Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

asQ

Poważny pronblem!!CIĄGŁY OKRES!!

Polecane posty

Witam was, Kiedys juz pisalam o swoim problemie tutaj,a wiec przypomne co dzieje sie w moim organizmie. Przez ok rok czasu mam okres po kilkanascie dni.. mam tego dosc.Ciagle chodze do ginekologa i on rozklada rece poniewaz nie wie co mi jest. Daje mi tabletki anty trojfazowe na uregulowanie okresu ktore mi nie pomagaja.. faszeruje mnie jak krolika doswiadczalnego a one zamiast mi regulowac pkres to rozregulowuja i mam czasem ponad miesiac okres.. Byłam u drugiego lekarza i on rowniez nie zna takiego przypadku.Za kilka dni ide do nastepnego gina bo juz mam dość ciaglego okresu dosc.. nawet tabletki na wstrzymanie mnie nie ruszaja!!Czy ja mam prawo poprosic mojego gina o moja cala kartoteke moich badan zebym pokazala je innemu ginekologowi?? Moze ktoras z was miala cos podobnego bardzo prosze o rade i POMOC!!! PROszE!!!

Jeżeli tabletki anty jeszcze wydłużają ci okres, to przestań je brak w ogóle. Wtedy okres powinien się skrócić.

Gość tak moja kolezanka tak ma
ale ona sie leczy na tarczyce.

Gość hey hey hey
idz do endokrynologa, zbadaj poziom hormonów, to nie jest normalne, a lekarz chyba leń jakiś, że nie zasięgnął opinii innego

badanie tarczycy robilam i jest ok. a ja nie bralam wogole anty jak mi sie zaczeło tak dziać z tym okresem. gin mi przepisywal anty zeby własnie mi sie uregulowal okres a to pogarszalo sytuacje. mowilam ginekologowi zeby mi zrobil badanie na poziom hormonow a on powiedzial ze to nic nie da. za tydzien udam sie do innego gina i zobaczymy co tamten mi powie ciekawego.

Gość idz do innego ginekologa
to jest najlepsze wyjscie

i tak zrobie bo juz mam tego dość!!

Gość ami999
nie wiem czy Ci moja odpowiedź coś pomoze ale napisze Ci jak ja mialam. 5 lat temu mialam bardzo podobnie jak Ty - nie pamietam dokladnie dat ale okres normalny wystapil bodajże w styczniu, a potem kilka miesiecy mialam non stop plamienia, czasem sie nasilaly ze niby normalny okres po czym po dwóch dniach znowu tylko plamienia. okresy zawsze mialam nieregularne i bardzo obfite. po kilku miesiacach poszlam do gina i poprosilam o tabletki anty (zeby sie uregulowal okres i chcialam rozpoczac wspolzycie z chlopakiem a przy tych plamieniach to nawet sie nie dalo). i od tego czasu jest ok. ale - gin mi powiedzial ze to dlatego ze mam bardzo niski poziom estrogenu (robil badania poziomu hormonow), i stad plamienia. po tabletkach jest wszystko dobrze. nie wiem czy u Ciebie to cos pomoze skoro piszesz ze tabletki w ogole nie dzialaja, ale moze tez masz niski poziom jakiegos hormunu? moze do endykrynologia bys sie faktycznie przeszla?

ami999 dziękuje ci za informacje;) we wtorek ide do kolejnego ginekologa i później do endokrynologa, moze faktycznie mam niski poziom. Mówiłam mojemu ginekologowi zeby zrobil mi badana poziom hormonów ale on mówił ze to nic nie pomoże.Zobaczymy co kolejny lekarz powie, mam nadzieje ze wreszcie ktos mi pomoze po roku czasu;/. A co do anty to bralam co jakis czas rozne i nic.. nawet na wstrzymanie okresu mi nie pomogly. naprawde na mnie nic nie działa. Jeszcze raz ci dziekuje;)