Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość i coz ze ze szwecji

slad na psychice

Polecane posty

Gość i coz ze ze szwecji

witam,mam 18 lat,kiedy mialam 6 lat zostalam pogryziona przez psa...sladow na skorze juz nie ma,ale po 12 latach wciaz panicznie boje sie psow...przeraza mnie widok kazdego psa nawet malego niegrozniego...i tu jest problem,nieraz probowalam sie przemoc i przestac sie bac,ale gdy idac sobie chodnikiem widze ze z naprzeciwka zbliza sie pies to poprostu przechodze na druga strone ulicy,nawet jesli ma to wydluzyc moja droge to ide tak zeby go wyminac...to jest juz naprawde wkurzajace tym bardziej ze mieszkam w miescie i psow jest tu od groma,nie chodze do znajomych ktorzy maja psy i boje sie przyznac dlaczego...wydaje mi sie ze nie zrozumieja i ze ja nie mam prawa prosic zeby zamkneli psa w innym pokojku na czas mojej wizyty... troche sie rozpisalam ale moze ktos zna skuteczny sposob na to zebym sie przestala bac,moze ktos mial tak jak ja i wyszedl z tego panicznego strachu? prosze o pomoc bo ja naprawde sie tym juz mecze :(

Gość wiem o czym mowisz jestem
dokladnie w tej samej sytuacji. U mnie poskutkowalo... chodzenie do sklepow zoologicznych w ktorych pozna poogladac i pobawic sie ze szczeniakami. Najpierw bralam te najmniejsze, z czasem zaczelam sie bawic z wiekszymi rasami. Nie powiem ze mnie to wyleczylo, gdyz nadal boje sie nieznanych psow np. na ulicy, ale jakos lepiej potrafie opanowac ten lek, a zwlaszcza nie boje sie juz zwirzyny znajomych. Ale w sumie to jest fobia i sama sie z niej calkowicie nie wyleczysz, trzeba porozmawiac z psychologiem.

Gość i coz ze ze szwecji
myslalam o psychologu ale isc do psychologa z tym ze boje sie psow?

Gość oczywiscie ze tak
to nie jest to ze boisz sie psow, jak normalny czlowiek obawia sie ze niebezpieczny pies moglby go zaatakowac, ty masz cynophobie - fobie psow i to jest choroba ktora sie leczy!