Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość peacelove69

jak wytłumaczyc rodzicom ze ja nie chce jesc mięsa?

Polecane posty

Gość peacelove69

MOze wam to się wydawac głupie ale mam 15 lat i zrozumialam ze chce zostac wegetarianką. wszystko było ok i super nie jadłam wcale mięsa i oni tego nie zauwazali gdyby nie moj "ukochany" brat cioteczny któremu się zwierzylam a on musial wypaplac wszystko swoim starym a oni pobiegli z tym do moich i od tej pory perfidnie we mnie wmuszają mięcho -robie co mogęale do nich nie dociera ze ja nie lubie i nie mam ochoty na zjadanie martwego ciała mam tylko nadzieje ze te 3 lata do mojej 18 szybko miną i wreszcie uwolnie się od tych mięsorzerców miał ktos podobny problem?

Gość gość
ja tez tak mam .

Gość gość
Możesz postraszyć rodziców, ze jak Ci nie dadza spokój to zaciążysz z hipsem wegetarianinem.

Gość gość
Ja miesozerca ale nie chcesz to nie, zwyczajnie powiedz "Nie bede jesc miesa z przyczyn ideologicznych i c*****j!" Twoj wybor i masz do niego prawo!

Gość gość
zrozumiałaś co ? że chcesz działać wbrew naturze ? bo inne kretynki tak robią i jest to ŁAŁ ! człowiek to nie królik JEST MIĘSOŻERNY ! to tak jakbyś chciała chowac kota na marchewce i groszku jak myślisz będzie zdrowy ? nie , nie będzie i takie idiotki jak ty za kilka lat przypłacą to zdrowiem !

Gość gość
E tam miesozerny, ja mieso uwielbiam ale z tym sie nie zgodze. Wszystkozerny to tak, zwyczajnie czlowiek to takie bydle ze wszedzie na wszystkim przezyje. Nie chce jesc miesa to nie, jej wybor. Uszanowac nalezy.

Gość gość
A może będzie odwrotnie i Ty, jako mięsożerca zachorujesz na miażdżyce.

Gość Nareszcie trochę mniejsza
a może dogadaj się po prostu z rodzicami, przedstaw im rzetelne badania, wykazy tego, czym można zastępować mięso, i kiedy oni będą jeść kotleta Ty jedz soję, tofu itd. I przedstaw im badania na temat tego, jak mięso zakwasza organizm. ewentualnie zrób to co moja koleżanka - jedz ryby, ale nie mięso.

Gość gość
Dobry pomysl z jarostwem. Stopniowo ich przyzwyczaj. Radykalne zmiany ludzie odrzucaja i bronia sie przed nimi odruchowo. A tu o ich kochana coreczke chodzi ;) Wybralas i stopniowo ich przyzwyczaj.