Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość aniczka 102

Krótkie, proste pytanie o chustę dla noworodka.

Polecane posty

Gość aniczka 102

Czy do zawiązania dziecka w chustę potrzebna jest pomoc drugiej osoby, czy dam radę sama ? Bo jak potrzebna druga osoba to chusty nie kupię. Jaki typ chusty polecacie ? I gdzie znajdę instrukcję, jak ją zawiązać ? raczej kupię używaną, bez firmowej ulotki od kiedy można nosić dziecko w chuście ? zimą też ?

Gość nikt nie ma chusty
?

Cześć. Mogę ci polecić chustę Nati, trudniej się ją wiąże, bo jest tkana. Ale za to naprawdę szybko się jej nauczyć. Sama będziesz czuła dyskomfort noszenia, i dzięki temu będziesz dociągać chustę. Odradzam ci wszelkiego rodzaju kieszonki i inne. Spokojnie możesz nosić dziecko w chuście w zimie, cieplej ubierzesz nóżki i luz, pamiętaj też że w niektórych wiązaniach, dziecko ma dodatkowo 3 warstwy dość grubej tkaniny na sobie :) i jest przytulone do ciebie, więc na pewno nie zmarznie. Co do wiązań, spokojnie sobie poradzisz, bo nawet na youtube jest mnóstwo filmików instruujących, tak samo w grafikach google, obrazkowych sposobów wiązania. Dziecko możesz nosić w chuście od urodzenia. Dasz sobie radę sama, możesz poćwiczyć najpierw na misiu :D, albo lalce :)>

Gość ja mam BebeLulu
nie jest do wiazania...taka niby chusta:) ale pomocna z psem wyjsc czy do sklepu:) dalam 200zł

Gość aniczka 102
Dzięki za odpowiedzi, jak dam radę sama to kupię :) Właśnie na wyjścia z psem potrzebuję :)

Aniczka, dasz radę sama zawiązać, łatwiej elastyczną ale tkana podobno lepsza. Ja dostałam chustę- torbę http://www.allegro.pl/item786710115_premaxx_baby_bag_chusta_nosidelko_bordo_dark.html i u mnie się nie sprawdziła bo synek był duży i w pozycji leżącej mogłam go nosić ok 2,5-3miesiące, potem już się nie mieścił a w pozycji siedzącej można po pół roku. Z chustą wiązaną masz więcej możliwości

Ja nawet na wyjścia z psem polecam wiązaną. Potem z czasem dziecko jest coraz cięższe a one jednak obciążają kręgosłup. Dopiero zaczynają być fajne jak dziecko samo siedzi, można posadzić dzieciaczka na biodrze.

Co do tkaniej i elastycznej. Elastyczną łatwiej doociągnąć ale za to wystarczy na krócej. Tkana uniesie cięższe dziecko, jest sztywniejsza, nie wyciąga się,