Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

nice girl

Przeróbka AVI na mpg,divix

Polecane posty

Czy móglby mi ktoś podać jakiś prosty , darmowy program do przeróbki plików Avi na inny format,zeby móc obejrzeć je na dvd. Chodzi mi głównie o teledyski i koncerty.

Już pościągałam kilka takich programów i przerobione teledyski miały znak-trzeba niestety wykupić licencję:(

Gość specjalista wideo
Chcesz przerobić AVI na DivX? A to ciekawe... AVI jest kontenerem multimedialnym przechowującym film. Może on być skompresowany różnymi kodekami, np. DivX lub MPEG-4. Także Twoje pytanie jest całkowicie pozbawione sensu.

Gość pa jacykuf
"Any Video Converter" - darmowy i prosty w obsłudze. Nie dokleja niczego do wynikowych plików.

Więc teledysk w formacie AVI nie idzie mi na dvd,ale np mpeg tak.Na dvd jest naklejka,że divix też obsługuje więc nie wiem o co chodzi?

Gość specjalista wideo
Miła Dziewczyno, 1) Zainstaluj GSpota i sprawdź format pliku, który chcesz odtworzyć. Znajdziesz go tu: http://www.headbands.com/gspot/ 2) Powiedz jakie formaty wideo obłsuguje twoje DVD. 3) Jak mi dasz te dane, to powiem ci co robić dalej.

Gość pa jacykuf
specjalista wideo -> człowieku! tak ciężko ci skapować, że najpewniej laska ma materiał wideo w Divix'ie z QPELem i/lub GMC? będziesz jej do rana tłumaczył jak zrobić repack Divx -> Divx? no, brawo! nice girl -> a ty się nie baw w czytanki tylko ściągaj program polecony przeze mnie. Po zainstalowaniu w prawym górnym rogu masz predefiniowane formaty do konwersji (Profile) - wybierz DVD Video PAL Movie i tyle!

Pa jacykuf wielkie dzięki ściągnęłam ten program i konvertuje mi. Czy przerobiony film gdzieś się zapisuje w inne miejsce,czy w tensam folder docelowy?

Gość specjalista wideo
pa jacykuf: Nie będę zgadywał jak zakodowany jest plik, więc poprosiłem o informację. nice: Tłumaczę ci, że AVI jest kontenerem i może się w nim znajdować dowolnie zakodowany materiał wideo. Nie wiem czy nie chcesz, czy nie jesteś w stanie tego zrozumieć.

Gość pa jacykuf
w menu Edit -> Options -> zakładka General -> "rubryczka" Set Output Folder" po konwersji program zrobi tam jeszcze podkatalog z przekonwertowanym materiałem idę spać - myślę że sobie poradzisz ;)