Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość tylko ja....

potepcie mnie....

Polecane posty

Gość tylko ja....

witam.. wlasnie zrobilam cos glupiego i strasznego... jestem w 4 miesiacu ciazy, niestety mam zbyt wiele stresow i wzielam lek uspakajacy zomiren.. wiem ze to mogloby by zaszkodzic, jednak nie wytrzymalam.. ale teraz czuje sie jak w niebie.. jetsem spokojna... od wielu tygodni nie czulam sie tak jak w tej chwili... boje sie ze bede chciala to powtorzyc... wczesniej z nerwow dochodzilo do tgep ze boalalo mnie serce. a teraz normalnie bije, ja jestem spokojna... jednak to bylo glupio choc w tej chwili sie tym jeszcze nie przejmuje...

Gość Za co mamy ciebie potępiać
? Bardzo dobrze zrobiłaś! Przyśpieszając selekcję naturalną z pewnością wzbogacisz ludzką pule genów! Popij jeszcze wódą...

Gość jestes nieodpowiedzialna
zobaczysz ile bedziesz miala stresow jak urodzisz chore dziecko i za pewne bedziesz brac ten lak cala ciaze powinnas za to siedziec

Gość tylko ja....
nie che i nie bede... bo nikt mi napewno nie przepisze.. ale z jednej strony sie zaluje, bo mam w koncu chwile wyciszenia.. tak mi tego brakowalo... od miesiecy ciagle stresy.. a to tez na dziecko zle wplywa....:( a wiecie moze jakie leki mozna brac? np ziolowe ktore naprawde dzialaja??

Gość fdsed
nie bierz zadnych lekow jak jestes w ciazy.

cos znalazlam '' viatuszek ciaża a nerwica lękowa Witam Panią Doktor mam pytanie jestem w ciazy i choruje na nerwice lekowa brałam tabletki zomiren co traz moze mi pomóc aby przez ten czas zanim dziecko sie urodzi przetrwac,co Pani doktor wogóle mi poradzi?jestem w 4 tygodniu ciązy.Prosze o odpowiedz. Viatuszku osobiście jestem przeciwniczka stosowania leków w zaburzeniach lękowych. Jest to bowiem choroba, którą z dużo wiekszym powodzeniem można leczyć innymi sposobami np. hipnozą, czy psychoterapią Ericsonowską. Lekarz przepisał Ci pochodną benzodiazepiny. Wbrew pozorom, lek nie jest metodą skuteczniejsza od tych wymienionych przeze mnie. Oczywiscie w pierwszej fazie, gdy zależy nam na szybkim obniżeniu poziomu lęku, benzodiazepina jest rozwiazaniem, jednakze zaraz po zmiejszeniu objawów powinno nastapic leczenie psychoterapeutyczne, przy stopniowym eliminowaniu leków. Benzodiazepiny mają bowiem działanie uzależniające. Co powoduje ze stosowanie ich w dłuższym czasie wymaga zwiększania dawek bądź zmiany leków.Lek przepisany przez lekarza jest oczywiscie lekiem stosowanych z zaburzenia lekowych , w tym również nerwicach. Jednakże jest to również lek którego nie powinno stosować się w okresie ciąży, (jak również karmienia gdyz przedostaje sie z mlekiem matki do dzidziusia), a zwłaszcza w pierwszym trymestrze ciąży. Wiem, że ten czas jest dla kobiet i tak wystarczająco trudnym okresem. Nawet przyszłe mamusie które nie zmagają się z nerwicą często potrzebują w tym czasie pomocy. Rozumiem więc Twój stan i wiem że Zomiren jest pewnego rodzaju szybkim ratunkiem. Nakłaniam Cię jednak gorąco byś udała się na wizytę, konsultacje do dobrego psychologa, nie psychiatry. Myśle ze dobrym posunięciem bedzie, pod jego bacznym okiem stopniowe odstawianie leków i leczenie się metodami bezpieczniejszymi dla dziecka i skuteczniejszymi w długim wymiarze czasu niż leki. Pozdrawiam ciepło ''

Gość tylko ja....
nie biore ich ciagle.. to byl pierwszy raz.. chialam po prostu byc spokojna, nie plakac, nie martwic sie.... co sie dzieje w moim zyciu? zbyt wiele.. po prostu juz nie wytrzymalam ... chcialm poczuc sie normalnie:(

Gość ludzie nie przesadzajcie
przecież ona wzieła jedną tabletke a nie garsc. Nie martw sie na pewno to nie zaszkodzi dziecku. Ja bedąc w ciazy brałam relanium, lekarz mi przepisał na uspokojenie i dziecko jest zdrowiutkie i wesołe. Nic się nie martw. Ale oczywiście najlepiej jezeli pójdziesz do lekarza. I spróbuj brac ziołowe leki na uspokojenie. Mi bardzo pomaga persen forte. Jest świetny na takie historie. Też choruje na nerwice i niedawno urodziłam. Trzymam kciuki, bedzie ok:) musi być ok:)