Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Gruthar

Jak zostać kucharzem?

Polecane posty

Gość Gruthar

Chciałbym zostać kucharzem, ale za bardzo nie wiem od czego zacząć. Zastanawiałem się nad rozpoczęciem studiów gastronomicznych. Zatem jak zdobyć zawód kucharza... lub może czego musiałbym się nauczyć żeby w ogóle móc przystąpić do takich studiów... no bo kursy kucharskie, wydaje mi się, są dla ludzi którzy jakieś podstawy już mają. Prosiłbym o rady jakiś zawodowych kucharzy - czego muszę się nauczyć, gdzie szukać i czego... bo szczerze to nie wiem czy mam iść na jakiś kurs małej gastronomii czy czego...

Gość Gruthar
Dodam, że jestem po maturze.

w Bydgoszczy jest Zespół Szkł Gastrnmicznych i tam mozesz zoatac zawodowym kucharzem...sama skonczyłam ta szkołe jest fajowa ;)

Gość Gruthar
Dzięki. ;) A czy ktoś zna takie szkoły w Łodzi?

Nie wiem jak z formalnymi wymaganiami, ale o czym innym chciałam... Teraz modne są blogi o gotowaniu, pieczeniu etc. Może warto założyć? Jak uda Ci się jakoś wyróżnić to fajna wizytówka później jest :) Wiem, że np. niektórzy blogerzy wydają książki, dostają zaproszenia do pracy czy choćby współpracy z portalami. Zawsze to jakaś opcja i nie musisz być od razu mistrzem :)