Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

malaona

gitara

Polecane posty

Mam prosbe! Moj chlopak gra na gitarze. gra bardzo dobrze, mial kiedys zespol i gitara to jego milosc. Wiec zna sie na instrumentach. 26.11 ma urodziny i chcialabym mu kupic wlasnie elektro-klasyka (jesli cos pokrecilam to wybaczcie). Aktualnie ma tylko takiego starego grata bo mielismy gorszy okres w zyciu i gitarka byla zbednym wydatkiem. Doadzcie mi czy to bedzie dobre: http://www.allegro.pl/item777402300_gitara_elektroklasyczna_signs_3_kol_14x_gratis.html chce mu kupic cos fajnego, wiadomo, ze finanse ograniczone ale to najcudowniejszy czlowiek pod sloncem i chce mu sprawic radosc. Jakby byla dobra dusza i pomogla mi znalesc cos fajnego to bede wdzieczna. Niestety w tym temacie jestem jak dziecko we mgle a kumple ktorych pytalam cos nie odpisuja a aukcja sie konczy pojutrze. Dziekuje z gory

Gość black sheeeep
Myslisz że na babskim forum znajdzie sie jakis znawca gitar? :) Naprawdę minimalne szanse...

Gość najgłupszy pomysł o jakim słys
załem Każda gitara jest inna. Ma inny strój inaczej rezunuje itp. Gitare jak kobietę kazdy musi sobie wybrac sam. Niestety tego się nie da za kogoś kupić bo to może więcej złego zrobic niz dobrego. Gitarzysta sam musi wypróbować gitare i sprawdzic czy ją czuje. Nie ma tez co prosic żeby zrobil to inny muzyk bo każdy inaczej czuje sprzęt. jak chcesz mu kupić coś bez jego wiedzy to napewno nie gitarę. Nawet strun mu dobrze nie wybierzesz bo jest ich kilkaset rodzai a Ty nie masz kompletnie o tym pojęcia

Gość a taka gitara
to sie elektro- akustyk nazywa

Gość no nie przesadzaj.....
skoro jego obcna gitara to taki zabytek to na pewno by mu się przydała nowa....kum mu gitarę marki gibson

Gość ja osobiście gram
na fenderze i bardzo bym był niezadowolony gdyby ktoś mi gitare kupił. Wole mieć starą niż być niezadowolonym z nowej, źle dobranej - poprostu strata pieniedzy

najglupszy pomysl- dziekuje, ja to wiem, ale on ostatnio pozyczyl od kumpla wlasnie cos taiego, bardzo mu sie podobala tylko sobie ja dlugo stroil. Struny mu kupowalam, majac podana dokaldnie marke itd :D cala rozpiska na kartce. Strasznie chcialabym kupic mu te gitare jako niespodzianke bo zawdzieczam mu wszystko..... :( na innych forach, specjalistycznych zapytam tez, po prostu jestem na kafe wiec pytam :)

no, na gibsona to mnie nie stac raczej niestety. Wlasnie chodzi o to, ze on ma zabytek teraz, a to jego pasja. Dlatego pytam bo nie chce kupic badziewia, wiem, ze gitara jest jak kobieta....

Gość najgłupszy pomysł
to go zabierz na spacer i "przypadkiem" wejdźcie do muzycznego. Tam podpatrz na jakiej sie rozgrywał i wróc do sklepu po te gitarę. On będzie zadowolony bo będzie miał to co sam sobie nieświadomie wybrał

no wlasnie, dlatego napisalam do jego najlepszego kumpla, on go zna i jest w stanie powiedziec jaka gitara bedzie dobra dla niego. Ale mi nie odp. pozniej zadzwonie do niego, zapytalam w desperacji bo strasznie mi na tym zalezy.

no wlasnie u nas nie ma sklepu muzycznego, musielibysmy jechac do innego miasta a wted by sie pokapowal. Wiem, ze takie jak podalam w linku ogladal i mu sie podobaly, kumpel ma taka, on na niej gral i byl zadowolony, nawet mowil, ze taka y mu odpowiadala. Ale ja nie wiem czy to bylo cos porownywalnego bo sie nie znam a kumpel nie pisze.

Gość kumplowi tez może się grać
lepiej bądź gorzej na innej gitarze. Niestety muzyk sam sobie dobiera brzmienie i strój instrumentu. Każdy zwraca uwage na coś innego co dla osoby która nie ma o tym pojęcia jest nawet niezauważalne. Uzyj podstępu tak jak Ci najglupszy pomysł radzi. Niech sam sobie nieświadomie wybierze

Gość Stawiasz 10 gitar
tej samej firmy, ten sam model i każda gra nieco inaczej - na tym polega problem, że nawet jego kumpel nie dokońca bedzie wiedział która za niego wybrać. Póki co gitary robi się jeszcze w większej części ręcznie i nawet te z jednej fabryki sie różnią A uwierz mi różnice są subtelne ale dla przyszłego właściciela bardzo znaczące

kochani jestescie :) postaram sie dzisiaj go sprowokowac zeby poogladal gitary na allegro, czy sie uda nie wiem bo ta bestia robi wszystko na opak :D ale kupie mu te gitare chocbym miala oszukac krola oszustow o nawet dzis rano budzac mnie wskoczyl mi na brzuch z tekstem "Myszaaaa kup mi gitare!"

stawiasz 10 gitar: ja wiem, dlatego pytam, inaczej poszlabym, kupila byle jaki badziew i koniec. Kurde, ostatecznie wezme go do sklepu i niech sobie wybierze ale tak bardzo chcialabym niespodzianke....

Gość bygek
W miarę przyzwoita gitara to wydatek od ok 1500 PLN wzwyż. Niby dużo, a jednak mało: jeśli on nie ma tyle kasy, to znaczy że jest cienki. Czy w łóżku także Ty jesteś od spełniania marzeń? Ja 1500 PLN to księdzu miesięcznie na tacę rzucam. Na gitarce gram też nieźle. Może się poznamy (bryczkę też mam niepoślednią)

to wyzej to do mnie? :D Nie, w lozku on spelnia moje marzenia :D a z toba nie chce sie poznawac bo dajesz ksiedzu kase a ja nie praktykujaca jestem :D :D

Gość wsiowo wygląda ten elektroakus