Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość marik89a

Studiować medycynę

Polecane posty

Gość marik89a

Czy studiował ktoś tutaj okulistykę? Bardzo chciałabym w przyszłości zostać lekarzem okulistą. Niestety w moim mieście nie ma uczelni medycyny. Tylko medyk gdzie można iśc nawet bez matury. Zależy mi na dobrych studiach. Wiem, że jest w Łodzi i Lublinie taka uczelnia. Warszawa odpada, bo na pewno nie utrzymam się nigdy w Warszawie sama. Bo chyba medycyna to studia dzienne? Jestem jeszcze przed maturą, ale muszę wszystko dokładnie obmyśleć już teraz. Jeśli zdecydowałabym się na okulistykę to pewnie koniecznie musiałabym zdawać biologie i chemie na poziomie rozszerzonym. Proszę o jakieś informacje.

Gość zapraszam na studia do wrocka

Gość marik89a
a wogóle to które kierunki medycyny są potem najbardziej łapówkogenne? chodzi mi o to by rodzina z obfitą kopertą do mnie szła , a ja dam im nadzieje....

Oczywiście to nie mó wpis powyżej. Ja jestem z mazowieckiego i zależy mi na tym by zostać tutaj, a nie wyjeżdżać nigdzie daleko w grę wchodzą tylko okoliczne miasta. Wrocław niestety za daleko.

jeśli chcesz studiować medycynę to na bank musisz zdawać na maturze rozszerzoną chemię i biologię ...medycyna to studia dzienne i długotrwałe i to nie jest tak że zaraz na pierwszym roku wybierasz sobie że zostaniesz okulistką ....dopiero chyba na 4 czy piątym roku wybierasz specjalizację jaką chcesz dalej robić ...ale to nie problem zawsze możesz wejść w net i poczytać gdzie w kraju jest jakaś akademia medyczna

Tak ogólnie to ja wiem. Myślałam, że może znajdę tu osobę, która studiowała na konkretnej uczelni. I posiada jakąś szerszą wiedzę na ten temat. Mam nadzieję, że mi się uda dostać tam gdzie będę chciała i zdam maturę. A nie wiecie jakie języki są wymagane, bo zamierzałam zdawać rosyjski, ale chyba ni jak to się ma do medycyny;/ powinnam jakiś angielski , albo niemiecki. Kurcze. Z językiem u mnie ciężko. Ale na szczęscie chemia i biologia to dla mnie pikuś. Dzięki za odpowiedzi.