Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Wedel

Ile kropel Vit.D dla dziecka 22 miesiace?

Polecane posty

Ile nalezy podawac? Moja pediatra kazala az 3 kropelki Vigantol moim zdaniem za duzo...

Gość nie za dużo
tyle ile lekarz kazał ! 3 krople to mała dawka... dlaczego twoim zdaniem za dużo ? jak chcesz to mniej podawaj, ale potem żebyś nie miała pretensji jak dziecko będzie miało krzywicę jak podajesz inne witaminy, albo dużo mleka modyfikowanego to wtedy się zmniejsza dawkę w porozumieniu z lekarzem

Gość alicjaaaa
21 mies i 2 krople :-) tak kazała pediatra

Gość 3 krople to za dauzo
moim zdaniem . 1 kropla vigantolu zawiera 500 jm vit d3 czyli 3 *500 jm wychodzi ze 1500 jm vit d3 - a zalecana dawka to 400 jm . wieksza dawke przepisuje lekarz jak dziecko ma krzywice ! radze skonsultowac to z innym pediatra , bo nadmiar vit d3 gromadzi sie w organizmie w mozgu dziecka ( nie jest wydalana tak jak vit c )

Gość a w uk tam gdzie mieszkam
w ogole nie podaje sie dzieciom witaminy D....ciekawe jak to jest ze w jednym kraju tak pilnuja zeby dziecko dostalo ta witamine a w innym, gdzie jest jeszcze mniej slonca niz w polsce w ogole nie zalecaja jej podawanie? czy ktos wie jak to jest? ja rodze w uk ale mam witaminy z polski i zamierzam podawac malej mimo, ze lekarze nie kaza tutaj

ja mieszkam w Belgii i tez nie kazali podawac d3.Ale ja tez nakupowalam w PL.Ale teraz odstawię,bo maly ma rok i zaczne dawac mu normalne witaminy gdzie jest d3 a przeciez niebezpieczne jest jej przedawkowanie.

Gość witaminkaD
zwróćcie uwagę ze wszystkie kaszki i mleka są wzbogacane w vit D. uwaga by nie przedwawkować!

Gość nununu
a ja wogole nie podawalam i mieszkam w uk;)

Gość też nie podawałam
i też mieszkam w uk, miałam witaminy z Polski ale nie podałam ani kropelki - wychodzę z założenia że wiedzą co robią i nie podawałam

Gość hub
moja corka konczy w grudniu 2 lata a nie podaje jej juz witaminy od pol roku