Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość 13latka

Ciśnienie u 13 latki

Polecane posty

Gość 13latka

Cześć mam 13 lat, ale za miesiąc skończę 14. Ostatnio mierzyłam sobie ciśnienie i wyszło mi 103/52, sprawdzałam dwa razy, ciśnieniomierz jest sprawny, więc to napewno nie jest żaden błąd. Dodam ze ważę 50 kg i mam 164 cm wzrostu. Czy to jest prawidłowe ciśnienie w moim wieku?

Gość nieprawidlowe
powinno byc 200/150

Gość aaagnie
Troche niskie cisnienie masz prawidłowe jest 120/70 czy 60. Mierz sobie kilka dni pod rzad. Jesli cały czas bedzie sie niskie utrzymywac to idz do lekarza pierwszego kontaktu i powiedz mu o tym.

Gość debilizm
masz idealna wage, a cisnienie za niskie, powinno byc 120/80, popros rodzicow o pomoc...

dość prawidłowe. Chociarz lepiej mieć dolne 60.

ale zrozumcie ona jest dopiero w wieku dojrzewania i przytyje jescze dużo beda jej rosnać piersi i wogole wszystko

Gość no i dobrze _
Jedna krowa mniej czy wiecej. Niech rosnie zdrowo buhahhahaha

Wszystko jak najbardziej w porzadku:) ja mam 21 lat, studiuje pielegniarstwo. Norma cisnienia to standardowo 120/80m mmHg, chociaz u mnie norma to ok 110/75 mmHg, ale roznie bywa, czasami jest nizsze. Nie ma sie czym martwic, gdyby bylo za wysokie, to bylby powod:)

jesli Cie to niepokoi, mozesz pojsc do lekarza, zeby pod profesjonalnym okiem dowiedziec sie, czy to cisnienie u ciebie to wartosc prawidlowa. A i mam jeszcze pytanie: mierzylas cisnieniomierzem automatycznym czy zwyklym z pompeczka i sluchawkami? Bo te automatyczne maja sklonnosc do zanizania cisnienia. Stad u mnie czesto wartosci na nim wychodza nawet 90/60mmHg

Gość NIE JEST ŻLE
troszeczkę zaniżone ,nie ma obawy do zmartwień. Prwidłolowe to;120/80. pozdrawiam