Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość aniutka_cichutka

schudnac jedzac

Polecane posty

Gość aniutka_cichutka

mam pytanie. Czy ktoras z was schudla bez diet glodowkowych. Dla mnie glodowka jest 1000 a nawet 1200 kalorii. Powiedzmy, nie glodowkowo zaczyna sie dla mnie od 1500 kalorii. W jakim czasie i ile udalo wam sie schudnac. Z jakiej wagi startowalyscie i przy jakim wzroscie. Z gory dziekuje za wpisy.

Gość aniutka_cichutka
ladaco, prosze sie nie wypowiadac, jak nie jestes zainteresowany/zainteresowana tematem. Zaloz wlasny topik i tam sobie smiec do woli.

no ja schudłam zmieniając swoje nawyki na zdrowsze. Gdy liczyłam kcal wychodziło mi ok. 1500 a nawet i ciut więcj kcal. Podstawą jest pięć posiłków dziennie. :) dotarłam już do celu 55kg przy 170cm. Reszta w stopce. :D

Gość aniutka_cichutka
ladnie, ladnie, dalaj, bardzo motywujaco!

Gość zołza12
a napisz swój przykładowy dzienny jadłospis :)

Gość zołza12
dalaj napisz co jadłaś

Gość bidu bidu
U mnie pomoglo. Rozpisz sobie kalorie na np. 5 posilkow sn -400kcal 2sn-200kcal ob -400kcal pd -200kcal kol -300kcal pozdrawiam

Czeeść!! DALAJ... gdybyś mogła napisać coś więcej , co jadłaś, jak jadłąś!! Wagę mam taką jak Ty miałaś przed odchudzniem. Nie pierwszy raz jestem na diecie. Niedawno zrzuciłam 5 kg i znowu mam to z powrotem. Pomóż nam też chcę ważyć 55kg. Pewnie samopoczucie niesamowite?????!!!!!

Wagowo wróciłam do tego co miałam przez większość życia a co skopałam przez brak rozsądku i umiarkowania gdy poszłam na swoje. :) jeśli chodzi o kaloryczność to mniej wiecej trzymałam się tej rozpiski http://www.sfd.pl/Odchudzanie-dla_kobiet-t64042.html a jadłam właściwie cały czas prawie wszystko. Unikając tylko alkoholu i przegryzek z nim związanych (czipsy, paluszki, orzeszki solone itp.). Nie wyrzucałam z menu oprócz tego niczego. Postawą jest pięć posiłków i jedzenie rozsądne a nie do uczucia sytości, które jak wiadomo przychodzi po dłuższym czasie. Mniej więcej to jem tak: śn. dwie albo trzy kromki chleba z dodatkami (wędlina, warzywa, ser, albo z innymi dodatkami serek topiony, pasztet, ser plesniowy itp.); czasem jajecznica, kawa z mlekiem bez cukru; II śn. jogurt albo serek z sucharkami albo herbatnikami, zależy co tam mam, obiad: a to różnie -co tam wymyślę dla całej rodzinki :) podw. albo jakiś owoc albo mała słodkość, kolacja: przeważnie coś białkowego było(twaróg, tuńczyk, jajko itp) ale ostatnio jem już raczej zwyczajnie -kromka albo dwie małe z czymś drobnym. No i tak to mniej więcej wygląda. :)

hej :) Owszem, bo trzeba jeść, żeby funkcjonować a przede wszytskim, aby organizm spalał na bieżąco kcal, a nie mięsnie, bo potem niestyty efekt jest tragiczny, czyli fałdy tłuszczu zero mięsni ciągła walka. Jedz 4-5 posiłków, ostatni 3h przed snem, oczywiście dzień zaczynaj śniadaniem, pamietaj snaidanie moze byc spore, bo zdazysz je spalic a poza tym wprowadza w ruch metabolizm :)

Gość Centrum Redukcji Wagi
Witam! Yarotka ma częściowo racje śniadanie jest ważne ale jest ważne co jesz diety głodówkowe prowadza do efektu jojo. Postaram się wytłumaczyć jak to działa. Zapraszam na nasze forum Centrum Redukcji Wagi. Tam wytłumaczę jak to działa że chudnie się jedząc bez potrzeby głodowania i spożywania jakiejś chemicznej diety i proszków. Lub zapraszam na nasza stronę www.idealnafigura.com/hazy

Gość cioteczkakloteczka
JA shudłam 6 kg w 3 miesiące. teraz waga spadawolniej, ale zaletą jest to, że nie mam obwisłej skóry :) Również nie stosuję jakiejś super diety. Zmieniłam za to moje nawyki żywieniowe na lepsze:) Po pierwsze jem 5 posiłków dziennie - za to mniejsze. Przed śniadaniem wypijam szklankę wody mineralnej niegazowanej z cytryną. Potem śniadanie, 2 śniuadanie obiad, podwieczorek kolacja. Nie jem między posiłkami i zrezygnowałam ze słodyczy - choć czasmi w niedzielę zjem jakieś ciastko lub coś słodkiego. Ograniczyłam też spożycie cukru białego - przedtem słodziłam 3 łyżeczki teraz wcale :) Piję dużo wody mineralnej niegazowanej. Katowacfiycznie sie nie katuje bo nie lubię :) za to Częsciej staram się spacerować.

Gość cioteczkakloteczka
he he przede mną jeszcze długa droga bo chę schudnąć jeszcze 10 kg ale wiem że się uda - bo nie dieta jest najważniejsza tylko nasze nawyki żywieniowe :)

Gość sorry ale głodówka jest jedna
głodówka to zero kalorii i zero jedzenia, diet jest wiele a głodówka tylko jedna nie wiem jak można wypisywać takie głupoty ze głodówka to 1200 kalorii to obżarstwo a nie głodówka

1200 kcal to obżarstwo ? raczysz chyba żartować, to optymalna ilość spożytych kalorii, w koncu redukcja musi być stopniowa, a przecież nie mamy zagłodzić i siać spustoszenia w organizmie, tylko go wspomoc w działaniu. Zrozumcie organizm jest naprawdę wspaniałą' rzeczą', a dla niego najwazniejsze są składniki, które mu pomogą w procesach bio chemicznych itp. Aż się zirytowałam niektórymi wypowiedziami. zatem jedzmy, ale z głowa :)

Gość aniutka_cichutka
no ja tez sie podirytowalam.... Ja jestem glodna na 1200...

Gość alicyjkaaa
Każda dieta, w której ilość kcal jest mniejsza o 500 kcal i więcej od naszego zapotrzebowania jest dietą głodówkową, spowalniającą metabolizm i prowadzącą prosto w objęcia jojo. Polecam poczytać: http://www.sfd.pl/Diety_g%C5%82od%C3%B3wkowe_-_ca%C5%82a_prawda_o_nich.-t60467.html http://www.sfd.pl/Diety_g%C5%82od%C3%B3wkowe-t384532.html A tu jak się układa prawidłową, mądrą, zbilansowaną dietę: http://www.sfd.pl/Nie_wiesz_jak_Smaczna_dieta_dla_kobiety_-_od_podstaw!!-t493530.html

mam 24lata i nie moge schudnac nie mam zadnej diety mam zapal do slodyczy nie moge sie oprzec zeby nie zjesc w nocy a jak nie zjem to nie moge zasnac i mysle ze juz mi nic chyba nie pomoze waze 100kg i sie nie pokoje nie cwicze wcale i bardzo sie mecze idac ulca:( jezdze autobusami i taxi nie wiem juz co robic:(

alicyjkaaa ... najgorsze, co mozesz robic, to generalizowac. 500kcal dla osoby, ktorej dzienne zapotrzebowanie wynosi 4000kcal ma inny wplyw, niz dla osoby, ktorej zapotrzebowanie wynosi 2000kcal. U pierwszej ujemny bilans wyniesie 12,5%, u drugiej 25%. Jest spora roznica. Zatem kazdy przypadek nalezy rozpatrywac indywidualnie. Rady "generalizujace" sa nic nie warte.