Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość urzędniczka państwowa

Panicznie boję się ciąży!

Polecane posty

A więc: Nabawiłam się już chyba nerwicy na tym tle. Co m-c panikuję, że nie dostanę okresu :-( No co to za życie! Też tak macie?

Uprawiam sex, bo lubię, tylko ten stres mnie wykańcza :-( Mam już dwoje dzieci. Wystarczyło, że mąż współżył ze mną bez prezerwatywy kilka razy i bach. :-) Po kilku latach powtórka z rozrywki. Teraz boi się w ogóle ściagać gumkę!

Tabletki odpadają, bo ich nie toleruję. Proóbowałam różnych. Teraz używam plastrów, ale ostatnio boli mnie żołądek i mam kłucia serca i skurcze łydek. Przestanę więc brać. Nie wiem już co robić :-(

Acha i zaczęliśmy spać osobno :-(

Mam tyłozgięcie macicy. Jeden lekarz mówi, że nie będę tolerować spirali. Druga lekarka raczej też odradza :-( A ja mam dzieci w wieku 16 i 11 lat. Teraz chciałabym trochę pożyć :-) A oddalamy się z mężem coraz bardziej :-( On absolutnie nie chciałby 3 dziecka i też panikuje. Czy mamy żyć w celibacie :-)

sa jeszcze np tabletki antykoncepcyjne,prezerwatywy,plastry,i...nie wiem jak to sie fachowo nazywa...cos takiego jak plytka,ktora sie wszczepia pod skore na ramieniu np.To jest bezbolesny zabieg,a jestes zabezpieczona na jakies trzy lata.Kolezanka miala cos podobnego.Tylko mozesz miec wtedy problemy z miesiaczkowaniem,bo to jakies hormonalne jest czy cos.

A co to znaczy: zabezpiecz się dobrze? Przecież i prezerwatywa nie daje 100% pewności i tabletki. Prawda?

O tym nie pomyślałam. A to w Polsce legalne?

Gość mama_ala
ja tez mam tylozgiecie i mam spirale, uzywam ja juz od 5 lat i sobie to bardzo chwale. na poczatku tez mialam opory, ale teraz - luuuzik :) polecam, naprawde!

trzeba podpisać papiery że świadomie sie na to godzi (mąż musi podpisać) Zabiegi wykonywane są w warszawie - bez zbędnych pytań i w Toruniu - wymagania minimum 35 lat i jedno dziecko

Gdy słyszę o stosowaniu stosunku przerywanego przez kilka lat, to nie mogę się ludziom nadziwić. Chyba,że i tak mają w planach dziecko :-) Przy naszym szczęściu, mielibyśmy kilkoro więcej :-)

Do mama_ala: To ja chyba do jakichś niedouczonych ginekologów chodzę :-( Dlaczego nastraszyli mnie mocnymi krwawieniami i odradzili? Wczoraj odlkeiłam 3 plaster i mam mdłości. Oczywiście moja diagnoza: ciąża. Jestem przewrażliwona :-( Potrzebuję luzu i mój mąż też :-) Muszę coś zmienić, koniecznie. A najbardziej potrzebna jest mi chyba zmiana lekarza :-)

jezeli masz w miarę regularne cykle to przecież możesz stosować metodę objawowo termiczną jeśli nie tolerujesz żadnej chemii. Przeciez dni płodne trwają zaledwie kilka dni, przez te kilka dni chyba wytrzymacie bez sexu? Trzeba się tylko obserwować, śluz kiedy występuje, zapisywać wszystko - przecież to nic nie kosztuje...a przeciez jeżeli jesteś kobietą po 30stce to powinnaś już znać na tyle swój organizm, żeby wiedzieć na kiedy te dni przypadają.

Kasiula: Tak robiłam przez jakiś czas. Tylko, że największą ochotę mam właśnie w dni płodne :-) Potem przed miesiączką jestem tak rozdrażniona, że nie mam ochoty na sex. Więc zostają dni zaraz po m-czce. Trochę mało :-( Było też tak, że wtedy gdy mogliśmy się pokochać, akurat miał 3 zmianę - 4 nocki.

no ale to jest normalne, że się ma wtedy ochotę:) ale da się powstrzymać. Teraz wprawdzie staramy się o dziecko bo nie mamy ani jednego hehe ale wczesniej od 19 roku życia z powodzeniem się obserwowałam i nie zachodziłam w ciążę:) a jak zażywasz tabletki czy używasz plasterków to i tak libido spada i tak.

Gość dziwię się Wam
dorośli ludzie, a znacie tylko jedne sposób rozładowania napięcia seksualnego? Przeicez można się pieścić na wiele sposobów, w czasie płodnym bez wytrysku w pochwie

Akurat przy plastrach libido poszło w górę. Ale doszły inne dolegliwości. I znowu z hormonów "nici". Przy samej prezerwatywie boję się, że pęknie. Ostatnio przy USG lekarka mówiła, że mam jeszcze duuuużo jajeczek :-) Może powinnam faktycznie zrezygnować z seksu? Ale do cholery nie po to wychodziłam za mąż :-)

Gość Justyna8686
Ja też uwazam ze najlepiej dla ciebie stosowań NPR Albo tak jak ja zainwestować w lady comp który wszystko robi za ciebie ty tylko mierzysz temperaturę codziennie rano a on wyświetla lampkę czerwona- dni niepłodne, zielona płodne. Skuteczność potwierdzona wynosi 99.3% a więc tyle co tabletek

Justynko, a ile płaciłaś za Lady Comp i gdzie kupiłaś? Muszę znaleźć w końcu odpowiednią metodę :-) Dosyć się nastresowałam. Ostatnio moja bratowa urodziła dziecko z Zespołem Downa, więc znowu obawa przed ciążą. Jestem już zmęczona :-( Zazdroszczę ludziom, którzy korzystają z sexu bez żadnych oporów.

Gość farafira bum
czy jeśli się uprawia seks na krótko przed dniami pełnymi i następuje wytrysk do środka, to kobieta jest bezpieczna?

doskonale cie rozumiem ja mam tak samo. jak tylko zbliza czas okresu to juz panika ze nie bedzie....