Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Judyttta.

Czy waszym zdaniem oni zachowali się kulturalnie?

Polecane posty

Gość Judyttta.

tyle tu czytam o tym ze gościom z daleka trzeba zapewnic noclegi w hotelu, co dla mnie jest troche problemowe bo przeciez para młoda nie zawsze ma tyle pieniedzy i ja to rozumiem. ale jestem ciekawa co uwazacie o tym. calkiem nie dawno bylismy z rodziną na weselu na drugim koncu polski.para młoda dzwoniąc oznajmiła nam zeby nie martwic sie o noclegi bo wszyscy bedą mieli gdzie przenocowac. ok pojechalismy, po weselu rano wrócilismy do domu rodziców młodej a tam 17 osób na 3 małe pokoje. od nas byłam ja z chłopakiem, rodzice, brat 16-letni i 13-letnia siostra. reszta to byli jacys inni goscie i domownicy czyli rodzice młodej i rodzenstwo modej. i wiecie co nam czyli gosciom dano jakies przescieradła koce i poduszki jaski i kazano kłasc sie na podłodze, podczas gdy domownicy ułozyli się wygodnie w swoich łózkach.ja spałam na tym przescieradle z moim chłopakiem w pokoju kuzynki która spała w swoim łózku z drugą siostą. mama z moją siostą w innym pokoju a tata z bratem-uwaga..w przedpokoju na kocu. wiecie co byłam w szoku, oczywiscie ze nie wymagam osobnych pokoi i łozek wodnych ale zeby nie zapewnic gosciom kołdry czy chocby jakiejs grubszej maty do spania. poza tym u nas w rodzinie zawsze było tak ze to gościom ustępowało sie łózka a samemu kładło sie na materacach tam widocznie jakos inaczej jest. ale mogli powiedzic wczesniej ze nie bedzie gdzie spac to bysmy sobie jakies pokoje w hoteliku wynajeli:O

Gość no i co w zwiazku z tym
spadla korona z glowy ?

Gość Kizkaiaa
Wiesz, nikt nie lubi jak ktoś obcy śpi w jego łóżku, ale mogli jakieś materace dmuchane chociaż kupić na te okazje skoro wiedzieli, że tyle osób będą upychać w domu, to majątek nie kosztuje. Osobiście tego nie rozumiem, mi by było wstyd tyle osób na siłę wciskać no i w życiu nie położyłabym ich na podłodze, ewentualnie gdybym już musiała, to łóżka dałabym starszym osobom, a materace dla młodzieży, ale NIGDY na podłodze. Mogli też powiedzieć, że nocleg będzie u nich w domu z większą ilością osób, to moglibyście sobie sami znaleźć nocleg, przecież można juz znaleźć noclegi od 25 zł za os. wjakiś prywatnych kwaterach.

Gość martaagacka
moim zdaniem mowiac, ze nie bedzie problemu z noclegiem troche sie zagalopowali. nie ladnie samemu spac w lozku, a gosci na podlodze klasc, co innego na jakims materacu/karimacie chociaz albo jasno powiedziec jak bedzie...

Gość judytttaa
no i co w zwiazku z tym spadla korona z glowy ? Jak Ci sie nie podobało to było jechac do hotelu i wynająć pokoje- co za problem widzicie a jeszcze przed chwilą czytałam topik o noclegu dla gosci i tam obrzucaliscie błotem pary młode które nie organizują swoim gosciom dobrych warunków noclegowych. jestescie jak chorągiewki na wietrze, patrzycie tylko jak kogos sprowokowac. nie mi korona z głowy nie spadął ale uwazam ze to bardzo brzydko kłasc osoby starsze np moich rodziców na przescieradle w przedpokoju a samemu spac w łózku np takie młode kuzynki 17letnie, nie mogły ustąpic? mogły ale po prostu są zle wychowane

Kochane autorce chodzi o to ze panstwo mlodzi mowili ze zapewnia nocleg a okazało sie to totalnym zaniedbaniem z ich strony. Sama bym sie wpieniła jakby mnie polozyli w 3 pokojowym ( pewnie w bolkach gdzie sa małe pokoiki) mieszkaniu i kazali spac na podłodze!! A rano co ??!!!!!!!!!! kto pierwszy do łazienki?? gdzie sie ubrac jakas prywatnosc??!!

tak sie nie robi. jak ktos mowi ze gwarantuje nocleg to niech sie okresli jaki to nocleg. bo gdybym wiedziala ze po calonocnym weselu ktos chce mnie ulozyc w tyle osob na podlodze na przescieradle jakims to chetnie sama wynajelabym sobie z mezem pokoj w hotelu. sama teraz na wlasnym weselu gwarantowalam noclego i jasno i wyraznie mowilam ze wybrane osoby maja pokoj w hotelu w ktorym bylo wesele ze jest oplacone i juz,

Gość caca
Para Młoda powinna zapewnić nocleg wszystkim przyjezdnym gościom. I nie powinna to być prowizorka jaką opisałaś. Wiadomo - nie każdego stac na drogi hotel ale są hostele i inne tanie miejsca, poza tym im więcej osób tym taniej da się to załatwic. A jesli kogoś nie stać to niech nie zaprasza tylu gości bo NIE WYPADA zapraszać i nie zapewnić godnego noclegu. W końcu to nasi goście, przyjezdzają dla nas, zrobić nam przyjemność, chcą dzielić z nami radość i miłość, szanujmy ich...

Nie zachowali się kulturalnie, bo państwo młodzi powinni zapewnić nocleg gościom z daleka. Niestety ale to są goście i należy dbać o nich. A jak nie stać? To wesela się nie robi- proste

ja widze,ze nie dla wszystkich normalne jest to,ze jak sie ma goscia w domu to trzeba o niego zadbac:/ W kopertke pewnie wlozyli,a spia w takich warunkach.Jak sie nie ma funduszy to sie robi wesele bardzo skromne.Trzeba mierzyc sily na zamiary.Jak dla mnie totalne dno.Jak ktos do mnie przyjezdza to sorry ale nie daje mu koca i nie spi on na przedpokoju.Normalnie sloma z butow wystaje:/I widze,ze niektorzy uwazaja to za normalne:/Nie dalabym komus swojego lozka do spania ale jak mam gosci to spia na kanapie zawsze maja czysta posciel.Mam tez zapasowy materac i lozko polowe.Jak sie bede hajtac to noclegi beda w hotelu albo pensjonacie,a nie na przedpokoju pod kocem:/rownie dobrze mogliby go polozyc na wycieraczce:/zero kultury.

"tyle tu czytam o tym ze gościom z daleka trzeba zapewnic noclegi w hotelu , co dla mnie jest troche problemowe bo przeciez para młoda nie zawsze ma tyle pieniedzy i ja to rozumiem. ale jestem ciekawa co uwazacie o tym." masz 17 przescieradel,kolder,poduszek,lozek polowych w domu???A co najwazniejsze masz tyle miejsca?To sobie przyjmuj 17 gosci z dalekich stron w domu.Jak sie nie ma gdzie to sie nie przyjmuje gosci z dalekich stron,bo normalnie OBCIACH.Nigdy sie jeszcze nie spotkalam z takowym przyjmowaniem gosci.W mojej rodzinie zawsze byl zapewniony nocleg w hotelu.A jesli nie w hotelu to byly to gora trzy osoby w domu,ktore spaly po ludzku na kanapie,lozku polowym,czy samym nawet materacu,mialy czysta posciel:/ Wlasnie dlatego nie powinno byc to dla ciebie problemowe,bo jak para nie ma pieniedzy na noclegi to niech gosci z dalekich stron nie zaprasza.

Gość Szoook
To co opisujesz to jest nic Jakiś czas temu byliśmy na weselu u mojej kuzynki całą rodziną tzn moi rodzice brat z żoną i dwojgiem dzieci (4 i 7 lat) i ja z mężem. Przed weselem była dyskusja że brat nie pojedzie bo nie ma z kim dzieci zostawić. Na to kuzynka zapewniła, że nie ma problemu,że mamy przyjechać wszyscy z dziećmi bo jest nocleg. Impreza oddalona o 450 km od naszego mniejsca zamieszknia. Nie powiem było miło po pólnocy dzieci popadały ze zmęczenia i brat pyta młodego gdzie by je miał zanieść spać. To poustawiał krzesła w korytarzu między salami i powiedział, że tu. Bratowa położyła dzieci na te krzesła przykryła kurtkami !! i tak spały. Brat zdzierżył 2 godz. Spakował rodzinę do auta i pojechali do domu :) Dobrze, że nie pił bo się zgodził, że będzie rozwoził gości po weselu. My zostaliśmy bez spania w ogóle. Mąż też się zdrzemną na krześle i w niedzielkę koło południa pojechaliśmy. A młodzi jakby nigdy nic po kilku dniach dzwonili dziękować za obecność Porażka totalna

Gość dzadzudzi
o matko, co za porazka:O to co piszesz to juz jest totalne przegiecie, wygarnelabym takiej rodzince co o nich mysle...

Gość jusaa
wiecie sama miałam okazje ostatnio spać na podłodze i korona mi z głowy nie spadła, jak ktoś tu pisze. Ale gdyby ktoś karał kłaść sie na podłodze moim 65l rodzicom to wzięłabym książkę telefoniczną i zadzwoniła do jakiegoś hotelu! masakra normalnie:/ co za brak szacunku dla starszych ludzi!