Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jakastakas

cale zycie na diecie moja historia chce wam pomoc

Polecane posty

Gość jakastakas

nudzi mi sie i postanowailam opowiedziec wam moja historie. jesli dlugos tekstu was przeraza to nie czytajcie wogole bo jelsi juz ktos czyta to chcialabym aby przeczytal od poczatku do konca pamietam jak kiedys kiedy szalalam za wszelkimi dietami uwielbialam czytac takie rzeczy a wiec moze teraz tez kogos to zaintersesuje.. wiec tak od 13 roku zycia na diecie non stop glodowki diety produktowe same jablka same warzywa niskoweglowodanowa kopenhaska itd itd. owszem chudlam czasem nawet sporo ale zawsze waga wracala do punktu wyjscia albo byla nawet gorsza niz przed odchudzaniem. Najgorsze była moja psychika cierpialm na kompulsywne objadanie sie na przemian z glodowka tkz anoreksja bulimiczna czy jakos ta,k mialam to nawet stwierdzone przez psychologow i uczeszczalam na terapie ktora.. gowno dala:] blisko 10 lat non stop mysli o jedzeniu okresy " chudosci i tłustosci".. jesli tak moge to nazwac..:/ Zapisalam się na areobik i siłownie.. nie zebym schudla :] ale to byl moment w ktorym zaczelam inaczej o sobie myslec co nie znczy ze nagle wszystko bylo pieknie!!! .. to byla dluga droga.. ale widzialm ze jest ciut lepiej chociaz w moim mysleniu (kiedys niewazne bylo dla mnie moje myslenie chcialm byc po prostu chuda i h..j:]) nie raz zdrzalo sie ze sie napchalam i odeszla mi ochota na silownie dalej meczylam sie strasznie choc zaczely sie pojawiac kilkudniowe a nawet kilutygodniowe okresy spokoju w miedzyczasie znowu jakas glodoweczka cos polecialo z dupy i bylo en fajnie... potem z przyczyn niezaleznych odemnie musialam z silownia i generalnie ruchem skonczyc (brak czasu )dalej ciagnelam jakies diety i dalej ze skutkami roznymi raz w gore raz w dol..az wkoncu znowu tak dosc mocno przytylam .. bylo to jeszcew tym roku oczywiscie kolejna proba charakteru i osstra dieta ale jakos tak nie umialm sie do tej ostrej diety przemoc i o dziwo zaczelam po prostu jesc mniej i ograniczac pewne produkty (kiedys ograniczanie dla mnie nie istanialo bylo albo mega duzao zarcia albo nic , ograniczanie zostawialm dla wielkich grubasow ktorzy mieli soie odchudzac latami ja mialam tylko ok diklu do max 10 kg za duzo i oczeiwalam natychmiastowego efektu pozatym nie wierzylam w zadne " ogrniczania") te moje ograniczanie wyniklo juz z braku sil n kolejne diety , myslalm ze ograniczajac sie po prostu sie oszukuje i i tak nic nie schudne , myslalm sobie - dobra narazie sie ogranicze a od nastepnego tyg solidna dieta-mijaly miesiace a ja do solidnej diety nie moglam sie przekonac az wkoncu po jakis 4 miesiacach stanelam na wage a tu prosze dobre 6 kilo mniej ! zaczelam coraz mniej myslec obsesyjnie o jedzeniu. malo tego jadlam przeciez wszystko ale w ograniczonych ilosciach i pewne produkty jadlam tylko rano, takze jesli mialm ochote na ciastko to codziennie je sobie szmalam i po prostu chudlam(mimo przemiany matteri spieprzonej na amen wiecznymi glodowkami) tym sposobem dzisiaj po 8 miesiacach mam prawie 10 kilo mniej , ale dalej ciagne moje ograniczanie bo chcialbym jeszce jakies 4-5 kilo zrzucic , a najlepsze jest to ze wlasciwie nie czuje ze jestem na diecie w weekend zawsze zaszaleje z fast foodem czy inna bomba kaloryczna a mimo tego nie tyle! ba nawet sportu ajko tao nie uprawialam a teraz az mam do tego taki zapal na dniach chyba sie znowu na silke i jakies areoby zapisze:) pewnie te ostatnie 4-5 kilo poleci w dol a i o wage zadbam aby znowu nie szla do gory , nawet po urlopie gdzie zywilam sie bardzo solidnie i niezdrowo przybyl mi ledwo jede czy dwa kilogramy ktorych po 2 tygodniach juz nie bylo kiedy wrocilam do mojego sposobu odzywiania. ja rozumiem ze np latem chce sie na juz wcisnac w obcisla kiecke czy kuse bikini d;atego doceniajcie jesien i zime :)macie tyle czasu zeby zbic kilogramy zdrowo skutecznie i bezstresowo! pozatym zima zawsze mozna ukryc waleczki tu i tam i nie ma takiego cisnienia ze musze schudnac bo wsyztsko mi wylazi:/ oczywiscie nie mozna pojsc w druga strone i sie zapuscic ale uwazam ze nie ma lepszego czasu na zrzucenie paru kilo mimo ze teoretycznie zima sprzyja tyciu, ale psychologicznie patrzac mozna ja dobrze wykorzystac. dzis odzyłam nie mysle caly czas o jedzeniu wiem kiedy jestem glodna i na co mam ochote(kiedys mialam wieczna ochote i to na wsyztsko bo caly czas sobie czegos zakazaywlam) szkoda ze dojscie do tak prostego sposobu zajelo mi tyle lat :/za nic nie dalam sie przekonac na wszelkie zdrowe diety :/ mimo ze dzis mam mase innych probelmow z bezrobociem itd :( to dziekuje bogu za ten cud wyzwolenia sie od tych obsesyjnych mysli, oczywiscie nie jestem z siebie do konca zadowolona jeszce mam mase kompleksow itd ale juz czuje sie znacznie odciazona, miewam rowniez doly ale to z wczesniej juz wymienionego powodu choc cazasem oczywiscie mam filmy typu jestem brzydka gruba glupia i nikomu nie potrzebna ale to sie chyba kazdemyu zdarza.. tak mis ie wydaje..wiem napewno nie ma sie co lamac jakimis porazkami naprawde to bez znaczenia czy zjesz dzis paczka to nie ma sznas przeszkodzic ci w chudnieciu jesli nie zrobisz z tego 10 paczkow kiedys bylo to dla mnie nie osiagalne ale jednak mozna.. nie sadzilam ze kiedys bede pislaa szczeze takiego posta .. a bylam naprawde ciezzzzkiiimmmm przypadkiem:( mam nadzieje zektos przeczytal do konca moja historie i troszke mu pomoglam poniewaz wiem jakie to wsyztsko jest trudne i jak niszczy zycie, chcialabym kiedys zostac dietetykiem-psychologiem i pomogac takim zagubionym ludziom szkoda ze wszystkie lata nauki poszly w las bo bylam wiecznie tylko zapatrzona w diety itd i nawet nie pomyslalam co bym chciala w zyciu robic a chcialabym wykorzystywac swoja wiedze i doswiadczenia i pomagac ludziom odnajdowac radosc w zyciu moze chciaz ten post komus w jakis sposob pomoze pozdrawiam serdecznie

Gość jakastakas
nikt nie czyta?:(

Ja przeczytałam. Też mam ten problem, ale biorę się za siebie. Nie chcę ciągle myślec o dietach, kończę ze słodyczami, w szczególności z ukochaną czekoladą, jem 1000 kcal dziennie, wspomagam się magnezem, chromem i od dzisiaj zaczyna l-karnitynę i ćwiczenia. I schudnę ;) Mam 167 wzrostu, 59 wagi, chciałabym schudnąć 12 kg.

obawiam sie że i cudze błędy nie sprawią że większość odchudzaczy zmądrzeje. Niestety ale sporo osób chce szybko zrzucić kg a potem się zająć zdrowym odżywianiem. :O Ostatnio jedna osoba stwierdziła nawet że ona zmieniła nawyki na zdrowe i jest na mądrej diecie. Tak, ale ta dieta to max. 1000kcal. Ale do takich osób to racjonalne argumenty nie docierają tak czy inaczej. :O Ja tam dałam sobie spokój z naprawianiem świata. Wolę pomóc osobom które tego chcą.

Gość piipiii
no i nawet ktos stwierdzil, ze 1200 kalorii to obzarstwo.....

Gość piipiii
a jeszcze niektorym dziewczynom, ktore chca zastosowac diete 1200 kalorii, doradza sie, zeby zmniejszyly do 800, bo inaczej nie schudna.... najgorsze jest to, ze odchudzaczki bardziej przekonuje taka drakonska dieta niz zdrowe odchudzanie. Bzdura jest tez, jesli ktos pisze: odchudzam sie poprzez zmiane nawykow zywienia i potem: jem maksymalnie 1000 kalorii. zmiana nawykow zyciowych ma byc zmiana na cale zycie, na tysiaku za daleko sie nie zajdzie...

Gość jakastakas
ja mowiac szczze nawet nie wielm ile jem kalorii ale utrzymuje wage a zeby jeszce schudnac dodaje teraz sport.. sam nie wiem jak mi sie to udalo..

Ja przeczytalam. Ciesze sie ze natknelam sie na Twojego posta. Jestem wlasnie osoba ktora Ty bylas na samym poczatku swojej drogi. Od lat rowniez sie odchudzalam z takim skutkiem ze waze 30 kg wiecej :( stracilam radosc z zycia i nie umiem po prostu sie skutecznie odchudzic na stale.

Ja przeczytalam. Ciesze sie ze natknelam sie na Twojego posta. Jestem wlasnie osoba ktora Ty bylas na samym poczatku swojej drogi. Od lat rowniez sie odchudzalam z takim skutkiem ze waze 30 kg wiecej :( stracilam radosc z zycia i nie umiem po prostu sie skutecznie odchudzic na stale.

Gość jakastakas
borsuku..raczej nie;) do svarowskiej:ciesze sie ze ty sie cieszysz ze przeczytlas mojego posta:) widzisz skoro ja dalam rade ty tez dasz naprawde wez to na luzzzzzzzzzzz tobie tez sie uda

Gość gość
Też przeczytałam i podam dalej :)

Gość gość
PRZECZYTALAM, :) a masz jakis sposob na menu na zrzucenie oponki? z brzucha

Gość gość
tzn co jesc itp aby sie pozbyc tej oponki, czy wystarczy mz?

Gość gość
Witam wszystkich. Mam na imię Kasia i mam 28 lat. Jeszcze rok temu ważyłam ponad 90 kilo przy wzroście 170. Tak wiem byłam grubasem Smile Jednak wyjechałam do Anglii i tam poznałam fajnego faceta ale wstydziłam się z nim iść do łóżka choć on chciał. Spotykaliśmy się już dość długo i on cały czas naciskał a ja cały czas zwlekałam. Chciałam szybko schudnąć. Poprosiłam koleżankę o pomoc. Poleciła Mi African Mango. Naturalny Suplement diety który wtedy robił furorę w Anglii. W dwa tygodnie schudłam 5 kilo. NIby nic ale przy mojej wadze zawsze coś Smile Po 3 miesiącach byłam o ponad 15 kilo szczuplejsza i dużo bardziej szczęśliwsza gdyż nie tylko nie wstydziłam się iść do łóżka z facetem ale jeszcze mogłam mieć prawie każdego. Każdej dziewczynie polecam African Mango. Zresztą Same Sprawdźcie Smile http://nplink.net/BOxuJOW8