Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość czwartkowa

pyatnie o działanie tab. antykoncepcyjnych

Polecane posty

Gość czwartkowa

Witam:) Mam pewne wątpliwości i pomyslałam sobie że może tutaj za Waszą pomocą uda mi się je rozwiązać:) Otóż od paru dni zaczęłam przyjmować tabletki antykoncepcyjnie, głównie ze względu na dolegliwości menstruacyjne, ale nie ukrywam, że przy okazji skoro już je zażywam to postanowiłam potraktowac je jako zabezpieczenie. Lekarz powiedział mi, że działanie antykoncepcyjne tabletek zaczyna się po 7 dniach. Ja przyjęłam tabletkę w sobotę o godz. 23.00, a okres zaczynał się powoli już późnym popołudniem w piątek. Jednak nie było to jeszcze krwawienie ale tylko takie pierwsze plamy i dlatego pomyślałam że za pierwszy dzień miesiączki uznam sobotę. Czy zrobiłam dobrze? a może powinnam przyjąć tabletkę już w piątek? i w związku z moją sytuacją, kiedy tabletki zaczną działać? jeśli któraś z pań mogłaby pomóc to będę wdzięczna:)

Gość czwartkowa
biorę yasmin. chciałam takie, żeby nie wpływały na przyrost wagi, ale tak naprawdę chyba od każdych można przytyć jeśli nie bedą odpowiadac organizmowi:) najbardziej zastanawia mnie to czy przyjęłam piwerwszą tabletke w odpowiednim momencie

Gość czwartkowa
a więc tak tak też myślałam, jednak istnieje też teoria że całkowite działanie tabletek zaczyna się dopiero po skńczeniu pierwszego opakowania i dlatego mam wątpliwości

Gość czwartkowa
znalazłam bardzo fajny artykuł i juz wszystko wiem:) a wi ęc tak miała rację:) dziękuję za pomoc!