Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Jamajka_19

Ciąża urojona?

Polecane posty

Witam. Wiem, że temat taki był już kilka a może nawet kilkanaście razy. Ale nie mogę doszukać się konkretnego przypadku, który mnie interesuje. Nie kochałam się ze swoim partnerem a jedynie uprawialiśmy petting (podczas którego on miał wytrysk). Od jakiegoś czasu wydaje mi się, że jestem w ciąży. Odkąd zaczęło mi się wydawać, że jestem w ciąży miałam krwawienia 2 razy w terminie miesiączki (jedno może lekko opóźnione bo zazwyczaj cykl trwa 24-26 dni a tym razem miesiaczka wystapila 28 dnia). Poza tym od około 4 tygodni mam mlekotok i powiększone otoczki wokół sutków. Czy możliwe są takie objawy w ciąży urojonej? Czytałam że w ciąży mogą wystąpić plamienia ale są one inne niż okres, u mnie wystąpiły tak jak zazwyczaj 2 dni bardzo obfite, z silnym bólem brzucha i 4 dni skąpe. Wiem że najlepszym rozwiązaniem będzie test ciążowy ale poprostu chcę wiedzieć czy to może być ciąża i czy podczas ciąży urojonej może wystąpić mlekotok i zmiana kształtu otoczki wokół sutka? Proszę Was o odpowiedź

Gdzieś czytałam że właśnie moze cos takiego wystapic jesli kobieta uroi sobie ciaze... jesli dostalas juz 2 razy okres to nie powinnas sie obawiac;) chociaz wsumie ja tez tak mialam....;D 2 razy dostalam, jedna w terminie a na nastepna musialam czekac az 7 dni...;/ myslalam ze zwariuje, ciagler wydawalo mi sie ze mam objawy ciazowe, a teraz wyluzowalam, nie mysle o tym i objawy same zniknely;)

a jeszcze dodam ze okres moj byl po 2, 3 dni obfity a potem to juz skapy... ale brzuszek bolal normalnie jak przy okresie;) A tym mysleniem tylko dolujesz siebie, wiec zero myslenia o ciazy;)

Dzięki wielkie Chelsie :) W sumie to nic tak bardzo mnie nie niepokoi jak te zmiany kształtu sutków bo mlekotok czytała, że może być spowodowany nadmienym poziomem prolaktyny.

a podobno cos takiego moze wystapic przy nadmiernej stymulacji sutkow;D Ale sama juz nie wiem;D Mnie strasznie sutki bolaly wlasnie wtedy co mi sie wydawalo ze w ciazy jestem.... a potem przed okresem straszny bol po bokach piersi.... a wszedzie czytalam ze tak na ciaze boli...;/ ale okresik sie pojawil, a potem drugi i rowniez mialam takie same bole piersi, a nigdy tak nie mialam. teraz wydaje mi sie ze tak przed okresem bede miec juz zawsze;D a moze po prostu tak sie im przygladasz ze widzisz jakies zmiany ktore nie wystapily? tak tez byla, wiem po sobie;D

Hmm... Różne inne objawy też sobie wmawiam, ale po ściśnieciu obu sutków wydziela się z nich mętno - białawy płyn no i te otoczki też są na pewno większe, ale może to poprostu od tego, że cały czas ściskam piersi żeby sprawdzić czy ten płyn nadal jest. Z Tym że czytałam że w ciąży te otoczki ciemnieją a u mnie są jasne...