, zawiera tlenek cynku, który mocno wysusza i może spowodować stan zapalny po prostu nie ruszaj, zachowuj normalną higienę, wystarczy przemywać wodą, a potem normalnie kąpać dziecko, niemowlak ma naturalne erekcje członka, które powodują fizjologiczne rozciągnięcie napletka, nie trzeba samemu nic ruszać, bo mozesz naderwać dziecku napletek potem pediatra sprawdzi na bilansie czy zagraża stulejka, jak tak to da ci specjalną maść na receptę, która powoduje samoistne bezbolesne odklejenie napletka

Gość a ja ściagalam
bo tak mi kazała lekarka i pokazała jak to robić. ściągałam i wymywałam przegotowaną wodą i sterylnym gazikiem tą maź. Ale niczym nie smarowałam. Żadnego problemu jak narazie mały z siurkiem nie ma.

Gość Byłam u trzech pediatrów i
wszyscy trzej mówili,żeby nic nie robić z nim ;-) Ściągając skórkę możesz synkowi problemów narobić...