Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość oszpecona

Oszpecona bliznami

Polecane posty

Gość oszpecona

Witam wszystkich.Mam dosyć wszystkiego,a najbardziej mojej twarzy :( mam pełno małych blizn ale to jeszcze nic bo prawie cała strona z boku na prawym policzku ma taka wielka blizne,ktora musze zakrywac włosami (dobrze ze chociaz to moge zrobic).To są dosyc spore wgłebienia po szkłach,po wypadku autem.Do tego doszlo jeszcze niedawno to ze musze nosic okulary i to jeszcze bardziej widac mimo iz zaslaniam to caly czas wlosami.Chyba tych okularow nie bede nosic,ale to i tak nie zmiania tego ze mam dosyc swojego wygladu.Marzy mi sie zeby spiąc normalnie wlosy a nie miec wiecznie taka klape na oku zeby to zakryc.Na dworzu musze trzymac ciagle te wlosy bo jak wiatr zawieje to bedzie widac :( Podobno laser moze usunac troche usunac blizne.Ide na konsultacje w tej sprawie,a jak nie bedzie mozna to juz nie wiem,strasznie sie boje operacji plastycznej zeby mnie jeszcze bardziej nie oszpecili... Nie wiem co robic.

Gość oszpecona
Dodaj jeszcze ze ciezko jest mi cokolwiek robic zeby nie grzebac w tych wlosach i je poprawiac :( tylko plakac mi sie chce...

Gość monaga
okólary mozesz zastapic szkłami kontaktowymi, co do twarzy poczytaj troche na ten temat jest duzo ludzi którzy robia operacje plastyczne i sa potem szczęśliwi. Skonsultuj to z kilkoma lekarzami , zobaczysz co ci powiedza . Podobno niektóre rzeczy refunduje NFZ, wiec koszty tez bedziesz miec nizsze. Powodzenia :)

Gość monaga
Mam pytanie , czy rozmawiałaś o tym z jakimś psychologiem? On na pewno pomoze ci uporać się z tym jakoś emocjonalnie. więc musisz działać na kilku frontach