Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość smak miodu

woskowanie nóg u kosmetyczki

Polecane posty

Gość smak miodu

nigdy nie byłam na takim zabiegu, na co dzień golę nogi maszynkami jednorazowami. Niedługo wybieram się na wakację i chciałam zaoszczędzieć sobie tej mordęgi z goleniem, więc mam kilka pytań 1) czy to bardzo boli? 2) czy włoski muszą być określonej długości żeby je tym woskiem potraktować? to chyba tyle narazie, mam nadzieję, że ktoś odpowie :)

Gość ulalaaa
jak masz grube i czarne to bedzie sporo bardziej bolalo niż jak masz jasne - ale bez przesady... jesli zawsze golilas a nigdy nie depilowalas to bol bedzie sporo wiekszy bo wlosy sa mocno zakorzenione.. dlugosc - tak ok. pol cm nie mniej, ale jak masz grube wlosy to lepiej ciut dluzsze, za dugie tez nie moga byc bo bardziej boli... w porownaniu do innych boli - to maly pikus wiec spokojnie... tylko jedna sprawa - skoro nigdy nie depilowalas nog plastrami a tylko golilas, a mowisz ze niedlugo jedziesz na wakacje - to uwazaj - bo nie wiesz czy nie masz tendencji do robienia sie zapalenia mieszkow wlosowych - zeby nie bylo ze na wakacjach obsypie cie ropnymi krostkami albo wrastajacymi wloskami w skore..:)

Gość smak miodu
dzieki za odpowiedź. Po goleniu maszynka mam na udach takie male krostki i myslicie ze po woskowaniu moje nogi nie beda nadawac sie na widok publiczny? teraz juz sama nie wiem czy jest sens to robic

masz krostki bo może golisz nogi tą samą maszynka którys raz z kolei. pamietaj, że jak już golisz zyletką nogi to ona ma byc ostra bo tępa rwie delikatny naskórek przez co dostaja się bakterie i potem wyskakują krostki. po goleniu dobrze jest przetrzeć nogi wodą utlenioną. zdezynfekować. poza tym należy robić peelingi skóry, cieńsza skóra pozwala na przebicie się rosnącemu włoskowi na powierzchnię, co zapobiega jego wrastaniu. a poza tym, ja bym jednak spróbowała z woskiem. włoski odrastaja cieńsze. ja mam ciemny zarost i jak sie wydepiluje choć raz maszynką (bo normalnie używam depilatora) to potem przy depilacji depilatorem wściec się chcę z bólu. dlatego maszynke odstawiłam juz dawno.nie chciałoby mi się golić nóg co dwa, trzy dni.