Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość olnka1

jakie mam szanse na ciaze?

Polecane posty

Gość olnka1

jak duze sa szanse na ciaze w 11 dc .okres zawsze 30 dni. np. 1 styczen 1 luty 1 marzec 1 kwiecien itd... stosunek zakonczyl sie finisem w srodku jakie mam szanse na ciaze?

Gość a skąd mam wiedzieć
a kiedy była owulacja ? nikt ci nie odpowie jakie szanse, szansa jest zawsze, plemniki mogą przeżyć w pochwie nawet kilka dni i poczekać na komórkę jajową skąd mam wiedzieć kiedy masz owulację i jak długo przeżyją u ciebie plemniki ???

Gość jeżeli miałaś dni płodne to są
"Dni płodne rozpoczynają się w jednym z dwóch przyoadków (decyduje to, co wypada wcześniej): - pojawienie się JAKIEJKOLWIEK zmiany w śluzie, czyli np z uczucia suchości na uczucie wilgoci; ze śluzu kremowego na lepki itp. Tu NIE chodzi o śluz z cechą płodnąale o jakąkolwiek zmianę. Z perspektywy czasu nie jesteś w stanie przypomnieć sobie, czy taka sytuacja nie miała miejsca, jeśli nie zapisujesz codziennych objawów - od najkrótszego spośród ostatnich 3 cykli odejmujesz 21 dni (abo od najkrótszego spośród ostatnich 12 cykli odejmujesz 20 dni) i ten dzień jest ostatnim niepłodnym. I jeszcze jedno: jeśli spośród ostatnich 12 cykli wystąpił choćby jeden krótszy od 26 dni, to płodnośc rozpoczyna Ci sie w każdym następnym cyklu od 1 dc. " Należy także wziąć pod uwagę żywotność plemników. Jeżeli miałaś akurat dni płodne to szanse są duże. Dni płodne się wyznacza na podstawie obserwacji z co najmniej 12 cykli, więc skąd mam wiedzieć jak jest u ciebie ???????????????? zrób test po terminie miesiączki to się dowiesz

/olnka1/ i ja mialam 30 dniowe cykle a zaszlam w ciąże tuż przed miesiączką, dosłownie kilka dni:)