Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość giannnnnna

Kłopoty z siostrą

Polecane posty

Gość giannnnnna

Moja 18letnia siostra mieszka z nami. Dowiedziałam się, ze jestem w ciąży, powiedzieliśmy jej o tym. Nie ukrywam, że oczekiwałam innej reakcji z jej strony. Powiedziała, że w takim wypadku nie traktujemy jej poważnie, że nie uważamy jej za bliską rodzinę bo gdyby nam zależało na niej to bysmy jej się zapytali o zdanie czy możemy począć dziecko... I w ten oto prosty sposób zostaliśmy egoistami co mają gdzieś jej potrzeby, jej zdanie i jej uczucia bo ona na ten przykład nie chce by w domu darł się jakiś bachor a ona nie chce śmierdzieć jego gównami - tak nam powiedziała. Od tego czasu nie odzywa się do nas czyli od 4 miesięcy. czasami coś tam parsknie i to wszystko. Wiele rzeczy robi nam na złość np. wyrzuca rzeczy które kupiliśmy dziecku (np. mąż ostatnio poszedł wyrzucić śmieci i w śmietniku leżały ubranka które kupiliśmy)Jestem w 8 miesiącu ciąży, zaraz 9 i boję się myśleć co będzie dalej. Moja siostra jest osobą strasznie upartą i mściwą i zaczynam się jej bać bo nie wiem co ona gotowa jest zrobić gdy urodzi się dziecko. Kocham ją, wyrzucić jej nie wyrzucę bo i prawo na to nie pozwala to co robić?

Gość uważaj
jak urodzisz to uważaj żeby ci dziecka nie zabiła,zwłaszcza że już się mści

Gość to wy jestescie panami swojego
domu - albo ona zaakceptuje wasze warunki albo niech szuka wlasnego lokum - w koncu jest pelnoletnia.

Gość mama tez
a jakim cudem mieszkacie z siostra??? jestes jej prawnym opiekunem? ja balabym sie o swoje dziecko. wiem jakie potrafia byc siostry na przykladzie siostr mojej mamy. MOj cioteczny brat np. przejechal mnie rowerem kiedy bylam mala (rzekomo przypadkowo). Slady pozostaly do tej pory, pomimo ze minelo ponad 20 lat

Gość ccc - to dla mnie
autorko powiem ci tak : Twoja siostra jak na 18 - lat jest strasznie niedojrzała psychicznie - przypomina mi to okres buntu u 2 - latka , ona jest po prostu zazdrosna , bo do tej pory to ona była w centrum uwagi ,a niedługo już nie będzie. Musisz jej powiedzieć ,że to ze mieszka z wami nie oznacza ,że tak będzie zawsze ,że TY już masz swoją rodzinę i ona też kiedyś taką założy . Może jest zazdrosna bo masz męża , oczekujecie dziecka , a ona ma chłopaka???? Bo wątpię..... Może zazdrości miłości nie takiej siostrzanej , ale od drugiej połówki. Wytłumacz jej jak 6-latkowi co oznacza przyjście na świat nowego członka rodziny ,ż czym to się wiąże ,ale nie zapomnij jej powiedzieć ,że ją kochasz!!!!!!!

Gość a mnie jej szkoda.wiem ze zara
z powiecie ze ona ma 18 lat itd itp...moze czuje sie odrzucownai nikt sie nia nie interesuje...?nie pomysleliscie o tym?pogadaj z nia tak serdecznie jak z siostra.nie odrzucaj jej.