Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość tymek25

Krostki na członku - co to jest ???

Polecane posty

Gość tymek25

Witam, Jakieś 2 tygodnie temu zaczęły pojawiać mi się dziwne krosty na penisie, tak jakby narośle naskórka (a dodatkowo 2 dni temu zauważyłem na czubku dziwnie czerwoną narośl którą jak ruszyłem to poleciała krew) wygląda to tak jak na zdjęciach poniżej: http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/952835302d6de50f.html - krosty http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/63c19f3b2bf00e5e.html - krosty http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/952bee9d3591c7e4.html - na czubku członka http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/a28818af9b9c9e72.html - na czubku członka http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/b4253bf1c8bcd2aa.html - na czubku członka Czy ktoś spotkał się z czymś takim ?? Dzięki za porady.

uprawiales sex z jakas obca kobieta bez zabepzpieczenia?? to moze byc choroba przenoszona droga płociowa... nie chce Cie straszyc ale wybierz sie jak najszybciej do lekarza

uprawiales sex z jakas obca kobieta bez zabepzpieczenia?? to moze byc choroba przenoszona droga płociowa... nie chce Cie straszyc ale wybierz sie jak najszybciej do lekarza

Gość szbciutko do
LEKARZA !

Gość na 90 procent
to kłykciny kończyste wywołane przez wirusa pn. brodawczak. Czy Ty uprawiałeś anal? Bo z regóły tak tylko można się zarazić! Po tym , że masz okrytą żołądź sądzę, że albo masz stulejkę albo jesteś prawiczkiem i dzieckiem, prawda? Z tym problemem wal do lekarza dermatologa lub seksuologa i to biegusiem1!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Masz szczęście, że nie jesteś dziewczyną, bo brodawczak u dziewczyn wygląda tragiczniej, oto tak: http://www.czytelniamedyczna.pl/pf/2002/03/images/17.jpg

do poprzednika chyba widzisz ze ma sciagnieta skore z zoledzia!!! chyba nie wiesz co to stulejka!!! jak masz stulejke to nie mozna wogole skory zciagnac!!

Gość ha ha ha....
gupia babo, o czym ty mówisz o jakim żołędziu? To co napisałaś, to jest owoc drzewa dębowego, a tu jest mowa o końcowej części penisa, która się nazywa żołądź, poniała? Do której klasy zawoddufki Ty chodzisz?

Gość tymek25
O kurcze faktycznie to może być kłykciny kończyste.... boje się... Ide dziś do urologa zobaczymy co powie.

Gość labamba55
popieram ze to kłyciny musisz isc do lekarza dodam ze to nieprawda ze tylko przez anal mozna je złapać :P coraz czesciej choruja na nie dziewice :P łapia np na basenie :) lekarz zaleci ci masc ktora je wypali jednak co jakis czas beda sie odnawiac,musisz powiadomic partnerke ze to masz i stosuj gumki!!! OBOWIAZKOWO!

Gość do Wszystkich..
brodawczak to wirus i jak raz zagnieździ się w organiźmie to jest nie do wyplenienia jak np. opryszczka wargowa. Niemniej można go uśpić zdrowym trybem życia, kiedy to silny organizm ma ciągłą przewagę nad wirusami, bakteriami, grzybami, a każde osłabienie daje pole do popisu infekcjom chorobotwórczym. Notabene w jelitach mamy więcej bakterii i symbiotycznych i tych niechcianych w przeliczeniu na komórki niż komórek całego ciała. Gdyby nie sprawny układ immunologiczny zdrowego organizmu, to nie mielibyśmy szans na przetrwanie, a z drugiej strony te bakterie są niezbędne dla życia, produkują np. witaminę.

Gość cd...
Jak żyć żeby żyć znajdziesz w internecie w "Vademecum zdrowia- jak żyć..." Kluczowe zagadnienia to: 1.prawidłowe odżywianie 2.trening rekreacyjny na poziomie potu 3.higiena w pełnym tego słowa znaczeniu 4.pozytywne nastawienie psychiczne

Gość tymek25
ok byłem na wizycie potwierdziło się to kłykciny kończyste ... fuck ! Jutro ide na zabieg wypalenia tego laserem (600 zł) . PS. Czy już zawsze musze stosować gumki ze swoja kobieta ? byłaby to bzdura moim zdaniem. Ciekaw jestem tylko jak sie tym zarazilem....

Gość to samo
kurcze ja mam coś podobnego na czubku penisa:( takie zaczerwienienie.też do lekarza muszę iść?

Gość współczuję wypalania
Laserem na czubku penisa - będzie bolało. Swoją drogą, po co wypalać jak to wirusowe, zadaj o odwirusowanie organizmu

z kim wy uprawiacie sex...z jakimis niemytymi pitami..........jezu mamy XXI wiek.....a wy wciaz ......jak dzieci.........faceci.................POBUDKA.........

Gość niestety ktoras laska zarazila
Cie kwirusem HPV - a te "krostki" to tzw klykciny konczyste, i na milosc boska nie rozdrapuj ich bo w ten sposob roznosisz wirusy i wiecej takich krostek bedziesz mial. Musisz isc do lekarza dostaniesz jakies leki, narosl na koncu zoledzi prawdopodobnie bedzie muslala byc usunieta. Choroba jest niestety nieuleczalna, ale krostki mozna wyciac i czesciowo zapobiegac kolejnym. Dla facetow nie jest to nic niebezpiecznego, raczej wzgledy estetyczne, niestety musisz sie liczyc z tym ze bedziesz zarazal partnerki, a dla kobiety posiadanie wirusa HPV niewyobrazalnie zwieksza ryzyko raka szyki macicy.

Gość ale wstrętne
mam nadzieję że poinformowałeś partnerkę że powinna zrobić test na hpv ? przy zarażeniu o wiele łatwiej o nadżerkę i stany przednowotworowe szyjki macicy współczuję twojej partnerce ot i morał, nie można ufać żadnemu facetowi i trzeba zawsze używać gumek

Gość tymek25
jaką partnerkę ? ja mam partnera droga koleżanko :P

Gość Zaniepokojony 2000
Tymek - zdradź tylko czy z tym partnerem w gumie czy bez, tak dla wiadomości jak to sie przenosi.

Gość Caster
Nawet nie trzeba sie z nikim dymac żeby to załapac! ja nie dymałem i mam, i kurwa do tej pory zachodze w głowe skąd? ale może w jakimś publicznym kiblu się zaraziłem albo komuś łapę podałem co to miał i potem się poszedłem odlać? Dermatolog mi powiedziała, że mogłem mając kurzajki na rękach (miałek kiedyś kilka) przenieśc je na członek :-( Więc nie trzeba się z kurwami zabawiać, żeby HPV i kłykcin dostać!

Gość lekarz dermatolog
Lepszym sposobem leczenia kłykcin (bo to rzeczywiście kłykciny kończyste) niż laser jest stosowanie maści Aldara. Jest to lek przeciwirusowy dedykowany temu schorzeniu. Pozdrawiam

Gość lekarz dermatolog
A co do drogi przekazywania: kłykciny kończyste to typowa choroba przenoszona drogą płciową. Brodawki na dłoniach wywołują inne typy wirusa.

Gość po zabiegu
Witam.Miałem kłykciny. Wypaliłem je laserem w Bieruniu za 600zł 5 min bólu i po krzyku

Gość po zabiegu
:-)

Gość kris123
do jakiego lekarza mam sie z tym zglosic ,urologa?

Gość to moze byc
syfilis wulgaris

Gość kris123
dermatologa :) ?ma ktos jakas masc na takie cos?

Gość taki z klykciami
polecam szczepionke (droga 1500 zl tak mowia ) oraz odrazu laser.nie ma co trzymac tego gowna bo sie rozrosnie

Witam, Może ktos może się wypowiedzieć na temat mojego problemu? Potrzebuje pomocy. Jakiś czas temu pojawiły mi się na penisie dziwne wykwity. Nie bolało to , ale dosyć często swędzi. Do tego miałem swędzenie dużej cześci ciała , na dłoniach takie małe krosty z wodną cieczą. Diagnoza pierwszego dermatologa uczulenie , jeść Zyrtec i pić wapno, kolejna wizyta Unidox 3 serie , smarowanie smarowanie Detreomecyna oraz Pimafucort nic nie pomagało. Urolog diagnoza wszystko ok. smarować tym co przepisała pani dermatolog i myć się szarym mydłem . Wykwity nadal był . Po około 2 miesiącach inny dermatolog wykluczył uczulenie diagnoza możliwy świerzb stąd swędzenie ciała i te wikwity to jedn z obiawów tej choroby kuracja Crotamitonem + Maść siarkowa oczywiście to zgodnie z zaleceniami bez mycia. Teraz: Ustało swędzenie całego ciała wieczorem mogę spokojnie zasnąć teoretycznie świerzb mam nadziję ze mnie opuścił lub opuszca. Niestety na penisie wykwity mają się dobrze i nic nie wskazuje na to aby miały zniknąć. Na dłoniach nadal pojawiają mi się takie wodniste krosty które swędzą . Poniżej link do zdjęc może ktoś na tej podstawie powie mi co to może być POMOCY http://ifotos.pl/zobacz/IMG5269jp_rhsshwx.jpg/ http://ifotos.pl/zobacz/IMG5271jp_rhssrqe.jpg/ http://ifotos.pl/zobacz/IMG5273jp_rhssrqa.jpg/