Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zębowa wróżkaAaAAAaAaA

Wyrywanie zęba !wejdzcie

Polecane posty

Gość zębowa wróżkaAaAAAaAaA

Jutro mam wizyte u dentysty, będe miała usuwanego zęba ,górną szóstkę która jest po leczeniu kanałowym...dodam , ze wizyte mam u chirurga szczękowego który jest bardzo dobry w tym co robi ...natomiast mam pare pytań: Czy wyrywanie zęba boli? Jak długo trwa wyrwanie (chodzi mi o samo usuwanie, odejmujac podanie znieczulenia i czas oczekiwania na to by zaczeło działać)? Od tygodnia jestem chora na grype, mam troche kataru i w sumie nie wiem czy dam rade wysiedziec na fotelu, a nie chce rezygnować z wizyty bo to najlepszy chirurg w moim miescie i aby do niego trafic trzeba czekac nawet kilka miesiecy.... Czy po usunięciu zeba rana długo sie goi?

Gość ząbek26
A ja miałam usuwanego zabka metodą laserową u stomatologa:) Koszt 50 zł i nie bolało ani troszkę,po minucie było po wszystkim :)

Gość ząbek26
dodam ze po minucie łacznie ze znieczuleniem :) To był moment!

Gość zębowa wrózkaAAaAaaAAa
ale ja zadałam kilka pytań a nie jedno WOW WOW WOW:O

Gość grenadinne
wyrywanie zeba nie boli, chociaz nie jest przyjemne. czujesz dotyk, nie czujesz bolu. slychac dosc nieprzyjemne "chrupanie" wewnatrz czaszki (dzwiek lamanych kosci). tak wiec nastaw sie na to, ale nie boj sie specjalnie - bo bolu jako takiego nie czuc. najgorzej, jak ktos ma bujna wyobraznie ;) usuwali mi kiedys szostke podszyta ropa, dostalam konska dawke znieczulenia, po zabiegu zalozyli mi 8 szwow na dziasle, ale zagoilo sie blyskawicznie. zapisali mi ketonal, w razie, gdyby rana bolala, ale nie uzylam go ani razu, bo nie bylo potrzeby. co dziwne - poszlam z tym zebem na NFZ, nie do prywatnej przychodni :)

ja bylam to wizyta trwałą okolo 30 minut u chirurga szczekowego musi on ci dziaslo zaszyc wiec to chwile trwa nic nie boli to

Gość zebowa wrózkasSsssaaa
ząbek26 a na czym polega to usuwanie metodą laserową?

Gość grenadinne
no, ja akurat mialam dlutowanie, wiec wypraszam sobie to "pierdzielenie" :O

Gość bope
nie wiem jak to jest z chirurgiem szczękowym, mnie wyrywała zwykła dentystka, znieczulenie bolało najbardziej, szczególnie kiedy wkłuwała się w podniebienie. samo wyrwanie zajęło nie więcej niż dwie minuty, zagoiło się w tydzień. do przyjemnych to nie należy, zwłaszcza kiedy słychać dźwięk łamanych zębów i w moim przypadku ogląda się te zakrwawione dźwignie i szczypce :P

Gość zębowa wróżkaAaAAaAa
up

Gość ząbek26
poszłam do stomatologa, usiadłam na fotel, zamknęłam oczy (zawsze tak robię) później czułam jak lekarz podaje strzykawką płyn między dziąsło i ten ząbek, następnie coś przyłożył do zęba .... i kazał mi wstać bo juz po wszystkim :0 na koniec pokazał mi ząbka.... :) Wizyta moze trwała ze 3 minuty razem z formalnościami :)

Gość do ząbka
gdzie bylas wyrywac? podobno to bujda jest z tym laserem

Gość do autorki....
Żaden renomowany stomatolog nie usunie ci zęba, jesli masz grypę. Najlepiej idź do niego i przełóż termin zabiegu z powodu infekcji grypy. Może telefonicznie da się to załatwić, albo choć zapytaj go, co masz zrobić w tym przypadku, bo bardzo zależy ci na tym zabiegu.

Gość podczepie się pod temat i
aaaa no to ja sie doczepie do topiku i mam pytanie ---> ulamal mi się zab, dentyska dała mi lekarstwo, bo kanałowe leczenie mnie czeka, wiem ze wyjdzie mnie to troche kasy - ile kosztuje odbudowa tego zeba z NFZ

Gość podczepie się pod temat i...
aaa i do autorki - nieprzyjemne choć nie boli.

Gość xxoorrr
nieprzyjemne ale daje rade wytrzymac - np. w Galerii Usmiechu bardzo dobrze to robia

Gość gość
Podbijam temat, a gdzie polecacie dentystę w Gdańsku. Mojemu synkowi ( 5 lat) chyba wchodzi próchnica i nie wiem co robić?