Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

myszkowa54

Migrena /

Polecane posty

Mam pytanie do wszystkich kobiet miewających migreny. Jak sobie radzicie ? Ja jak mam migrenę, to cały dzień mam do niczego, leżę w łóżku z obkładem na głowie, co jakiś czas wymiotuję. Muszę mieć wtedy ciszę. Po prostu masakra. Mam tego dość !!! Jak walczyć z migreną, aby wygrać ?

Gość zenek3453
Jaka migrena ? Masz chore zatoki.

Gość zenek3453
Mózg nie boli.

Gość zenek3453
Masaż skóry na głowie. Ale proponuję zrób eksperyment. Jak będzie cię bolała głowa nalej do umywalki ciepłej wody. Zanuż nos policzki i czoło. I dolewaj cieplejszą wodę podnosząc temperaturę (tak , żeby skóra przyzwyczaiła się do temperatury ). Jak zabraknie oddechu ( albo lpiej wcześniej ) to oczywiście trzeba zaczerpnąć nowy chaust poietrza. Zrób tak kilka razy ( ~ 5 minut ) . Jeżeli głowa będzie mniej boleć, znaczy, że są to zatoki i trzeba uważać na przeciągi, nosić czapkę itp... :)

Gość saraa

nie mam za bardzo porownania bo kompresy Flex są pierwszymi jakie sobie kupilam ale sprawdzają się bardzo fajnie. Dlugo nie trzeba ich nagrzewać, wystarczy wrzucić na chwilkę do mikrofalowki. Najważniejsze że one potem faktycznie przez dlugi czas grzeją, nie tracą ciepła po kwadransie.