Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość SABATINKA

pytanie do akwarystów prosze o pomoc

Polecane posty

Gość SABATINKA

witam, jestem sprzedawca w sklepie zoologicznym i dziś klient spytał mnie czy są jakieś środki do niwelowania nieprzyjemnego zapachu akwarium w pokoju? A ja przyznam sie szczerze ze dopiero zaczynam przygode z akwarystyką i nie mam pojęcia, jeśli ktoś zna nazwe takiego środka to prosze o pomoc, z góry dziekuje. Sabina

Brzydki zapach z akwarium? Dziwne. Brzydko może pachnieć co najwyżej pokarm dla rym akwariowych, ale nie samo akwarium. Jeśli tak rzeczywiście jest, to znaczy, że akwarium jest bardzo zaniedbane i woda się psuje. Trzeba częściej wymieniać wodę i czyścić. Aż dziwne, że ryby jeszcze żyją. Miałam sklep i nigdy woda w akwariach nie śmierdziała.

Gość ja tam wolę węgorze wedzone

Gość SABATINKA
No właśnie mi też akwaria nie śmierdzą, ale to jest jakis upierdliwiec i mnie meczy, a chce wiedziec wogole czy cos takiego istnieje bo jak mu powiem jaki to bede miec problem z głowy

wiesz,ja mam zadbane akwa i czasem, ale rzadko czuję taki lekki smrodek , zazwyczaj po podmianie wody i wypłukaniu gąbek w filtrze zapaszek znika - więc poradź facetowi żeby regulanie dbała o swoje akwa a jesli mówi, ze tak robi to podziel toprze 3 - sama pracauję od lat w zoologii i wiem jaką ludzie mają wyobraźnię i wydaje im się, że cudownym środkiem wszystko załatwią:( a btw - gdzie pracujesz? pozdrawiam