Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość grypsko

Grypa z Ukrainy

Polecane posty

Gość gfgfs
oj wiesz, ja wiem, ze panikuje bardzo, ale taka moja natura. ale z drygiej strony nie rozumiem jak mozna sie nie bac, przeciez ta swinska grypa wyszla z meksyku doszla az tutaj, cholera, z ukrainy przesuwa sie na zachod, zginelo tam kolo 50 osob. idzie wnasza strone, to czego ludzie sie nie boja ? przeciez to nas nie ominie, mamy jeszcze taka pore, gdzie latwo zlapac grype. czego nie zamkna granicy? przeciez to jakas epidemia, przeciez moga byc zajebiscie duzo zachorowan, zgonow wiem, ze od razu jak cos mnie zacznie brac ide do lekarza ale prywatnie, bo w takiej przychodzi to sie dopiero zarazic mozna

Gość grypsko
Na grypę? Pierwsze słyszę. Jak stosowany?

Gość grypsko
Mój chłop nie boi się, bo po pierwsze uważa, że to sztucznie napędzana panika, że na zwykłą grypę umiera i choruje tyle samo ludzi (być może to prawda, nie wiem, nie mam żadnych danych), a po drugie - i tu ma rację - strach nic nie pomoże. Ale ja też nie umiem się nie bać...

Gość grypsko
Miało być - że na zwykłą grypę umiera WIĘCEJ ludzi...

Gość gfgfs
amant cos sciemnial;) rozumiesz, zartuje sobie z nas wiesz co ja wiem ze na grype ludzie umierali, ale to niby bylo z tego ze do konca nie wyleczyli i jakies powiklania. ale jezeli mniej wiecej na jednym obszarze zmarlo na to az tyle osob, to mysle ze jest sie czego bac, boje sie i juz

Gość grypsko
No właśnie, też się boję. Wydaj mi się, że 50 osób w trzy tygodnie bodajże to bardzo dużo.

Gość gfgfs
tragedia, tragedia, tragedia. niech zamkna granice!!

Gość panikujecie
uspokojcie sie chyba troche przesadzacie

Gość grypsko
Staram się nie przesadzać. Wychodzę z domu, nie szczepię się itd. Ale jakieś obawy są.

Gość gfgfs
oj ja tez jakos zyje;) ale boje sie i czasami jak sie zamysle to dla mnie logiczne wydaje sie ze dio nad dojdzie, a z drugiej strony mysle ze nie niemozliwe

Gość grypsko
Że dojdzie, to raczej pewne, natomiast obawa przed śmiercią z powodu tej grypy to raczej przesada, bo szanse są niewielkie:-p

"gfgfs amant cos sciemnial rozumiesz, zartuje sobie z nas wiesz co ja wiem ze na grype ludzie umierali, ale to niby bylo z tego ze do konca nie wyleczyli i jakies powiklania. ale jezeli mniej wiecej na jednym obszarze zmarlo na to az tyle osob, to mysle ze jest sie czego bac, boje sie i juz " To nie był żart tylko cytat:P.Ale tu ludzie zacofani ze nie wiedzą:P.Podobno poza nadtlenkiem wodoru dobre są chloryny-podobno nawet AIDS można tym zlikwidować:classic_cool:.Jakby co moge podać gdzie to znalazłem:classic_cool:.

Gość Zbyt się przejmujecie...
Równie dobrze jutro możecie się dowiedzieć o raku, który jest bardziej prawdopodobny. Zresztą popatrzcie na sytuację Ukrainy. Poziom życia jest tam zdecydowanie niższy. Najgorsza jest panika. Poza tym z tego, co wiem, wszystkie przypadki tej grypy w Polsce zostały wykryte i wyleczone.

Gość grypsko
No tak, ale to było w sezonie letnim. Hiszpanka też w pierwszej fali była łagodna i szybko przeszła, a w jesiennej... Sami wiecie.

Gość grypsko
up

Gość grypsko
upup

Gość grypsko
Halo, piszcie cos! Dziś na onecie póki co cisza na ten temat...

Gość grypsko
Podnoszę, no, chyba że nikt się nie boi :-) W sumie jak tak jest, to cudownie:-)

Gość grypsko
Kurwa, właśnie przeczytałam, że podejrzewają dżumę płucną. To dopiero jest problem:-o