Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bliska decyzji

Rozwód z orzeczeniem winy a podział majątku?

Polecane posty

Gość bliska decyzji

Witam, chciałam sie dowiedziec jak wygląda sprawa podziału mjątku podczas rozwodu - osoby doświadczone prosze o pomoc

Gość bliska decyzji
nie bez powodu w temacie wpisałam z orzeczeniem winy, bo jesli mam dowody na zdrade męza w postaci rozmów z GG to chyba wystarczające aby dowieść ze winę ponosi facet za rozpad naszego związku - czy ktos miał podobne doswiadczenie

Gość bliska decyzji
cd... otóż odkryła romans meza z kolezanką z pracy, chciała naprawic wybaczec, niestety nie moge - nie moge zapomniec, mysle o tym codziennie i nie potrafie wyrzucic tego ze swojej głowy postanowiłam powaznie przemyslec sprawe rozwodu, ale nie wiem jak to wygląda w praktyce...

Gość dfdffhfh
rozmowy na gg to bardzo malo. I nie bardzo wiem co ma jedno do durgiego - rozwód do podziału majątku. Chcesz dostać więcej bo Cię zdradził??? Ewentulanie alimenty.

Gość bliska decyzji
nie mamy mieszkania, nie ma tak naprawde co dzielic, ale dla mnie to i tak cos bo jak mam zostac sama z dzieckiem to liczy sie kazdy grosz, mamy 2 samochody, i kilka sprzetów, jak telewizor kino domowe czy komputer, no i jak sąd zapatruje sie na alimenty przy takim rozwodzie przy orzeczeniu winy?? jesli mąz zarabia np 2 razy tyle co ja

Gość bliska decyzji
a dlaczego rozmowy z GG to mało - jesli sie oprzyznał, jesli mam nawet maile od tej kobiety z przeprosinami - to chyba ie jest mało.... i oczywiscie ze chce dostac więcej, dlaczego mi i mojemu dziecku ma sie zyc gorzej tylko dlatego ze jemu zachciało sie romansów

Gość dfdffhfh
Alimenty powinnaś dostac i na siebie i na dziecko. Ale przygotuj sie na ciężką długą sprawę z orzeczeniem o winie, mało kto daje radę dociągnąć to do końca. A alimenty możesz dostać i przy rozwodzie bez orzekania o winie, jesli tylko udowdnisz że w związku z rozwodem pogorszyłą się twoja sytuacja. Jedno tylko ale - jezeli on więcej zarabiał czy napewno równo uczestniczyliście w zdobywaniu dóbr materialnych - nie wiem czy to nei będzie miało znaczenia.

Gość rozwod z orzeczeniem
o winie to nie jest taka prosta sprawa,dla sadu musisz miec twarde dowody o winie partnera np;zdjecia,nagrane rozmowy czy tez filmiki,z gg albo sms-ow mozna sie latwo wytlumaczyc i Twoje dowody legna w gruzach. Jesli powaznie myslisz o takim rozwodzie to musisz sie postarac o niezbite dowody zdrady.

Gość dfdffhfh
On sie przynał Tobei ale w sądzie może kombinowac i zrzucać winę na Ciebie... Podział majatku zależy od wkąłdu w majątek a nie od winy - za winę jego możesz dostac alimenty.

Gość bliska decyzji
właściwie prawie róeno poniewaz jego zarobki podniosly się całkiem niedawno jakies 3 m-ce temu, myslałam ze takie orzeczenie o winie to przynajmniej sposób na to zeby dac mu nauczke choc w ten sposób i odebrac wszytko, skoro jest materialistą to by go napewno zabolało, ale z tego co piszesz to skomplikowana sprawa

Gość dfdffhfh
Nowłaśnei zgadzam się - te dowody musza byc naprawde mocne. Zresztą może poszukaj czy gdzieś nie mogłabyś uzyskać bezpłątnej porady prawnej... Doświdczeni to jedno ale sąd różnie podobne sytuacje rozpatruje.

Gość bliska decyzji
czyli ze co zdrada zdradą - rozpadło sie małżeństwo, przez co pogarsza sie moja sytuacja materialan i mojego dziecka takze, a tym czasem on moze zgarnąc większość tego czego sie dorobilismy?

Gość dfdffhfh
MOŻESZ dostać alimenty na siebie!!! Mało?? To i tak nei jest takie proste

Gość bliska decyzji
ok. rozumiem , dziękuje za pomoc, napewno przydadzą mi sie te informacje w podejmowaniu decyzji, bardzo Wam dziękuję, pozdrawiam

Gość dfdffhfh
Naprawdę poszukaj jakieś porady prawnej za darmo - adwokat ma najwieksze doświadczenie w takich sprawach.