Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Amant Wszech Czasów

Chyba wiem o co chodzi z katastrofą w 2012 roku

Polecane posty

Przypuszczam że dlatego jest ten kalendarz do 2012 roku bo tamte okolice gdzie mieszkali Majowie zostaną zmasakrowane:classic_cool:.A jak ktoś się zastanawia przez co to mam już gotową hipotezę:classic_cool:.W Yellowstone jest pewien zakamuflowany ale gigantyczny wulkan:classic_cool:.Być może jego wybuch będzie tak gigantyczny że zniszczy prawię całą Amerykę Północną:P.A nawet jak nie sam wybuch to popioły solidnie ich podsypią.Na szczęście POlska Jest od Yellowstone znacznie dalej niż Południowy meksyk i te okolice gdzie mieszkali Majowie:classic_cool:.Ale wtedy by wujek sam dostał baty:classic_cool:.

Amant..sorki, ale wyjątkowo małe oczekiwania masz do kandydatki na Twą Panią :D :D :D ale się uśmiałam :D Zapomniałeś jeszcze podać wymiary, kolor paznokci, nr.buta. itp.

Gość no wez ty co ty
przecie wszystko chodzi o nibiru ktore rzekomo zblizy sie na tyle do ziemi ze zachwieje grawitacje co bedzie wynikiem kataklizmow uwalnianych w ulamku sekundy.Taka teoria jest najbardziej prawdopodobna

Gość a tak poza tym
to wszystko w porządku? w domu wszyscy zdrowi?

Znalazłem taki tekścik: "I dlatego naukowcy wnioskują, że może on wybuchnąć w najbliższym czasie tj. w ciągu najbliższych kilku tysięcy lat, jak i w ciągu najbliższych kilkunastu lat, gdyż jego aktywność ostatnio wyraźnie wzrosła." :classic_cool:.

Gość Amant też oglądałam ten film
:-D:-D:-D

" nibiru" buhahahahah szczególnie że nibiru to mitologia sumeryjska a nie majów :D i według sumerów ta ich arka bogów czy jak to tam przelatuje przez układ słoneczny co 3600 lat... dziwne że ma w ogóle orbitę i naokoło czego lata :D więc w zapisanej historii mielibysmy 2-3 koncie świata a jakoś nie było jak mamy zapisy np.: o wybuchach supernowych z XVI czy XII ile pamiętam wieku w oparciu o kroniki. to o końcu świata hińczycy, arabowie czy europejczycy też napisali

Chińczycy, Arabowie czy Europejczycy, jeśli już mamy być precyzyjni :)

Superwulkany wyglądem nie przypominają znanych nam stożków wulkanicznych. Nie wybrzuszają ziemi, tylko kryją się głęboko pod jej powierzchnią. Są tak ogromne, że prawie wcale dla nas niewidoczne. Najbardziej znany spośród nich, superwulkan w Parku Narodowym Yellowstone w Stanach Zjednoczonych, zajmuje obszar o wymiarach 80 na 55 kilometrów. Wygląda na to, że powoli się budzi. O jego aktywności świadczą liczne gejzery i gorące źródła oraz słabe trzęsienia ziemi będące bladą ilustracją diabelnego gorąca uwięzionego w głębi. Tam, prawie osiem kilometrów pod powierzchnią, zgromadziło się kilka tysięcy kilometrów sześciennych gorącej magmy szukającej sposobu wydostania się na zewnątrz. Ciśnienie panujące w komorze magmowej niedawno zaczęło się zwiększać, o czym świadczy podnoszenie się i opadanie gruntu niemal pod całym Yellowstone. To najszybsze tempo zmian od 1923 roku, od kiedy prowadzone są pomiary. Geologom udało się ustalić, że wulkan ten wybuchał już 2,1 miliona, 1,3 miliona oraz 640 tysięcy lat temu. Były to erupcje o najwyższym stopniu w ośmiostopniowej skali VEI (Indeks Eksplozywności Wulkanicznej). Wiele znaków z głębi Ziemi mówi, że już wkrótce może nas spotkać kolejny taki kataklizm. Na szczęście w geologicznej skali „wkrótce” może oznaczać zarówno kilka lat, jak i kilkanaście tysięcy lat. Gorzej, że takich superwulkanów odkryto do tej pory aż 12, głównie w Stanach Zjednoczonych i Japonii.

Z rokiem 2012 to jest taka prawda ze wtedy na sloncu beda duze wybuchy i to moze byc potencjalnie niebezpieczne dla ziemi np siadnie prad ale oczywiscie to nie jest apokalipsa. Badz co badz mamy po cos atmosfere.

"jak mamy zapisy np.: o wybuchach supernowych z XVI czy XII ile pamiętam wieku w oparciu o kroniki. to o końcu świata hińczycy, arabowie czy europejczycy też napisali" Chodzi o wybuchy supernowych w tamtych czasach czy obserwacje z tamtych czasówP?Bo to jest istotna różnica-supernowe oglądane ostatnio wybuchły dawno temu:D.Mimo wszystko wybuch tego wulkanu jest bardziej optymistyczną perspektywą niż 3 woja światowa:classic_cool:.Przede wszystkim by nie było aż tak groźnego skażenia:classic_cool:.A co do tych superwulkanów-gdzie one są i czy są blisko Polski:O?Tj. poniżej 3000 km:O.

Ja mam lepszą teorię- nie będzie euro 2012 bo nie będzie stadionów i autostrad, o hotelach nie wspominając i wqrwieni kibice rozniosą Europę, Amerykanie i Ruscy pocisną atomówki zapobiegawczo, coby się na nich nie przeniosło, a w rezultacie na ziemi zostaną tylko szczury. Przyjemna perspektywa co?

" merkaba (antubis12@poczta.fm) merkaba@tlen.pl'; ja k wybuchnie wulkan Yellowstone to nastanie zima nuklearna i będzie po ptakach " Może zima ale nie nuklearna:P.A do tego takie coś by mogło chwilowo znacznie oziębić klimat i na najbliższy czas przesunąć groźbę katastrofalnego ocieplenia klimatu:classic_cool:.

wybuch Mount Toba na indonezyjskiej wyspie Sumatra przed blisko 73 tysiącami lat – niemalże doprowadził do zguby nasz gatunek, pozostawiając przy życiu mniej niż 10 tysięcy osób. Na sześć lat pogrążył Ziemię w wulkanicznej zimie i dał początek tysiącletniemu ochłodzeniu, które było najchłodniejszym okresem podczas ostatniego zlodowacenia. http://www.przekroj.pl/cywilizacja_przekroj_nauki_artykul,2932.html

objawienia z września 1937 r - Patrz, dziecko, uważnie na to, co się dziać będzie. Co teraz widzisz, stanie się niedługo rzeczywistością. Nastaną straszne czasy dla Polski. Burza z piorunami oznacza karę Bożą, która dotknie Naród polski za to, że ten naród odwrócił się od Pana Boga przez grzeszne życie. Naród polski popełnia straszne grzechy i zbrodnie, a najstraszniejsze z nich są: grzechy nieczyste, morderstwa i wiele innych grzechów.

- Módl się, dziecko, i składaj ofiary z siebie, by kapłani byli świętymi, a których jest brak. Dlatego tyle jest zła, bo nie ma świętych kapłanów. Popatrz, jaki ból zadają Mi grzechy; te rany są zadane przez grzechy zmysłowe; korona cierniowa za pychę, zarozumiałość, bunt przeciw Bogu, dalej wzgarda i inne grzechy. Nie ma dusz, które by Mnie kochały i pocieszały. http://mtrojnar.rzeszow.opoka.org.pl/rozalia_celak/introniz.htm