Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

nieromantyczna

brak kupki

Polecane posty

dziewczyny przepraszam za temat ale bardzo sie martwie. moj synek ma 6 tyg, ze wzg na to ze mam za malo pokarmu jest na w wiekszosci na mleku modyfikowanym i od wczoraj nie zrobil kupki. napina sie placze a ja juz nie wiem jak mu pomoc. dalam mu herbakte, dalam syrop na zaparcie, dalam kawalek czopka glicerynowego, masuje brzuszek, drazniam delikatnie odbyt i NIC. pomocy co jeszcze moge zrobic zeby mu pomoc??

Spokojnie! Normalnym jest ze dziecko, które zwykle robil codziennie kupke nagle przez 3 dni nie zrobi ( a potem jest taka ze zaden pampers i spiochy tego nie przetrzymają ;) ). Nic dziwnego ze sie prezy i marudzi. Nie podawaj dziecku lekow na zaparcia - ono nie musi codziennie robic kupy!

Gość do trisomii
a czerep już dzisiaj był ważony?:O

spokojnie u nas było to samo.. ja wychodziłam z siebie (masażyki brzuszka, koperek do picia, wazelina w pupkę itd.), mała się męczyła i nic. horror trwal 5 dni, ale to była tylko jednorazowa historia.

uzależniona - i mimo tych wszystkich zabiegów nie zrobila kupki?? a co spowodowało ze zrobila po tych 5 dniach? ja sama sie zapłacze patrzac jak malutki sie meczy ;(((

Gość mama tez
moj byl prawie od poczatku na mleku modyfikowanym i tez potrafil nie zrobic kupki przez 3 dni. Nie dawalam zadnych czopkow. Pomaga podawanie malych ilosci przegotowanej wody miedzy karmieniami (naprawde dziala)-tak mi poradzila polozna. Ja dawalam tez Gripe Water jak widzialam ze go cos tam "cisnie", puszczal po tym baczki i zwykle tego samego dnia albo rano byla kupka

zapomniałabym - nasza doktor powiedziała, że takie sytuacje u maluszkow sa normalne i do 7 dni nie interweniuje się i uważa za normę...

Gość mama tez
i to nie jest tak, ze na mleku modyfikowanym musi robic kupki codziennie :)

Gość mama tez
ja podawalam mu kilka lyczkow, 50 ml to troche duzo, mysle ze z 15-20 ml naraz w zupelnosci wystarczy. I glowa do gory-wyjdzie z tego :) My tez sie martwilismy a potem byl czas ze robil kupke po kazdym karmieniu. Na szczescie niedlugo to trwalo :D

dziewczyny dziekuje Wam bardzo - troche mnie pocieszyłyście ze to nic groźnego i ze takie sytuacje sie zdarzają, mam jednak nadzieje ze to dlugo nie potrwa. pozdrawiam

Gość ale z tą przegotowaną ostudzon
ą wodą, to nei żadna nowość;) na każdego podziała wcześniej cyz później, bo to chyba najstarszy i najbardziej skuteczny środek przeczyszczający;) powaga:)

Gość mama tez
nieromantyczna - doskonale Cie rozumiem, pamietam jak musialam jechac na ostry dyzur 2 tygodnie po porodzie a maz zostal z malym w domu i jaki ucieszony pisal mi smsa, ze maluszek zrobil ladna i miekka kupke :D

mama tez- no tak ;) nie sadziłam że kiedykolwiek będę się tak cieszyła z mieciutkich smrodliwych kupek ;) ach jak to się w życiu wszystko zmienia. dziekuje jeszcze raz za podniesienie na duchu. zatem pięknych kupek zycze i wszystkiego dobrego ;)