Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

kacha112

nastoletnie ciaze

Polecane posty

Przestancie sie czepiac mlodych dziewczyn ktore zaszly w ciaze lub chca zostac mamami.Mieszkam w Uk, mam sasiadke angielke, ma 25 lat i 5 dzieci.Pierwsze urodzila jak miala 16 lat.

Gość no i co to ma byc argumentem
za tak wczesnym macierzynstwem?:D: D:D

Gość No nastolatki chcące
zostac matkami...mamy je pochwalac, moze jeszcze budowac im pomniki?:classic_cool:

tzn nie sądzę że rozsądnie jest zostać rodzicem w wieku 16 lat. ale staram się nie potępiać i nie oceniać. ale argument że w UK są nastoletnie matki to dla mnie argument żaden

Gość p a o l c i a
To ciężki temat. Sama zostałam mamą w wieku 18 lat i wiem jak to jest. Czasami młode dziewczyny mają w głowie bardziej poukładane niż te, które uważają się za dorosłe. I to chyba właśnie te dziewczyny decydują się na tak wczesne macierzyństwo.

Gość do paolcia
one się nie decydują :) one WPADAJĄ.... Nie znam 16stolatki która świadomie zaszła w ciąże.

no nie mów tylko że 16latka dorosła do macierzyństwa... Rozumiem że może się coś takiego przydarzyć ale 16latki to jeszcze dzieciaki. nie powinno się ich potępiać, potrzebna jest im pomoc. ale nie maja one na tyle poukłądane w głowach by zakładac rodziny

Gość no a UK nastoletki w ciąży
to plaga wiec raczej kiepski wzór do nasladowania:P:P:P:;

Ciagle sie powtarza na kazdym topiku, ze w Europie Zachodniej kobiety rodza dzieci po 30m roku zycia.A co, Uk nie nalezy do "Zachodu"?

Gość Czyli jak ktos nie decyduje
sie na dziecko ma niepoukładane w głowie?:D

Gość taaa kacha
umiesz rozróżnić wpadkę od swiadomego macierzynstwa? Wpadki nastolatek w Wielkie Brytanii to ogromny problem, nawet6 w mediach sie o tym bębni😴

Gość żebyście się nie zdziwiły
Znam dziewczynę co w wieku 16 lat ŚWIADOMIE zaszła w ciążę...Ba rodzice byli z niej dumni. Całą ciążę obnosiła się z brzuchem po szkole ale za co ją szanuję, nie chciała żadnej taryfy ulgowej. Dziś jej córka jest bodajże w 2 klasie podstawówki a ona sama wychodzi za mąż za jakiegoś właściciela prywatnej kliniki. Do ślubu też pójdzie w brzuchem

Gość kacha przyznaj sie
jestes młoda mamuśką?:P:P:P:P

Gość do zebyscie sienie zdziwily
i to ma byc argument za nawet nie wczesnym a PRZEDWCZESNYM macierzynstwem?!

Nie rozumiem wobec dlaczego nastolatki rodzace PIERWSZE dziecko w mlodym wieku wyzywa sie od najgorszych...

Gość p a o l c i a
Nie mówie o dziewczynach, które mają 16 lat. Nie sądze by takie się decydowały na dziecko świadomie. Nie napisałam, że jesli ktos sie nie decytuje na dziecko to ma niepoukladane w glowie tylko, że młode dzieczyny, np 19- letnie które świodomie decytują się na dziecko potrafią by bardziej dojrzałe od takich, które mają 36 i latają po imprezach i zaliczają przypadkowych kolesi.

Gość p a o l c i a
miało by * 26 :)

Gość do ulubionych Moje konto
żebyście się nie zdziwiły-Powiedziała ci,że ŚWIADOMIE zaszła w ciążę .I ty uwierzyłaś :D :D :D

Gość no i jeszcze rodzinka
dumna bo dziecko ma dziecko:D

Gość Pseudonim Pole obowiązkowe
padłam ze śmiechu ,dumna rodzina :D :D

wiem że młoda dziewczyna ma czasem poukładane w głowie bardziej od tej koło 30. to zależy od człowieka, od wychowania. nie wierze tylko w dojrzałość 16.

Gość Ależ ja sie nie chce czepiac
bo wpadki sie niestety zdarzają...niemniej nie pochwalam takiego bezmyslnego zachowania, ktore do niej prowadzi.

Gość p a o l c i a
to jeszcze nic. słyszałyście o tym chłopcu 13-letnim który niby został ojcem ? Dziewczyna o rok starsza. To dopiero masakra...

Gość chyba ostatnim uczuciem
rodziców gdy dowiedzą sie, że ich niepelnoletnie dziecko jest w ciąży jest duma!:P

Gość jussaa
ja tez mieszkam w uk i jak patrze na te puszczalskie angielskie małolaty to przechodzi mi ochota na wychowywanie tu dzieci.Pieprza się w klubach,gdzie popadnie a potem jadą na benefitach.Antykoncepcję mają za darmo mimo to zastosowanie wymaga trochę myślenia i opanowania :D mam bardzo zła opinie o tutejszej młodzieży.Zero wartości rodzinnych (głównie spowodowanych brakiem wzorców u rodziców)uczyć się też nie chcą,po co jak można pracować i od razu mieć na fajki i wychodzenie co weekend

też mi się w tą dumę wierzyć nie chce. z czasem można się oswoić z tą myślą, pokochać wnuka. Ale duma?