Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kamilla sekrettarka

pytanie do sekretarek / asystenek

Polecane posty

Gość kamilla sekrettarka

Od jutra zaczynam prace jako sekretarka. Nigdy nie pracowałam w tym zawodzie. Mam takie wątpliwości jak sie zachować. Np parzenie kawy - mam pytać dyrektora czy kawy mu zrobić ( nie wiem czy nie uzna że się podlizuję) czy czekać jak on mnie o to poprosi. Czy jeśli ktoś przychodzi na spotkania do niego gościom tez mam proponować kawę czy herbatę? I jeszcze jedno pytanko jak przyjdzie ktoś na spotkanie do dyrektora to mam obrazu prosić gościa do jego pokoju czy dzwonić i upewnić sie czy może wejść ta osoba, czy osobiście podejść do pokoju i zapytać??? proszę o odpowiedzi

Gość Spokojnie dasz radę
Jak jest stary i brzydki to do niego dzwoń. Jak młody i wpadł Ci w oko to chadzaj do niego.

oczywiście że poczekać, może nawet sam sobie robi i nie bedzie ciebie prosił :D Asystentkja/sekretarka - to nie EXPRES DO KAWY! tak sie utarło że kawe parzy ale.....to mit już dzisiaj ;) Uwierz, bedziesz miała wiele innych obowiązków, ew. kawa bedzie tylko małym dodatkiem, albo wcale jej nie bedzie.

Gość migotka18
masz obowiązek dawać staremu dupska

spytaj innych pracowników jaki jest zwyczaj z tą kawą i gośćmi 🖐️ ja 2 razy byłam sekretarką

Gość asystentka zarządu
powiem Ci tak moja Droga ja mam młodego szefa, jesteśmy "na ty", więc ja się zwyczajnie pytam go czy chce się czegoś napić ( czasem on sam mnie o to prosi). Jeśli chodzi o gości to prawie zawsze jest tak, że gość wchodząc juz do gabinetu szefa ( jeśli wiem że byli umówieni) słyszy pytanie odnośnie kawki czy herbatki od samego szefa, po czym szef uprzejmnie mówi " Kasiu zrób dwie kawki" Jedyne do czego nie moge się przyzwyczaić ( a pracuje tak już ok 2 lat) to te ciągłe zmywanie po nich. Nie cierpie tego :/

Gość kamilla sekrettarka
dziękuje za odpowiedzi, zobaczymy jak to będzie:) dam znać jak mi poszło:D