Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość czekkoladka

czy dom pana mlodego tez ubieracie balonami??

Polecane posty

Gość śubowałam 17pażdziernika
no jasne i drogę od niego do mnie i na trasie mój dom -kościół ;) mielismy takie złoto-różowe balony:)

Gość prezerwatywy byłyby tu
bardziej na temat :)

Gość całą wiochę
ubieramy :o

Gość wybij sobie z głowy te balony
Balony nadaja sie na bal karnawałowy dla dzieci do 10 roku życia, powyżej tego wieku ich używanie powinno być zabronione i surowo karane.

Gość całą wiochę
dlatego właśnie polskie wesela wszystkim normalnym ludziom kojarzą się z tandetą i kiczem.... zero klasy :D

Gość jusaa
omg ja nawet swojego nie "ubierałam" balonami:D

Gość ja kiedyś widizałam
nawet klatkę schodową w wieżowcu ubraną w balony :D masakra :o

Gość oj straaaszneee
no balony jak tak można przecież to potworne, nieee, my damy światowe w życiu byśmy balona nawet nie dotknęły bo juz nam ktos powiedział że balony sa beeee. A że nie mamy własnego gustu ani własnego zdania to co nam kto powie, to robimy. Balony to wiocha, nie dla nas kobiet z klasą

Gość raczej te co obwieszają
wszystko balonami nie maja własnego zdania i gustu :D

Gość kaskarety
uważam że balony to wiocha nie dlatego że ktoś mi tak powiedział tylko ze SAMA tak myślę:/ akurat nikt mnie w tym przekonaniu nie musi utwierdzać

Gość kaskarety
właśnie, nie maja gusty i pomysłu! bo balonami najłatwiej wszystko obwiesić:D

Gość krytygantdka
no ale od tego chyba sa .......balony :classic_cool: zreszt ile z was pokasowało konto na nk bo to "wiocha i obciach" a jeszcze z pół roku temu obciachem było nie mieć konta na nk :O aaa i wiem wiem-żadna z was nie ma tam konta :classic_cool:

Gość gałązka szczęścia
tak, jasne 'ubieramy' balonami dom młodego a także chaty wszystkich gości, którzy będą balować na weselu :O autorko, gdzie ty mieszkasz?

Gość pantherkaa
taa jasne nie ubieracie, bo to wstyd i obciach a pozniej domy jednak sa przystrojone... na forum mozna napisac jakim to sie jest super nowoczesnym czlowiekiem itp a potem i tak sie robi inaczej

Gość jussaa
pantherka - a ty pewnie akurat widziałaś domy osób wypowiadających się tutaj:/

Gość pantherkaa
tych wypowiadajacych sie tutaj moze i nie. ale wielu ludzi najpierw na cos narzeka, mowi ze jest kiczowate i tandetne a potem i tak to robi...

Gość bo tak robią wioskowi ludzie
bo co będzie jak sąsiedzi zobaczą :o Sorry ale w dużych miastach się tego nie praktykuje, raczej na peryferiach i wiochach

Gość wioskowy człowiek
" Wioskowi" ludzie maja przynajmniej swój dom, a nie mieszkaja w 4 ścianch w bloku, jak w jakiejś klatce ! A poza tym ubieranie domu balonami to prawie tradycja więc nie rozumiem tego sporu ! :D PS. nienawidze ludzi którzy są dumni z mieszkania w mieście, przecierz to tylko męczarnia i życie w klatce. Pozdrawiam z mojej wioski pod Kielcami !!

Gość gość
Jezeli juz to raczej dom Panny Mlodej ale jesli Pan Mlody ma takie zyczenie to czemu nie. Ja slubowalam rok temu i kilka balonow sie zznalazlo na drzwiach wejsciowych do klatki ( tak, mieszkam w bloku) Pomiedzy balonami byly tez kwiaty i w sumie fajnie to wygladalo. Swiadkowa sie tym zajmowala. Nie jestem jakos bardzo za balonami ale bez przesady, zeby zaraz wiocha i bezguscie. Kiedys to sie swinie bilo (nie tylko na wioskach) i wlasnie balonami zdobilo sale ale teraz same damy i paniusie, wszystko co nie tak w sumie dawno bylo na porzadku dziennym, dzis jest juz beee i kawior na stolach zamiast kotleta, krem z kurek zamiast rosolu bo...wiocha. Pamietajmy, ze historia lubi sie powtarzac i byc moze w niedalekiej przyszlosci wasze dzieci ozdobia dom balonami haha. ale by bylo, co paniusie?

Gość gość
ja mieszkalam cle zycie w miescie i nawet nie mialam pojecia ze sie jakies balony wiesza czy domy stroi, dopiero jak pojechalam odwiedzic kogos do duzo mniejszego miasta zobaczylam jaki cyrk robia :D wiec nie pie/r/dolcie ze ludzie balony wieszaja jak w miastach wiekszosc nie ma pojecia ze cos takiego istniej w ogole :D tak wiem, ze to temat sprzed 5 lat :D

Gość gość
Zgadzam się z powyższą wypowiedzią. A druga rzecz, o której dowiedziałam się z kafe, to jakieś bramy weselne. W życiu się z tym nie spotkałam i nawet nie bardzo sobie wyobrażam, jak to wygląda.

Gość gość
Ja tez mieszkalam cale zycie w miescie i owszem slyszalam, ze dekoruje sie domy, skromniej niz kiedys bo kiedys wesela organizowalo sie w domach, ogrodach i stad mysle ten zwyczaj. Dzisiaj dekoruje sie sale weselne ale i nadal drzwi wejsciowe do domu czy mieszkania. Znacznie skromniej niz kiedys ale tak wciaz sie praktykuje.

Gość gość
Jak balony kiczowate to tylko zostają zużyte prezerwatywy, które pan młody już zużył.

Gość gość
w mojej dzielnicy pięknych domów jest zwyczaj dekoracji, robią to z reguły florystki , zawsze na biało - żywe kwiaty, kokardy z organzy, fale, ale nigdy nie widziałam balonów i bibułek..

Gość gość
O czym wy kurna piszecie, jakie balony? Byłam na paru weselach, w mniejszych i większych miastach, 2 z tych wesel na wsi, i żadnych balonów nigdzie nie było...

Gość gość
Pewnie, że ubieramy! Ubieramy balonami domy wszystkich gości i nawet sąsiadów, którzy nie są zaproszeni na wesele. Po prostu marzy nam się żeby cała wieś była w tym dniu balonikami przystrojona! :) No i obowiązkowo kościół oraz plebanię! Nie wyobrażam sobie, żeby plebania nie została obwieszona balonami. To podobno źle wróży.