Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ddffgghhytgh

Leki na biegunkę!

Polecane posty

Gość ddffgghhytgh

Pytam na poważnie,bo to kurde jest problem.Jadę na tygodniową wycieczkę z klasą i boję się dostac biegunki.Co brać żeby nie mieć? A może jest coś profilaktycznie do brania?

Gość stoperan-stop biegunce teraz

Gość Innesia 26
Tak..stoperan jest dobry. ja mam zawsze biegunke jak gdzieś mam jechac...poprostu nerwica:) a jeżdzę trochę w sprawach służbowych i stoperan biorę 2 tabletki jak tylko poczuję" kręcenia w brzuchu" ...tylko ma jedną wadę...chce się po nim często siusiu.

Gość Stoperam jest dobry
mnie się po nie chce siusiu ale na biegunkę on powstrzymuje.Myślę,że te częste sisuianie tak jak biegunka jest na tle nerwowym:oja zawsze jak sie zdnerwuje to latam czesto siku:(Na biegunke polecam wec albo Stoperan albo Smectę(tez jest bardzo skuteczna)

Popieram Laremid i Smectę, aczkolwiek Smectę może być trudno w podróży czy nawet w jakimś schronisku/hotelu przy kolegach i koleżankach rozpuszczać i pić... ;)

Gość mitama
W podróży dobrze się sprawdza Smecta GO. Znasz. To w zasadzie to samo, co klasyczna smecta, tylko w wydaniu pod podróż. Masz gotową zawiesinę w saszetkach, musisz tylko wypić. Od razu w pakiecie masz coś osłonowego - niczego dodatkowo już brać nie musisz. A jednak przynajmniej u mnie Smecta jest najskuteczniejsza.

Gość gość
Wydaje mi się, że sugestie, które pojawiły się tutaj, są trafione - http://smectaopinie.pl/lek-na-biegunke-jaki-wybrac/ I ogólnie na takie problemy może pomóc wyłącznie lek, a nie jakieś dziwne domowe metody. Każdy robi jak uważa, że to chyba nie jest dolegliwość, przy której można sobie testować własne rozwiązania...

Gość gość
Ja z kolei polecam domowe metody na biegunkę. 1) Szorowanie dziurki pumeksem - świetna sprawa - trochę szczypi o/d/b/y/t ale własnie dlatego boję się zesrać żeby bardziej nie bolało 2) Masaż akupresura - jak komuś się zachce kupsko to trzeba zdjąć majty i palcem wskazującym masować oko saurona i drażnić je. 3) Korek od wina lub dildo - można użyć w celu zatkania otworu. 4) Zasadzenie w kupsztala

Gość mejkon
Coś się dzieje, to od razu należy brać smectę i naprawdę - nie czekajcie, nie zwlekajcie, bo nic dobrego z tego nie wyjdzie. Biegunka to nie jest zabawa, to może być naprawdę poważny problem wymagający nawet szpitala. Raz mieliśmy taką sytuację z naszym dzieckiem - od tamtej pory już do tego nie dopuszczamy. Coś się dzieje, to od razu wchodzi smecta. I przechodzi.