Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość uwagaaaa

szczepionka na swinska grype dla kobiet w ciazy

Polecane posty

Gość uwagaaa
skad wiesz czy ja nie czytam ???? , jak moge nie czytac i nie pytac skoro to ja zalozylam temat haha , wkleilam link , wiec czytam !!! a jesli chodzi o moje zdanie to jest ono poarte na opini lekarki ktorej ufam , romawialm z lekarzami poloznymi tak jak pisalam , wiec to nie jest tylko moje zdanie kazdy z nich teirdzi ze warto sie zaszczepic , w internecie jest mnustwo opini ze warto wiele wiecej niz tych niegatywnych!!! pozatym skoro szczepionka zostala dopuszczona i jest zalecana musza byc odpowiednie badania potwirdzajace jej bezpiecznosc!!!

Gość nie rób sobie jaj
Nie,ja absolutnie nie życzę Ci chorego dziecka !!! :( Wręcz przeciwnie życzę Ci,żeby Twoje dziecko było zdrowe i żeby miało zdrową mamę.-Wszystkim kobietom w ciąży tego życzę. :-) I właśnie dlatego jestem przeciwna szczepieniom kobiet w ciąży, tą tak nie do końca zbadaną szczepionką. :( :( :(

Gość uwagaaaa
ja tez mam watpliwosci myslisz ze nie?? wiadomo ze wolala bym uniknac wszystkiego co moze zaszkodzic dziecku , nawet kawy nie pije!!! ale dziewczyny inaczej muwily byscie , gybyscie widzialy ze szanse na zachorowanie jest ogromne , a lekarze namawiali by was na przyjecie szczepionki , zapewniajac ze jest to najrozsadniejsze rozwiazanie , tutaj zagrozenie jest naprawde spore moja najblizsza znajoma ostatnio przechodzila ten rodzaj grypy :( naprawde sie boje

Gość a ty nie pisz
Przeczytaj: http://tnij.org/swinskagrypa2 I nie pisz, ze czytasz bo nie masz bladego pojecia, do tego narazasz wlasne dziecko. nikt ci nie da wgwarancji, ze dziecku nic sie nie stanie i jesli naiwnie wierzysz, ze tak bedzie to przykro mi ale jestes bezdennie glupia. kazdy logicznie myslay czlowiek wie, ze jesli cos nie jest przetestowane na kobietach ciezarnych to znaczy brak dowodow na bezpieczenstwo szzepinki.Dajesz sobie wcisnac kit, to twoja sprawa i wspolczucie dla dziecka ale nie pisz bzdur na forum. Poczytaj glupiutka dziewczynko o tym ile szmalu placa koncerny farmaceutyczne za krycie negatywnych skutkow ubocznych szczepionki, ile placa lekarze za promowanie szczepien i jak w rzeczywistosci to wyglada. poczytaj posty matek, ktorym odmowiono wpisania reakcji poszczepipennej jako reakcji poszczepiennej w karte zdrowia dziecka mimo, ze w szpitalu orzekli powiklnie po podanej szczepionce. I nie upieraj sie glupiutko przy swoim tylko dlatego, ze znalazlas dwie strony gruba nicia pisane i gadalas z lekarzem bo noz sie w kieszeni otwiera. I jeszcze dajesz eksperymentowac na swoim dziecku.

Gość uwagaaa
nie zycze sobie bys mnie obrazala , nie znasz mnie !!! to raz a dwa moge Ci przeslac milion linkow gdzie zalecaja szczepionke ale po co ? wpisz w google szczepionka na swinska grype dla kobiet w ciazy i zobaczysz co wyskoczy !!! same pozytywne opinie a przynajmniej wiekszosc!!! pozatym czytam gazety slucham radia i wszedzie przekonuja do szczepienia , kazdy lekarz w moim miescie zaleca szczepic !!! nie wiem jakie opinie sa w Polsce i jaka szczepionke tam sie podaje moze tutaj jest inna ? nie mam pojecia

Gość a ty nie pisz
wlasnie widze jak czytasz, w dwie minuty odpowiedzialas na mojego posta, przeczytalas ten artykul co podeslalam? w 2 minuty? niestety sama nas przekonujesz ze czytasz tylko to, co jest pozytywne i wierzysz w to, co chcesz a to juz glupota i nie musze cie znac by to stwierdzic...

Gość uwagaaa
mam internet ale to nie jest dla mnie zadne wiarygodne zrodlo !!! jesli dla Ciebie tak to wspolczuje !!! w internecie artykul zamiescic moze kazdy , i napisac w nic co chce !!! zal ze " inteligentana "kobieta tego nie wie ublizasz mi , a to ty twardu upierasz sie przy swoim ja nie powiedzial ze szczepionka jest 100bezpieczna , trzeba tylko rozwazyc za i przeciw , a nie upierac sie przy swoim !!! nie bede dalej prowadzila rozmowy bo sesnu nie widze , moge porozmawiac z ludzmi na pozomie , z ktorymi rozmawiac sie da a nie z takimi co to mysla ze wszystkie rozumy pozjadaly bo maja w domu internet :O

Gość uwagaaa
moja wczesniejsza odpowiedz nie byla do Ciebie gdybys byla troszke bardziej inteligentana wiedziala bys :)

Gość mądra to ty nie jesteś
Kobito, nie pieprz, tylko sprawdź, z jakich stron są te artykuły. Dwa z nich pochodzą z ogólnopolskiego dziennika. Najlepiej buzię rozdziawić i krzyczeć pięcioma wykrzyknikami. Twoja sprawa. Tylko jak ci cię urodzi kalekie dziecko, to nie wstawiaj tutaj postów z żebraniną o wpłatę na jego leczenie.

Gość uwagaaa
dadam tylko ze , wszystkie linki ktore zostaly tutaj podane opieraja sie na jednej stronie blogu grypa666 , ktos przeczytal tan blog i dalej zamieszcza te informacje to ma byc wiarygodne ???

Gość trzeba być debilem żeby się
szczepić na JAKĄKOLWIEK grypę :classic_cool:

Gość lhllhl
Nie pieprz idiotko, tak dawno w Polsce nie byłaś, że nie poznajesz stron ogólnopolskiego dziennika????

Gość vnmmmmm
poniedziałek, 3 sierpnia 2009 Szczepionki na świńską grypę bardziej niebezpieczne niż sam wirus Naukowcy z Institute of Science in Society informują, że szczepionki są o wiele bardziej zabójcze, niż sam wirus świńskiej grypy, a ich zastosowanie na szeroką skalę może wywołać prawdziwą katastrofę. W raporcie wysłanym do Sir Liam Donaldson, ministra zdrowia UK oraz do amerykańskiego departamentu FDA (Food and Drugs Administration), dwaj naukowcy, dr Mae-Wan Ho i prof. Joe Cummins donoszą, że szczepionki są o wiele bardziej zabójcze, niż sam wirus świńskiej grypy, a ich zastosowanie na szeroką skalę może wywołać katastrofę. Masowe szczepienia zostały zalecone przez Światową Organizację Zdrowia (WHO). Na początku lipca grupa ekspertów zajmujących się szczepionkami doszła do wniosku, że pandemia jest nieunikniona. Marie-Paul Kieny, szefowa departamentu szczepień WHO ogłosiła, że wszystkie państwa będą potrzebowały szczepionek, które mają być gotowe już na początku września. Krytycy takiego rozwiązania wskazują na fakt, iż “eksperci”, którzy wydali powyższe opinie, nie są bezstronni. Za ich decyzjami kryje się bardzo silne i wpływowe lobby koncernów farmaceutycznych, dla których masowe szczepienia przyniosłyby miliardowe zyski. Najistotniejszy jest fakt, że szczepionki same w sobie nie są zbyt skuteczne, a te produkowane obecnie na świńską grypę, celowo skażone toksycznymi substancjami, mogą okazać się wręcz zabójcze dla człowieka.

Gość uwagaaa
a ty idiotko naucz sie czytac artykul jest z 29 kwietnia i pisza o calkiem innej szczepionce z 1976r co ty mi tutaj podajesz ??? cytat radze nauczyc sie czytac , a pozniej obrazac ludzi !!! "Nie ma jeszcze szczepionki na świńską grypę. Ale kiedyś już była. W 1976 roku w USA wybuchła epidemia tej odmiany choroby. Rząd opracował szczepionkę, a miliony ludzi ustawiły się w kolejkach, by ją dostać. Epidemia pochłonęła życie ponad trzydziestu osób. Tylko jedną zabiła choroba. Większość najprawdopodobniej umarła od szczepionki."

Gość uwagaaa
ok przeczytalam mozesz napisac kim sa Ci krytycy??? i czy maja jakies dowody na to o czym pisza ?

Gość bedziesz miala chore dziecko
za glupote sie placi tylko szkoda, ze niewinna istota ma taka pusta matke!

Gość uwagaaa
na jakiej podstawie smiesz twierdzic ze moje dziecko bedzie chore , zal mi Ciebie jestes ograniczona i pusta jak w ogole moza komus tak napisac , idz sie leczyc wariatko!!!

Gość bedziesz miala chore dziecko
tak samo mozna o tym pisac jak i szczepic sie w ciazy, glupi pustaku co, prawda przerasta? bylo myslec o tym zanim sie zaszczepilas

Gość uwagaaa
nastepny artykul z dziennika dotyczy ptasiej grypy nie swinskiej!!!

Gość uwagaaa
skonczona idiotko naucz sie czytac !!!!!!!!!!!!!!!!!! ja sie nie zaszczepilam a taka mozliwosc rowazam !!! gdybys byla chodz ciut madrzejsza przeczytala bys zanim sie wypowiesz :O zal !

Gość nie rób sobie jaj
Dziewczyny pisać kobiecie w ciąży,że będzie miała chore dziecko to nie fear.

Gość Normalna.
Zauwazylam jedno. Te ktore sa przeciw szczepionce sa bardzo nieprzyjemne w swoich wypowiedziac, wrzesza o chorych dzieciach i glupich matkach ktore sluchaja glupich lekarzy zamisat czytac madre strony internetowe. Zapewne te panie mysle ,ze dentysta szkodzi w ciazy bardziej niz gnijacy zab a farbowanie wlosow zabija dziecko. Ciekawe co jedna z druga powie jak w zimie zachoruje na grype i jej dziecko umrze.

Gość teraz ja sie wtrace......
do Normalna. Zauwazylam jedno. Te ktore sa przeciw szczepionce sa bardzo nieprzyjemne w swoich wypowiedziac, wrzesza o chorych dzieciach i glupich matkach ktore sluchaja glupich lekarzy zamisat czytac madre strony internetowe. Zapewne te panie mysle ,ze dentysta szkodzi w ciazy bardziej niz gnijacy zab a farbowanie wlosow zabija dziecko. Ciekawe co jedna z druga powie jak w zimie zachoruje na grype i jej dziecko umrze. szczepionka przeciw swinskiej grypie zostala niedawno wyprodukowana a wiec nie zostala jeszcze przetestowana na ludziach - osoby szczepione teraz ta szczepionka to kroliki doswiadczalne a najgorsze ze lekarze wmawiaja ciezarnym ze szczepionka uchroni przed choroba choc sami nie maja zielonego pojecia czy rzeczyiscie ta szczepionka bardziej zaszkodzi czy pomoze ( bo niby skad moga wiedziec jak dopiero zaczeli szczepic ciezarne) szczepionki przeciw rozycze czy zwyklej grypie sa zakazane dla ciezarnych . rozyczka , zykykla grypa czy swinska grypa to wirusy ! wiec na jakiej podstawie szczepionka przeciw swinskiej grypie ma byc bezpieczna dla płodu ??? zastanowcie sie nad tym !

Gość a jak ona się nazywa
słuchajcie, czy ta szczepionka jest dostępna w Polsce, a jesli tak to czy możecie podać jej nazwę handlową i cenę ?

Gość ja sie szczepilam
i sie po tym strasznie pochorowalam, oni tam w UK chyba na mozg padli zeby kobietom w ciazy ja podawac. Po fakcie sie dowiedzialam, ze ta szczepionka zawiera jakies zmutowane nie do konca znane wirusy, i podawanie jej jest testem na zywym organizmie - jak ludzie beda na nia reagowac. Zebym to wtedy wiedziala, nigdy bym sie nie szczepila. Teraz troche o tym poczytalam i zaluje bardzo, ze sie zaszczepilam, bo to moze po jakims czasie sie znow odezwac, to jakas masakra, radze Ci poczytaj w necie o tym!