Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość hanio

Czy zmienić szkołę ? ...

Polecane posty

Gość hanio

[dzisiaj, 13:19] Zmienić szkołę ? Cześć. Chciałam Wam pokrótce przedstawić moją sytuację. Po gimnazjum nie wiedziałam do jakiej szkoły chciałabym chodzić, a jak już się zdecydowałam to usłyszałam od mamy "dopóki nie masz 18 lat nie będziesz sobie sama wybierała szkoły"... No i wysłała mnie do najlepszego w całym powiecie Liceum. Poszłam na profil lingwistyczny bo wydawało mi się, że jest jakby najbardziej ogólny. Zdałam pierwszą klasę z dobrymi wynikami, ale rok życia mi gdzieś przeciekł między palcami. Przez tą szkołę nie mam czasu na życie. Rozumiem, że nauczyciele wymagają ale to co się u nas dzieje to po prostu masakra ! Nawet sobie tego nie wyobrażacie... Jest październik, a z mojej 33 osobowej klasy zostało 25 osób... Teraz także ja zadaję sobie pytanie, czy przenieść się do innej szkoł y? Bo i profil by mi bardziej odpowiadał tam , i ludzie.. tylko boje się o swoją przyszłość. O wpis w papierach. Z moim obecnym LO było by mi się łatwiej dostać na uczelnie wyższe. A w klasie w tej nowej szkole jest dużo osób które po kilka razy nie zdały i w ogóle.. zastanawiam się czy nie ma tam o wiele za niskiego poziomu skoro takie rzeczy się dzieją. Aha - osoby te nie zdały w innych szkołach i wylądowały w tej. Potrzebuję pomocy w podjęciu decyzji , im szybciej tym lepiej.

to chcesz zmienić szkołę dlatego ze inni nie zdają? ty nie patrz na to jak się uczą inni tylko sama się ucz tak abyś ukończyła szkołę z jak najlepszymi ocenami i wynikiem na maturze

Gość hanio
nie chodzi mi o to, że inni nie zdają. Bo ja wiem, że zdam i to nawet dobrze ale źle mi tutaj... Po prostu ani mi nie pasują nauczyciele, ani żaden z profili, ani ludzi, ani atmosfera i zasady panujące w niej.. Każdy dzień w szkole zaczyna się i kończy płaczem, mam dosyć. A teraz jeszcze mama nie pozwala mi iść do tej szkoły do której bym się chciała przenieść bo trzeba dojeżdżać "a po co mam dojeżdżać jak mam 2 ogolniaki w miescie"... ale nie rozumie , ze chodzi o szkole a nie o jakies dojazdy !