Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Brązowoczarna

tabletki - nie działają ?

Polecane posty

Gość Brązowoczarna

Witam , mam pytanie i proszę o pomoc. Mam 23 lata studia i pracę na pewno nie chciałabym i nie stać mnie na razie aby zostać Mamą, w ciągu ostatnich 2 cykli miałam z partnerem "wpadki" i musiałam ratować się escapelle. Wiem,że nie jest to ani mądre ani rozsądne , ale w tamten chwili nie było innego wyjścia. Pragnąc pewniejszego zabezpieczenia niż prezerwatywa zdecydowałam sie na zażywanie tabletek Mercilon. Lekarz przepisał mi od razu 2 opakowania, właśnie kończy mi się pierwsze opakowanie jednakże nie miałam 100% pewności,ze tabletki działały jak należy , zaczęłam branie o nieco nieodpowiedniej dla siebie porze ( zaraz po obiedzie) i dość często miałam "rewolucje żołądkowe ... w związku z czym stosowałam dodatkowe zabezpieczenie. Nie wiem jednak czy następne opakowanie powinnam zażywać po 7 dniowej przerwie w związku z tym,ze pierwsze opakowanie było.... przestrzelone,że tak powiem , czy może zacząć tak jakbym brała tabletki pierwszy raz, tj. od pierwszego dnia okresu ? Z góry dziękuje za pomoc...

Gość Brązowoczarna
i bedą normalnie skuteczne? czy zabezpieczyć się dodatkowo? Powinnam o to zapytać lekarza, wiem wiem ale wizyte mam dopiero pod koniec listopada:(

Gość 34...
bierz normalnie a jakie rewolucje?? czesto tak masz? zatrulas sie? tylko nie mów że jestes bulimiczką.....? bo to ważne!

Gość Brązowoczarna
nie nie jestem bulimiczką ,właśnie chyba aż za bardzo kocham jeść i robie .... niebezpieczne mieszanki niekoniecznie zdrowych rzeczy , więc będe musiała z tym skończyć , więc często jak czuje,ze zbiera mi się na biegunkę zaraz po obiedzie to musze sobie mięte parzyć... a i ona nie zawsze pomaga. Dzisiaj np. tabletke zażyłam o 17.45 i juz o 20 musiałam się wypróżnić, albo czasem na drugi dzień z samego rana mnie biegunka łapie ( no tyle,ze wtedy 4 h mijaja i niby wtedy moge być bezpieczna...

Bierz normalnie po 7 dniach,będą normalnie działać jeśli ich po chwili nie zwrócisz...więc drugie opakowanie przyjmuj o takiej godzinie,która będzie dla ciebie ,,bezpieczna'' :)

Gość o jany julek
bierz po 7 dniach , ale dla pewności ja bym zastosowała prezerwatywy.moim zdaniem najlepiej brać piguły rano zdążą się wchłonąć , moja kuzynka tak właśnie wpadła, brała wieczorem , a to wiadomo, jakaś imprezka ,za dużo alkoholu ... rzygańsko gotowe ..i w ten właśnie sposób poczeła córeczkę... ja przez 4 lata brałam rano do śniadania i było ok!