Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jainnnaja

jestesm gruba, chcę dziecka, ale się boje

Polecane posty

Gość jainnnaja

boje się, ze przy mojej wadze, może coś złego stać się z dzieckiem, poza tym napewno nie będzie mi lekko, bo jak przytyję ze 20kg to będzie strasznie, sama nie wiem co robić- spróbować schudnąć i zajść w ciąże, czy urodzić i dopiero się odchudzać???dodam, że ważę dużo, ale nie wyglądam na moja wagę-znajomi mi dają o 20kg mniej

Gość gggrubasss
dasz radę, ja dałam

Ja też nie należałam do szczupłych, miałam ponad 20 kg nadwagi , zdecydowaliśmy się z mężem na dziecko. Kończę 7 miesiąc a przytyłam dopiero 6,5 kg.To, ze nie jesteś szczupła, nie znaczy, że dużo przytyjesz w ciąży. Owszem, ryzyko np urodzenia wcześniaka jest większe itp, ale jeśli od samego początku będziesz pod opieką dobrego lekarza, któremu ufasz, to nie musisz się obawiać.Ja np na początku ciązy chudłam, choć nie wymiotowałam, ale mały pobierał sobie to czego potrzebował z moich "zasobów", z tego mojego tłuszczyku. I nie ma co sie martwić wagą po porodzie, przy maluszku szybko zrzucisz kilogramy które zostaną i te które miałaś przed zajściem w ciążę. Życzę powodzenia i nie martw się, znam kilka dziewczyn, takich jak my, które sobie poradziły.

Gość jak masz wybór to schudnij
jak masz jeszcze wybór to najpierw schudnij tak będzie lepiej i dla ciebie i dla dziecka, mniejsze ryzyko cukrzycy ciążowej, żylaków, hemoroidów, problemów z ciśnieniem dlaczego masz w ciąży przytyć 20 kg ? ja przytyłam 8 kg

Gość jainnnaja
dziękuję i proszę o jeszcze

Gość Alexxxxxxa
To na ile wyglądzasz, nie ma takiego znaczenia, bo twoje sere i stwy odczuwają prawdziwy ciężar. Nie wierz tak bezkrytycznie w to, że po porodzie błyskawicznie schudniesz, bo na dietach pełno jest dziewczyn, którym po dziecku została spora nadwaga. Spróbuj jednak trochę schudnąc, bez głodzenia się, które przyniesie efekt jojo, tylko zacznij uprawiać sport i racjonalnie się odżywiać. Nie piszesz, ile ważysz, ale za pół roku możesz spokojnie schudnąć 15 kg, ale to już dużo.

Gość jainnnaja
jestem świadoma, że po ciąży nie schudnę od razu do 50kg, nie obżeram się, 3razy w tyg ćwiczę na siłowni, nie jem słodyczy, ani pieczywa, dbam o siebie, niestety moja nadwaga bierze się z problemów z tarczycą....smutno mi, ale cóż mogę zrobić

Gość ale wiesz o tym
że przy duzej nadwadze,czy własnie przy problemach z tarczyca możesz(ale ne musisz) miec problemy z zajsciem w ciąze? i jak sie bierze odpowiwednie leki na tarczyce tez mzona szybko zleciec z wagi mimo wszystko zycze powodzenia:)

Gość niechuda
hej ja też mam dużą nadwagę i staram się o dzidzię, mam problem z zajściem w ciąże i mylę że waga również się do tego przyczynia :) ale się nie poddaje (próbuję trochę schudnąć a zarazem staram sie o dziecko)

Gość gggrubasssek były
nie martw się ja zaszłam w ciążę ważąc 140kg, urodziłam zdrową córeczkę Julię, ciąża super, mała ma 2latka , aja ważę 67kg, niewiarygodne ale prawdziwe

Gość co wy opowiadacie
normy wagowe np 40 lat temy byly o wiele wyzsze i ludzie rodzili bez problemow. A sa kraje,ze kobiety w ogole sa grube, taka moda i rodza spiewajaco

Gość mała marcia
macie racje, jak ma byc dobrze to będzie nie ważne czy xs czy xl

Gość babababkowa
wiesz co, jesli chce się dziecka to sie nie mysli o tym

Gość miśkaMała
podnoszę up up

Gość ale wy to chyba tylko
sn bo jakby cos sie dzialo niedobrego to zanim lekarze przebija sie przez zwaly tluszczu by zrobic cc to bedzie po dziecku,

nie martw sie Wcale nie jest tak strasznie jak na necie o tym pisza Ja tez sie balam ze duzo przytyje i pod koniec ciazy nie bede dala rady juz chodzic A tymczasem w ciazy przytylam tylko 9kg Nie mialam cukrzycy Mialam rewelacyjne wyniki a dziecko urodzilo sie zdrowe i o normalnej wadze Po porodzie wazylam 3 kg mniej niz przed zajsciem w ciaze i waga nadal spadala (karmienie piersia) I mialam cesarke bez problemu a nie tak jak ktos tu wyzej napisal ;-)

Gość ewuleńka
ja wazyłam 108kg w ciazy

Gość patykchudy
a ja jestem tak chuda ze nie mogę zajśc w ciąże- więc i tak źle i tak nie dobrze

ja starałam się zajść w ciąże przez rok lekarz poradził aby się odchudzić wiec schudłam 25 kg na ostatni miesiąc mojego odchudzania dziwiło mnie ze waga stoi w miejscu mimo iż zwiększyłam ilość ćwiczeń i zmniejszyłam ilość pokarmu a co się okazało byłam już 4 tygodnie w ciąży. niestety teraz w 22 tygodniu waga szybko wróciła mimo iż nie jem słodyczy, białego pieczywa nie pije napojów gazowanych nie jem nawet po 19 dużo spaceruję a i tak nie panuje nad tymi kilogramami najbardziej boję się o dzieciątko i denerwuję lekarzami na wizycie moja pani ginekolog poinformowała mnie ze nie wie czy zrobi mi usg bo przez tkankę tłuszczową nie będzie widać dziecka i że mam zapomnieć o tym ze zobaczy pleć i że ma nadzieję ze lekarze w szpitalu nie będą się starali przepchać dziecka na silę dołem i lepiej żeby to było cc. to teraz mi powiedzcie czy to ze jestem otyła ma mnie pozbawić macierzyństwa i radości z tej ciąży?