Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kragi25

a jesli ja nie chce jeszcze dziecka?

Polecane posty

Gość kragi25

jestem mezatka od 3 lat dosc szczesliwa choc mysle ze czasami zbyt wiele meskich obowiazków na mnie spada a miedzy innymi zarobki ... nie chce byc lepsza od meza czy tez sie przechwalac lecz moj maz przyzwyczaił sie do tego ze ja pracuje w pracy i w domu w zwiazku z tym zarabiam 2 mmoze 3 razy wiecej niz maz . ale nie tutaj mamy problem problem jest w tym ze mój maz chce dziecka ! ja jeszcze nie czuje sie matka i chyba chce z tym jeszcze chwile zaczekac ale maz jest starszy o 7 lat marzy o dziecku ale ja nie .... moze dla niektorych zabrzmi to dziwnie ale juz mam (jak na nich mowie) synusiow - kota i psa , ale kiedy widze dzieci to dzieje mi sie cos.... boje sie obowiazku wstawania w nocy a najbardziej tego ze moj maz nie zarabia wiele ja utrzymuje caly dom , ale nie zadarmo bo pracuje czasami po 17 godzin w zawodzie a miedzy czasie przy domowych obowiazkach typu pranie prasowanie gotowanie sprzatanie . czasem mam juz wszystkiego dosc i odejsc chce zeby dluzej nie byc parobkiem ! ostatnio zeby wyrwac sie z domu i odpoczac zaczełam szkole zaoczna z ktora mam zwiazane plany . nie spodobalo sie to mezowi bo w niedziele musi zajmowac sie kotem i psem (ha tylko tyle nic wiecej) , od dawna wiem ze chce dziecka ale teraz przekombinowal ! nie wiem co mam z nim zrobic ! kochalismy sie (choc mnie ze zmeczenia sie nie chcialo ale on wypoczety po zwyczajnych 8 godzinkach i podanym obiadku) wiedzac ze jestem po obowiazkowej przerwie w tabletkach skonczyl w srodku mimo moich protestow :( nie powiem ze mnie zgwalcil ale tak sie czuje :( mam do niego zal i to straszny boje sie to sie powtorzy a nie chce stosowac innych srodkow i czasem nie dojem z braku czasu a łykne tabletke troche pozniej i to takie bez sensu bo ja jeszcze nie chce dziecka mam jeszcze czas , jakies 4 lata nic nie zmienia a skoncze szkole moze zaloze wlasny biznes zebym nie musiala tyle pracowac ... bo wiem ze maz mimo checi nie pomoze przy dziecku a i dodatkowego zajecia nie poszuka a ja nie chce dzieciakowi kiedys przyslowiowego lizaka odmowic niektorzy pomyslom ze przeciez bede miala macierzynskie owszem ale na 1/2 etatu (bo na tyle jestem zatrudniona ) i jak wtedy sie utrzymac ? jak wytlumaczyc mezowi ze jeszcze nie czas ze jeszcze 3- 4 lata ? pomozcie....

Gość Zostaw go
lepiej żyć bez bachorów

Gość zalezy ile masz lat bo
jesli za 3-4 lata bedziesz jeszcze w wieku prokreacyjnym, to nie widze problemu. Nawiasem mowiac ,z doswaczenia powiem, ze o wiele wiecej problemow jest z psem i kotem niz z dzieckiem - psa nie mozesz wszedzie ze soba zbierac, poza tym dziecko szybko rosnie i madrzeje w postepie geometrycznym , pies niestety nie

Gość Żadnych bachorów
cieszę się, że nie mam dzieci!

Gość madchen.
współczuję męża :o

współczuję faceta. Łączę się w bólu bo też mam kilka prac i studia i nie wyrabiam. Teraz siedzę na kafe kosztem projektów ;-p :)