Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kwarcowa

Chcę się tylko upewnić - ALLEGRO

Polecane posty

Gość kwarcowa

Czy kupując w opcji KUP TERAZ mam prawo do zwrotu towaru w ciągu 10 dni??

Gość kwarcowa
A dlaczego zakładasz że to było skierowane właśnie do ciebie? Czy ktos z Was wie jak to jest z tym zwrotem?

Gość fazasa
tak, ale najpierw upewnij sie u sprzedawcy bo mozesz trafic na takiego co ci nie przyjmie towaru niestety.

jak kupujesz od "firmy" to masz prawo zwrostu nieużywanego towaru w ciągu 10 dni... bo o ile kojarzę w prawie pisze o transakcji zawieranej pomiędzy osobą fizycznąa osobą prawną na odległość. czyli aukcje netowe to spełniaja od osoby prywatnej sprzedającej stary ciuch raz na rok nie 🖐️ ale dla pewności zajrzyj w wyszukiwarkę bo na jakimśforum prawnym napewno ktoś o to pytał :P

Gość kwarcowa
No właśnie ten sprzedawca nie chce przyjąć. Zamierzam wystawić mu negatywa bo transakcja jest dłuuuuga problemowa, a i towar nie jest do końca zgodny z opisem. Ale przedtem chciałabym się upewnić czy ona ma ustawowy obowiązek przyjąc ten zwrot, żeby nie było że nie do końca sprawiedliwa jestem.

Gość kwarcowa
Nie ma konta firmowego, ale sprzedaje nowy towar własnej produkcji (oświetlenie wnętrz). Dzięki za odp. poszukam jeszcze tam

Gość tgiel
niestety on nic nie musi, wiadomo ze sie nie bedziesz z nim sądzic ale to twoja wina ze wczesniej nie zapytalas czy przyjmuje zwroty.