Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

znana

wesele

Polecane posty

witam mam takie pytanie w przyszlym roku biore slub i przyszły pan mlody mieszka odemnie 250km czy powinien byc u mnie czy przyjechac razem z goscmi przed samym weselem odpiszcie dziekuje

Gość a wyobrażasz sobie
siebie jadącą 250km na swój ślub?? Po takiej podróży człowiek jest wykończony.

ja rozumie tylko ze jego rodzina uwaza ze on musi jechac z nimi bo to jest bez sensu zeby on był u mnie wczesniej ale ja bylam na takim weselu i pan młody był u pani młodej od poczatku ja uwazam ze tak powinno byc

ja uwazam, że w takiej sytuacji oczywiste jest, że powinniscie wychodzic (jesli robicie wyjazd) razem od Ciebie, U mojego męża 9 lat temu brat żenił się, dziewczyna mieszkała 50km, a że całe wesele i ślub było organizowane w miejscowosci chłopaka (zreszto i tu mieli juz kupione mieszkanie) dziewczyna przyjechala kilka dni wczesniej rodzina zjechala w sobote z rana i wyjście bylo od rodziców Mlodego no bo śmieszne i strasznie meczące dla nich by było jak on musial by jechac 50km do niej a pozniej 50 km razem musieli by wracac a o 250km nawet nie chce myslec pogadaj z chlopakiem i wytlumacz mu jak bedzie sie czul po takiej podrózy i czy da radę tanczyc i bawic sie do rana po tak męczącej drodze, wspomnij o tym jak rano bedzie musial wstac zeby sie wyszykowac i zajechac dosc wczesnie zeby choc troche się umyć itd:O no chore w sumie garnitur pewnie zalozy na miejscu bo przez droge to moglby go niezle wygniesc mysle ze po tych wszystkich argumentach pan mlody z ochotą przyjedzie do ciebie pare dni wczesniej a rodziną zupelnie nie bedzie sie przejmowal:P

Gość jotpegie
My akurat mamy ślub w miejscowości mojego narzeczonego zwg na to że większość mojej rodziny tam mieszka a nie chce łącznie 100 osób sprowadzać do mojej miejscowości. Robimy tak że gosciom z mojej miejscowości załatwiamy noclegi tj 40 osób a pozostali spia u siebie. Napewno nie zdecydowałabym się na to żeby moi goście jechali 250 km w dniu ślubu, sama nawet nie poszłabym na takie wele Moja teściowa chciała tak zrobić ale wybiłam jej to z głowy:)

Gość caca
jesli to jego rodzina jest w większości to lepiej zorganizować wesele u niego jesli jednak twoich gości jest więcej zróbcie wesele u Ciebie. prosta kalkulacja