Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mila8

Stephen King - jakie książki polecacie?

Polecane posty

Gość wwwwwwwwwwwwwwww
Miasteczko Salem :D

Gość yooo
"Dolores Claiborne" -super

Gość mila8
Z tego co widzę, nie zostaje mi nic innego jak przeczytanie prawie wszystkich jego książek :)

Ed: nie czytam tego gówna, nie mówcie, że to czytacie Edd: tak ed ja czytam, mnie się podobało " To" i zbiór opowiadań" Szkieletowa Załoga", polecam Ed: eddy ty przydupasie, gówno mnie obchodzi co polecasz, chodź tu! Edd: przepraszam mistrzuniu, już nie będę Ed: no ja myślę, gamoniu Eddy: polecam " Bastion", ale tysiącpareset stron ma... Edie : Witam autorkę topicu, to i ja polecę kilka tytułów, proszę bardzo " Skazani na Shawshank" -klasyka, jednym słowem...kolejnym tytułem jest " Misery" thriller i oczywiście klasyka he he , " Zielona Mila" dramat..naprawdę warto przeczytać. Na ten czas wydaje mnie się, że wystarczy czytania :) Ed: przydupasy...

Ręka mistrza - naprawdę polecam, moim zdaniem b. dobra książka Stukostrachy - czytałam ją mając 15 lat, wtedy bardzo mi się podobała nie wiem jak teraz :) No i oczywiście klasyki takie jak Carrie, Misery i Lśnienie :)

Gość cxza
a WIELKI MARSZ to takie krotkie czy cos zle sciagnelam?

Gość w hołdzie Polakowi
drażni mnie strasznie że brany jest pod uwagę ktoś inny niż clint eastwood do mrocznej wiezy ekranizacji toż to absurd

Gość To mój ulubiony pisarz
W zasadzie wszystko co napisał jest co najmniej bardzo dobre, oczywiście jest to literatura nie dla.... hm osób któych meczy przeczytanie wiecej niz stu stron... Ja najlepiej wspominam To Pod kopuła Bastion Wielki Marsz DEsperacja W zasadzie czytałam wszystkie oprócz Ostatniego Bastionu, Buicka,i Mrocznej wieży

Gość dlaczemu ten topik tak słabo
to chyba najlepsze tytuły przegapiłaś :P🖐️

Gość absolutnie WSZYSTKIE!
ksiazki Kinga nie czyta sie dla samej fabuly ale dla stylu, w jakim pisze, a styl ma rewelacyjny! malo ksiazek jest takie, ktore przenosza cie do tego swiata, gdzie opisywana rzeczywistosc (detale mebli, powiew wiatru w upalne popoludnie, emocje sfrustrowanego faceta czy rozgoryczonej kobiety) jest tak bliska jak na wyciagniecie reki. wiekszosc ksiazek kinga w ostatecznosci ma bezsensowne wyjasnienia (Czarne Ludy w szafie, kosmici wysysajacy mozgi jak koktajle przez slomki, czy jakies dziwaczne stworki-demony) ale sam styl jest porywajacy. i rpzez to warto przeczytac wszytskie jego ksiazki ;)

Gość mgfnjkxfsgjzbhnjkfdhusbf
christine,miasteczko salem,worek kości,podpalaczka,szkieletowa załoga,cujo,cmetarz zwieząt,łowca snów czarny dom,carrie,misery,nocna zmiana

zgadzam sie z przedmówcą///

Gość mgfnjkxfsgjzbhnjkfdhusbf
łooojenyyy mojej ukochanej nie podałam "lśnienie" i grahama masstertona polecam w szczególnosci czarny anioł;)

Mastertona czytałam Zemstę manitou, podobało mi sie jak byłam dzieckiem. Ale teraz juz bym nie zdierzyła, straszna tandeta. Podobnie jak Koontz.

Gość gość
Gość jest genialny. Jeszcze mi się nie zdarzyło, żeby jakaś jego książka mnie nie wciągnęła... Patrzcie tutaj - https://virtualo.pl/stephen-king-a3104/ Imponujące ile hitów jest w stanie w swojej karierze napisać jeden człowiek. A to nie jest młodzieniaszek - jego pierwsza ekranizacja pojawiła się już w latach 70 poprzedniego wieku ;-)

Gość lsnienie

wstyd się przyznać, ale dopiero pod wplywem promocji w empiku nabylam kilka ksiązek kinga. zaczelam od lśnienia i póki co jestem w polowie. jak dla mnie mistrzowstwo. 

Gość Belladonna

Op.

Gość Pasi-konik

Polecam film 'Misery' oskar i zloty glob dla Kathy Bates za role Annie,REWELACJA